
Porties |
Ingrediënten
- Max. 1 Aubergine in dunne plakken gesneden
- Min. 200 g Bladspinazie
- Max. 100 g Pure tomatensaus Passata
- Max. 10 g Ui gesnipperd
- Max. 10 g Knoflook geperst
- Max. 1 el Oregano fijn gehakt
- Max. 1 Rood pepertje fijn gehakt
- Max.35 g Parmezaanse kaas geraspt
- Min. 1 handje Basilicum grof gehakt
- Een snufje Peper
- Max. 1 el Kokos;/olijfolie koud geperst (extra vergine)
Ingrediënten
| ![]() |
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Meng de helft vd olie met de knoflook, de oregano en een snuf peper en bestrijk de aubergine plakken met dit mengsel.
- Verhit een gril pan en gril de aubergine plakken aan beide kanten tot ze zacht zijn geworden en een kleurtje hebben verkregen.
- Verhit de resterende olie in een andere pan, voeg de uisnippers en de peper stukjes toe en fruit deze een aantal minuten.
- Voeg de spinazie en de tomatensaus samen met een snuf oregano, een snuf peper en de grof gehakte basilicum toe en laat dit al roerend zo'n 10 minuten garen (slinken).
- Pak een ovenschaal en verdeel de helft vd inhoud van de pan over de bodem.
- Bedek deze laag met een laag gegrilde aubergine plakken, verdeel de resterende inhoud van de pan over die laag en dek de spinazie-tomatensaus laag vervolgens af met de resterende gegrilde aubergine plakken.
- Verdeel de Parmezaanse kaas over de toplaag en plaats de ovenschaal zo'n 15 minuten in de oven (tot de kaas is gesmolten, maar nog niet te bruin is geworden).
- Schep de lasagne op je bord en serveer!
Deel dit Recept
Add comment