Vandaag gaan we het hebben over de kwaliteit van vlees.
We gaan bespreken welke factoren zoal van invloed zijn op de kwaliteit van het vlees dat jij eet.
Lees je mee?
Dierlijke voeding
Je voeding bevat voedingsstoffen:
- Koolhydraten.
- Eiwitten.
- Vetten.
- Vitamines.
- Mineralen.
Essentieel om via je voeding binnen te krijgen zijn de volgende voedingsstoffen:
- ALLE vitamines.
- ALLE mineralen.
- ENKELE aminozuren uit eiwitten.
- ENKELE vetzuren uit vetten.
Het vlees dat jij eet (wanneer dit nog rauw en onbewerkt is) bevat:
- Een aantal essentiële vitamines.
- Veel essentiële mineralen.
- Alle essentiële aminozuren.
- Mogelijk wat essentiële vetzuren.
Conclusie:
- De voedingsstoffen in vlees dragen bij aan het behoud van de balans in je lijf, mits dit vlees van hoge kwaliteit is.
- De voedingsstoffen in vlees dragen bij aan een goede voedingstoestand in je lijf, mits dit vlees van hoge kwaliteit is.
De kwaliteit van je vlees
Om te kunnen begrijpen wanneer het vlees dat je eet van hoge kwaliteit is, gaan we vandaag de werking van je eigen lijf bestuderen en naar de kwaliteit van je eigen vlees kijken.
Je eigen vlees is namelijk ook dierlijk vlees!
Welke weefsels in je eigen lijf bevatten veel eiwitten?
- Je spierweefsel.
- Je bindweefsel.
Welk weefsel in je eigen lijf bevat veel vetten?
- Je vetweefsel.
Heb je enig idee wanneer de weefsels in je lijf in een goede conditie verkeren?
- Wanneer er een licht basische zuurtegraad in dat weefsel heerst.
- Wanneer er voldoende vocht en basische mineralen in dat weefsel aanwezig zijn.
Heb je enig idee wanneer de weefsels in je lijf in een slechte conditie verkeren?
- Wanneer er veel zure afvalstoffen in dat weefsel aanwezig zijn.
- Wanneer er weinig vocht en basische mineralen in dat weefsel aanwezig zijn.
Wat gebeurt er met je spier- en bindweefsel, wanneer dit verzuurt door een toename van zure afvalstoffen in dit weefsel?
- Dit takelt af.
- Dit verliest zijn kracht.
- Dit verliest zijn rekbaarheid.
- Dit wordt stram, droog en stijf.
- Dit gaat ontsteken.
Wat gebeurt er met je vetweefsel, wanneer dit verzuurt door een toename van zure afvalstoffen in dit weefsel?
- Dit verliest diens flexibiliteit.
- Dit verliest diens vloeibaarheid.
- Dit wordt hard en stug.
- Dit gaat ontsteken.
Dit is niet alleen aan de orde in jouw lijf, maar ook aan de orde wanneer er teveel zure afvalstoffen opstapelen in het lijf van het dier dat je eet!
Conclusie:
- De kwaliteit van je vlees is niet best, wanneer veel zure afvalstoffen zich hebben kunnen opstapelen in het lijf van het dier (waarvan je vlees afkomstig is) gedurende diens leven.
Zure afvalstoffen
Wanneer stapelen zure afvalstoffen zich vliegensvlug (onnodig vlug) op in jouw lijf?
- Wanneer je regelmatig stress ervaart.
- Wanneer je medicatie toegediend krijgt welke de balans in je lijf verstoort (zoals hormonen en anti-biotica).
- Wanneer je voeding veel brandstoffen en weinig bouwstoffen bevat.
- Wanneer je voeding hoofdzakelijk uit granen (geconcentreerde brandstoffen) bestaat.
Zure afvalstoffen zullen ook in het lijf van het dier (waar je vlees van afkomstig is) vliegensvlug en onnodig vlug opstapelen gedurende diens leven, wanneer:
- Het dier veel stress ervaart.
- Het dier regelmatig hormonen of anti-biotica toegediend krijgt.
- Het dier wordt gevoed met voer wat met name brandstoffen en weinig bouwstoffen bevat.
- Het dier hoofdzakelijk gevoed wordt met granen.
Conclusie:
Dieren welke zelf hun voeding uit de ongerepte natuur kunnen bemachtigen (zoals gras) en niet over granen kunnen beschikken en op een biologische boerderij leven:
- Leven vrij in de natuur
- Worden niet behandeld met medicatie of hormonen.
- Kunnen zelf hun voeding bij elkaar zoeken in de natuur.
- Leveren vaak vlees van hoge kwaliteit.
Dieren afkomstig uit de bio-industrie:
- Leven vaak binnen.
- Leven vaak in kleine stallen.
- Worden regelmatig behandeld met hormonen en anti-biotica.
- Kunnen niet zelf hun voeding bij elkaar zoeken, maar worden gevoed met hoofdzakelijk granen.
- Leveren vaak vlees van slechte kwaliteit.
Vraag:
- Is het vlees dat jij eet van hoge kwaliteit?
Add comment