Vandaag een antwoord op de vraag van Inge:
- Ik voeg collageen eiwitpoeder toe aan mijn dieet maaltijden om het slapper en lelijker worden van mijn huid te kunnen voorkomen gedurende het verlies van gewicht, maar dit helpt niet, want mijn huid begint inmiddels erg slap en lelijk te worden nu ik een flink aantal kilo’s heb verloren. Hoe kan dit?
Het slapper en lelijker worden van je huid
Je huid zal slapper en lelijker worden, wanneer de eiwitten waaruit de bindweefsel vezels in je onderhuidse bindweefsel lagen zijn opgebouwd (eiwitten zoals collageen eiwitten) zijn gedenatureerd (hun ruimtelijke structuur, vorm en functie hebben verloren).
Wanneer de eiwitten waaruit de bindweefsel vezels in je onderhuidse bindweefsel lagen zijn opgebouwd (eiwitten zoals collageen eiwitten) zijn gedenatureerd (hun ruimtelijke structuur, vorm en functie hebben verloren), dan zullen de bindweefsel vezels, waaronder de collagene vezels in je onderhuidse bindweefsel lagen hun vocht aantrekkende en flexibele karakter verliezen en zal je huid slapper en lelijker worden namelijk.
De eiwitten waaruit de bindweefsel vezels in je onderhuidse bindweefsel lagen zijn opgebouwd (eiwitten zoals collageen eiwitten) zullen onder andere denatureren (hun ruimtelijke structuur, vorm en functie verliezen), wanneer ionen met vocht aantrekkende, zuurtegraad verlagende eigenschappen niet samen met vocht gelijkmatig over je weefsels en cellen verdeeld kunnen worden.
Wanneer ionen met vocht aantrekkende, zuurtegraad verlagende eigenschappen niet samen met vocht gelijkmatig over je weefsels en cellen verdeeld kunnen worden, dan zullen de afvalstoffen met zuurtegraad verhogende en belastende eigenschappen die in je onderhuidse bindweefsel lagen aanwezig zijn niet verdund en geneutraliseerd worden, zal de zuurtegraad in je onderhuidse bindweefsel lagen verhoogd raken en zullen de eiwitten waaruit de bindweefsel vezels in je onderhuidse bindweefsel lagen zijn opgebouwd (eiwitten zoals collageen eiwitten) denatureren (hun ruimtelijke structuur, vorm en functie verliezen) namelijk.
Dit betekent dat wanneer je huid slapper en lelijker is geworden gedurende het verlies van gewicht, ondanks het toevoegen van collageen eiwitpoeder aan je dieet maaltijden, ionen met vocht aantrekkende, zuurtegraad verlagende eigenschappen tot nu toe niet samen met vocht gelijkmatig over je weefsels en cellen verdeeld konden worden, de afvalstoffen met zuurtegraad verhogende en belastende eigenschappen die in je onderhuidse bindweefsel lagen aanwezig zijn tot nu toe niet verdund en geneutraliseerd konden worden, de zuurtegraad in je onderhuidse bindweefsel lagen verhoogd is geraakt en de eiwitten waaruit de bindweefsel vezels in je onderhuidse bindweefsel lagen zijn opgebouwd (eiwitten zoals collageen eiwitten) zijn gedenatureerd (hun ruimtelijke structuur, vorm en functie hebben verloren) als gevolg daarvan.
De gelijkmatige verdeling van ionen met vocht aantrekkende, zuurtegraad verlagende eigenschappen samen met vocht over je weefsels en cellen
Ionen met vocht aantrekkende, zuurtegraad verlagende eigenschappen kunnen niet samen met vocht gelijkmatig over je weefsels en cellen verdeeld worden, wanneer je levercellen niet in staat zijn om het plasma eiwit albumine (een plasma eiwit die het vochtgehalte en het gehalte aan ionen met vocht aantrekkende, zuurtegraad verlagende eigenschappen in de bloedsomloop om een constant en ideaal peil helpt houden) en ook transport eiwitten (membraan gebonden eiwitten die het transport van plasma eiwitten door de membranen van cellen richting de bloedsomloop mogelijk maken) te vormen.
