Recept Afdrukken
Ovenschotel met zuurkool en bloemkool
Ovenschotel met zuurkool en bloemkool
Maaltijd Hoofdgerecht
Porties
Ingrediënten
Maaltijd Hoofdgerecht
Porties
Ingrediënten
Ovenschotel met zuurkool en bloemkool
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Breng een laagje water aan de kook, voeg de bloemkool roosjes toe en kook deze in zo'n 15 minuten gaar.
  3. Giet de roosjes af, voeg de kokosmelk toe en stamp de roosjes tot een smeuiige puree.
  4. Doe de zuurkool in een pan, voeg de azijn en het citroensap toe en kook ook dit zo'n 15 minuten op laag vuur.
  5. Giet de zuurkool af en meng dit met de fijn gehakte munt en de olie.
  6. Verdeel de zuurkool over de bodem van een ovenschaal, verdeel de helft vd kaasrasp over de zuurkool en verspreid hier de bloemkool puree over.
  7. Verdeel de resterende helft vd kaasrasp over de puree en zet de ovenschaal vervolgens zo'n 20 minuten in de oven (tot de kaas gesmolten is en de puree een kleurtje heeft gekregen).
  8. Schep de inhoud van de ovenschaal op je bord, garneer met munt en serveer!
Deel dit Recept

Josien Schuttevaar

View all posts

Add comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Aangenaam!

Mijn naam is Josien Schuttevaar. Ik ben diëtiste/voedingsdeskundige. In 2013 ben ik mijn eigen praktijk begonnen genaamd Personal Weightloss. Op mijn website kun je alles lezen over voeding, wat ik voor je kan doen en een beetje over mij.

Josien Schuttevaar

Gratis en vrijblijvend advies

Wil je weten hoe ik jou kan helpen om je doelen (m.b.t. het optimaliseren van je gezondheid en het controleren van je gewicht) te bereiken? Vul dit formulier dan in en ik geef je gratis en vrijblijvend advies. Het bereiken van je doelen is ook voor jou weggelegd!