Porties |
Ingrediënten
- Max. 300 g Bloemkool in roosjes gesneden
- Max. 150 g Zuurkool
- Max. 0.5 el Kokok/olijfolie koud geperst (extra vergine)
- Max. 20 g Kokosmelk (zonder additieven)
- Max. 1 el (Appel)azijn
- Max. 1 el Citroensap
- Min. 1 handje Munt fijn gehakt
- Max. 35 g Parmezaanse kaas geraspt
Ingrediënten
|
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Breng een laagje water aan de kook, voeg de bloemkool roosjes toe en kook deze in zo'n 15 minuten gaar.
- Giet de roosjes af, voeg de kokosmelk toe en stamp de roosjes tot een smeuiige puree.
- Doe de zuurkool in een pan, voeg de azijn en het citroensap toe en kook ook dit zo'n 15 minuten op laag vuur.
- Giet de zuurkool af en meng dit met de fijn gehakte munt en de olie.
- Verdeel de zuurkool over de bodem van een ovenschaal, verdeel de helft vd kaasrasp over de zuurkool en verspreid hier de bloemkool puree over.
- Verdeel de resterende helft vd kaasrasp over de puree en zet de ovenschaal vervolgens zo'n 20 minuten in de oven (tot de kaas gesmolten is en de puree een kleurtje heeft gekregen).
- Schep de inhoud van de ovenschaal op je bord, garneer met munt en serveer!
Deel dit Recept
Add comment