Â
Enkel wanneer je levercellen in staat zijn om het plasma eiwit albumine (een plasma eiwit die het vochtgehalte en het gehalte aan ionen met vocht aantrekkende, zuurtegraad verlagende eigenschappen in de bloedsomloop om een constant en ideaal peil helpt houden) en ook transport eiwitten (membraan gebonden eiwitten die het transport van plasma eiwitten door de membranen van cellen richting de bloedsomloop mogelijk maken) te vormen, dan zullen je levercellen in staat zijn om het plasma eiwit albumine richting de bloedsomloop te transporteren en in de bloedsomloop af te geven, zal het plasma eiwit albumine in de bloedsomloop aanwezig zijn, kan het vocht gehalte en het gehalte aan ionen met vocht aantrekkende, zuurtegraad verlagende eigenschappen in de bloedsomloop op een constant en ideaal peil gehouden worden en kunnen ionen met vocht aantrekkende, zuurtegraad verlagende eigenschappen samen met vocht gelijkmatig over je weefsels en cellen verdeeld worden namelijk.
Â
Je levercellen zullen enkel in staat zijn om het plasma eiwit albumine (een plasma eiwit die het vochtgehalte en het gehalte aan ionen met vocht aantrekkende, zuurtegraad verlagende eigenschappen in de bloedsomloop om een constant en ideaal peil helpt houden) en ook transport eiwitten (membraan gebonden eiwitten die het transport van plasma eiwitten door de membranen van cellen richting de bloedsomloop mogelijk maken) te vormen, wanneer je levercellen over voldoende opgeloste aminozuren (de verteringsproducten van eiwitten) kunnen beschikken die cellen nodig hebben om nieuwe eiwitten zoals plasma eiwitten en transport eiwitten te kunnen vormen.
Â
Over voldoende opgeloste aminozuren (de verteringsproducten van eiwitten) die je levercellen nodig hebben om nieuwe eiwitten zoals plasma eiwitten en transport eiwitten te kunnen vormen kunnen je levercellen echter niet beschikken, wanneer je met collageen eiwit verrijkte dieet voeding onvoldoende bronnen van eiwitten met essentiële aminozuren (aminozuren die je lichaam niet zelf kan vormen en voort moeten komen uit je voeding) daarin aanwezig levert en/of wanneer de eiwitten in je met collageen eiwit verrijkte dieet voeding niet goed verteerd kunnen worden tot opgeloste aminozuren in je spijsverteringskanaal.
Â
Dit betekent dat wanneer je met collageen eiwit verrijkte dieet voeding onvoldoende bronnen van eiwitten met essentiële aminozuren (aminozuren die je lichaam niet zelf kan vormen en voort moeten komen uit je voeding) daarin aanwezig levert en/of wanneer de eiwitten in je met collageen eiwit verrijkte dieet voeding niet goed verteerd kunnen worden tot opgeloste aminozuren in je spijsverteringskanaal, je levercellen niet in staat zullen zijn om het plasma eiwit albumine (een plasma eiwit die het vochtgehalte en het gehalte aan ionen met vocht aantrekkende, zuurtegraad verlagende eigenschappen in de bloedsomloop om een constant en ideaal peil helpt houden) en ook transport eiwitten (membraan gebonden eiwitten die het transport van plasma eiwitten door de membranen van cellen richting de bloedsomloop mogelijk maken) te vormen, je levercellen niet in staat zullen zijn om het plasma eiwit albumine richting de bloedsomloop te transporteren en in de bloedsomloop af te geven, het plasma eiwit albumine niet in de bloedsomloop aanwezig zal zijn, het vocht gehalte en het gehalte aan ionen met vocht aantrekkende, zuurtegraad verlagende eigenschappen in de bloedsomloop niet op een constant en ideaal peil gehouden zal kunnen worden, ionen met vocht aantrekkende, zuurtegraad verlagende eigenschappen niet samen met vocht gelijkmatig over je weefsels en cellen verdeeld kunnen worden, de afvalstoffen met zuurtegraad verhogende en belastende eigenschappen die in je onderhuidse bindweefsel lagen aanwezig zijn niet verdund en geneutraliseerd kunnen worden, de zuurtegraad in je onderhuidse bindweefsel lagen verhoogd zal raken en de eiwitten waaruit de bindweefsel vezels in je onderhuidse bindweefsel lagen zijn opgebouwd (eiwitten zoals collageen eiwitten) zullen denatureren (hun ruimtelijke structuur, vorm en functie zullen verliezen) ook al voeg je collageen eiwitpoeder toe aan je dieetmaaltijden.
Essentiële aminozuren
Essentiële aminozuren betreffen de volgende negen aminozuren:
- Histidine
- Lysine
- Tryptofaan
- Fenylalanine
- Leucine
- Isoleucine
- Methionine
- Valine
- Threonine
Dit betekent dat wanneer je met collageen eiwit verrijkte dieet voeding onvoldoende bronnen van eiwitten levert die gezamenlijk al deze aminozuren bezitten of wanneer de vertering van de eiwitten in je met collageen eiwit verrijkte dieet voeding tot opgeloste aminozuren in je spijsverteringskanaal niet goed verloopt, je levercellen niet in staat zullen zijn om het plasma eiwit albumine (een plasma eiwit die het vochtgehalte en het gehalte aan ionen met vocht aantrekkende, zuurtegraad verlagende eigenschappen in de bloedsomloop om een constant en ideaal peil helpt houden) en ook transport eiwitten (membraan gebonden eiwitten die het transport van plasma eiwitten door de membranen van cellen richting de bloedsomloop mogelijk maken) te vormen, je levercellen niet in staat zullen zijn om het plasma eiwit albumine richting de bloedsomloop te transporteren en in de bloedsomloop af te geven, het plasma eiwit albumine niet in de bloedsomloop aanwezig zal zijn, het vocht gehalte en het gehalte aan ionen met vocht aantrekkende, zuurtegraad verlagende eigenschappen in de bloedsomloop niet op een constant en ideaal peil gehouden zal kunnen worden, ionen met vocht aantrekkende, zuurtegraad verlagende eigenschappen niet samen met vocht gelijkmatig over je weefsels en cellen verdeeld kunnen worden, de afvalstoffen met zuurtegraad verhogende en belastende eigenschappen die in je onderhuidse bindweefsel lagen aanwezig zijn niet verdund en geneutraliseerd kunnen worden, de zuurtegraad in je onderhuidse bindweefsel lagen verhoogd zal raken en de eiwitten waaruit de bindweefsel vezels in je onderhuidse bindweefsel lagen zijn opgebouwd (eiwitten zoals collageen eiwitten) zullen denatureren (hun ruimtelijke structuur, vorm en functie zullen verliezen) ook al voeg je collageen eiwitpoeder toe aan je dieetmaaltijden.
De vertering van eiwitten tot opgeloste aminozuren in je spijsverteringskanaal
De vertering (de enzymatische splitsing) van eiwitten tot opgeloste aminozuren in je spijsverteringskanaal zal niet goed verlopen, wanneer je met collageen eiwit verrijkte dieet voeding onvoldoende voorziet in vocht en onvoldoende voorziet in essentiële voedingsstoffen (voedingsstoffen die je lichaam niet zelf kan vormen en voort moeten komen uit je voeding), maar zal ook niet goed verlopen wanneer je met collageen eiwit verrijkte dieet voeding teveel (naar verhouding) voorziet in niet-essentiële stoffen (stoffen die je lichaam zelf kan vormen en stoffen die belastend of toxisch zijn voor je lichaam).
Wanneer je met collageen eiwit verrijkte dieet voeding onvoldoende voorziet in vocht en onvoldoende voorziet in essentiële voedingsstoffen (voedingsstoffen die je lichaam niet zelf kan vormen en voort moeten komen uit je voeding) en/of wanneer je met collageen eiwit verrijkte dieet voeding teveel (naar verhouding) voorziet in niet-essentiële stoffen (stoffen die je lichaam zelf kan vormen en stoffen die belastend of toxisch zijn voor je lichaam), dan zullen de kliercellen in je lijf (de kliercellen in de wand van je spijsverteringskanaal en de kliercellen in je alvleesklier) die peptidasen (eiwitten die de vertering van de eiwitten in je voeding in je spijsverteringskanaal tot opgeloste aminozuren mogelijk maken) moeten vormen niet in staat zijn om deze te vormen, zullen deze kliercellen niet in staat zijn om peptidasen (eiwitten die de vertering van de eiwitten in je voeding in je spijsverteringskanaal tot opgeloste aminozuren mogelijk maken) af te geven richting je spijsverteringskanaal en zal ook de optimale zuurtegraad die peptidasen (eiwitten die de vertering van de eiwitten in je voeding in je spijsverteringskanaal tot opgeloste aminozuren mogelijk maken) nodig hebben om goed te kunnen werken ontbreken in je spijsverteringskanaal namelijk.
Dit betekent dat wanneer je met collageen eiwit verrijkte dieet voeding onvoldoende voorziet in essentiële voedingsstoffen (voedingsstoffen die je lichaam niet zelf kan vormen en voort moeten komen uit je voeding), maar ook wanneer je met collageen eiwit verrijkte dieet voeding teveel (naar verhouding) voorziet in niet-essentiële stoffen (stoffen die je lichaam zelf kan vormen en stoffen die belastend of toxisch zijn voor je lichaam), je levercellen niet in staat zullen zijn om het plasma eiwit albumine (een plasma eiwit die het vochtgehalte en het gehalte aan ionen met vocht aantrekkende, zuurtegraad verlagende eigenschappen in de bloedsomloop om een constant en ideaal peil helpt houden) en ook transport eiwitten (membraan gebonden eiwitten die het transport van plasma eiwitten door de membranen van cellen richting de bloedsomloop mogelijk maken) te vormen, je levercellen niet in staat zullen zijn om het plasma eiwit albumine richting de bloedsomloop te transporteren en in de bloedsomloop af te geven, het plasma eiwit albumine niet in de bloedsomloop aanwezig zal zijn, het vocht gehalte en het gehalte aan ionen met vocht aantrekkende, zuurtegraad verlagende eigenschappen in de bloedsomloop niet op een constant en ideaal peil gehouden zal kunnen worden, ionen met vocht aantrekkende, zuurtegraad verlagende eigenschappen niet samen met vocht gelijkmatig over je weefsels en cellen verdeeld kunnen worden, de afvalstoffen met zuurtegraad verhogende en belastende eigenschappen die in je onderhuidse bindweefsel lagen aanwezig zijn niet verdund en geneutraliseerd kunnen worden, de zuurtegraad in je onderhuidse bindweefsel lagen verhoogd zal raken en de eiwitten waaruit de bindweefsel vezels in je onderhuidse bindweefsel lagen zijn opgebouwd (eiwitten zoals collageen eiwitten) zullen denatureren (hun ruimtelijke structuur, vorm en functie zullen verliezen) ook al voeg je collageen eiwitpoeder toe aan je dieetmaaltijden.
Essentiële voedingsstoffen
Essentiële voedingsstoffen betreffen de volgende voedingsstoffen:
- Alle vitamines (zowel water oplosbare als vet oplosbare varianten).
- Zes specifieke mineralen (calcium, magnesium, fosfor, kalium, natrium en chloride).
- Negen specifieke spoorelementen (ijzer, jodium, koper, kobalt, zink, selenium, mangaan, molybdeen en chroom).
- Negen specifieke aminozuren (histidine, lysine, tryptofaan, fenylalanine, leucine, isoleucine, methionine, valine en threonine).
- Twee specifieke vetzuren (linolzuur en alfalinoleenzuur).
Voedingsmiddelen die bovengenoemde voedingsstoffen volop bezitten en ook vocht bezitten betreffen:
- Verse groenten.
- Vers fruit.
- Ei, mager vlees, magere vis en magere, naturel (aangezuurde) dierlijke zuivel of soja producten (in zo min mogelijk bewerkte en niet te sterk verhitte/ongebrande vorm).
- Noten, zaden, pitten, algen, wieren en vette vis (in zo min mogelijk bewerkte en rauwe/onverhitte vorm).
Niet-essentiële stoffen betreffen de volgende voedingsstoffen:
- Enkelvoudige suikers (zoals glucose, fructose en galactose).
- Alle overige aminozuren (die hierboven niet genoemd worden).
- Alle overige vetzuren (die hierboven niet genoemd worden).
- Cholesterol.
- Alle overige mineralen en spoorelementen (die hierboven niet genoemd worden).
- Voedingsstoffen die aanwezig zijn in voedingsmiddelen die een sterk bewerkingsproces of sterk verbrandingsproces hebben ondergaan (en daardoor al allerhande biochemische reacties hebben ondergaan, waardoor ze hun oorspronkelijke structuur en functie hebben verloren en belastend of toxisch zijn geworden).
Dit betekent dat wanneer je met collageen eiwit verrijkte dieet voeding onvoldoende voorziet in bovengenoemde voedingsmiddelen, maar ook wanneer je met collageen eiwit verrijkte dieet voeding teveel (naar verhouding) voorziet in andere voedingsmiddelen of voedingsmiddelen die een sterk bewerkingsproces of verbrandingsproces hebben doorgemaakt (en daardoor vele stoffen bezit die niet in je lijf mogen belanden), je levercellen niet in staat zullen zijn om het plasma eiwit albumine (een plasma eiwit die het vochtgehalte en het gehalte aan ionen met vocht aantrekkende, zuurtegraad verlagende eigenschappen in de bloedsomloop om een constant en ideaal peil helpt houden) en ook transport eiwitten (membraan gebonden eiwitten die het transport van plasma eiwitten door de membranen van cellen richting de bloedsomloop mogelijk maken) te vormen, je levercellen niet in staat zullen zijn om het plasma eiwit albumine richting de bloedsomloop te transporteren en in de bloedsomloop af te geven, het plasma eiwit albumine niet in de bloedsomloop aanwezig zal zijn, het vocht gehalte en het gehalte aan ionen met vocht aantrekkende, zuurtegraad verlagende eigenschappen in de bloedsomloop niet op een constant en ideaal peil gehouden zal kunnen worden, ionen met vocht aantrekkende, zuurtegraad verlagende eigenschappen niet samen met vocht gelijkmatig over je weefsels en cellen verdeeld kunnen worden, de afvalstoffen met zuurtegraad verhogende en belastende eigenschappen die in je onderhuidse bindweefsel lagen aanwezig zijn niet verdund en geneutraliseerd kunnen worden, de zuurtegraad in je onderhuidse bindweefsel lagen verhoogd zal raken en de eiwitten waaruit de bindweefsel vezels in je onderhuidse bindweefsel lagen zijn opgebouwd (eiwitten zoals collageen eiwitten) zullen denatureren (hun ruimtelijke structuur, vorm en functie zullen verliezen) ook al voeg je collageen eiwitpoeder toe aan je dieetmaaltijden.
(Bel/video)consult
Wordt je huid slapper en lelijker sinds je aan het afvallen bent, ondanks het toevoegen van collageen eiwitpoeder aan je dieetmaaltijden en wil je leren hoe je m.b.v. je voeding ervoor kan zorgen dat het vocht gehalte en het gehalte aan ionen met zuurtegraad verlagende eigenschappen in de bloedsomloop beter t.o.v. eerder op een constant en ideaal peil gehouden zal kunnen worden, vocht en ionen met zuurtegraad verlagende eigenschappen gelijkmatiger t.o.v. eerder over je weefsels en cellen verdeeld kunnen worden, de afvalstoffen met zuurtegraad verhogende en belastende eigenschappen die in je onderhuidse bindweefsel lagen aanwezig zijn vaker t.o.v. eerder verdund en geneutraliseerd kunnen worden, de zuurtegraad in je onderhuidse bindweefsel lagen minder vaak t.o.v. eerder verhoogd zal raken en de eiwitten waaruit de bindweefsel vezels in je onderhuidse bindweefsel lagen zijn opgebouwd (eiwitten zoals collageen eiwitten) minder vaak t.o.v. eerder zullen denatureren (hun ruimtelijke structuur, vorm en functie zullen verliezen)?
Vraag je dan een (bel/video) consult aan, want ik help daar graag bij!
www.personalweightloss.nl/gratis-en-vrijblijvend-advies/
Add comment