Knapperig en zout: dat smaakt naar meer!
Oh wat doen ze dat slim die voedingsmiddelenproducenten!
Allerlei slimme truukjes bedenken deze producenten namelijk om jou naar MEER MEER MEER te laten SNAKKEN van het product ZIJ willen verkopen!
Weet je echter wel dat je ten tijde van het eten van dit soort voedingsmiddelen die je doen snakken naar MEER MEER MEER (welke eigenlijk de naam voedingsmiddel niet mogen dragen, aangezien iets pas kan voeden, wanneer “iets” ook wel je lichaamscellen in kan belanden en “iets” ook (nog) wel voedende bouwstoffen levert) en het eten van meer, meer en nog meer hiervan, je je lichaam NIET ECHT aan het voeden bent, maar ENKEL je lichaam aan het opjutten, belasten en uitputten bent?
Vandaag ga en zal ik je uitleggen hoe vele knapperige, zoute voedingsmiddelen (welke veelal OOK in de categorie voedingsmiddelen vallen welke eigenlijk niet eens ECHT voeding te noemen is) jou en je lijf toch ECHT NIET voeden namelijk en waarom ze dan ook zo smaken naar MEER MEER MEER!
Eerst de spijsvertering van knapperige, zoute voedingsmiddelen.
Spijsvertering vindt plaats in ons spijsverteringskanaal.
De voeding die wij eten en die (HOPELIJK) voedende stoffen bezit moet altijd EERST (voordat die voedende stoffen ook daadwerkelijk ons lijf kunnen voeden) ons spijsverteringskanaal door.
De voedende stoffen in de voeding die wij eten zijn namelijk vaak nog te groot om zomaar meteen in ons lijf opgenomen te kunnen worden.
Deze grote voedingsstof-moleculen moeten dan ook eerst altijd nog kleiner gemaakt worden (verteerd worden).
En dit (het kleiner maken van grote voedingsstof-moleculen) gebeurt in het spijsverteringskanaal.
Althans, als het goed is, want HELAAS gaat dat NIET altijd even vlotjes tegenwoordig!
Er zijn verschillende “compartimenten” in ons spijsverteringskanaal:
- Onze mondholte
- Onze maag
- Onze dunne darm
- Onze dikke darm
In al deze “compartimenten” vinden spijsverteringsprocessen plaats.
Niet in alle “compartimenten” echter de spijsvertering van ALLE voedingsstoffen.
Zo vindt er in onze mondholte bijvoorbeeld al wel een deel van de spijsvertering van koolhydraten plaats, maar nog niet van de eiwitten en vindt in onze maag dan weer wel een deel van de spijsvertering van de eiwitten plaats, maar weer niet van de koolhydraten.
Spijsvertering is dan ook iets dat STAPSGEWIJS plaatsvindt in al deze verschillende elkaar opvolgende “compartimenten”.
De spijsvertering is pas COMPLEET wanneer de voedingsstoffen aanwezig in je voeding ALLE “compartimenten” hebben doorlopen en ook pas wanneer in al deze compartimenten de omstandigheden GUNSTIG zijn geweest, zodat ook in ALLE compartimenten spijsverteringsenzymen optimaal hun “ding” hebben kunnen doen met de voedingsstoffen aanwezig in je voeding in dat desbetreffende compartiment.
Verloopt één van deze stappen in één van deze “compartimenten” NIET goed (en zijn dan ook de omstandigheden in één van de compartimenten kennelijk NIET gunstig of optimaal geweest, zodat spijsverteringsenzymen in DAT compartiment hun “ding” NIET goed hebben kunnen uitvoeren), dan belanden de voedingsstoffen aanwezig in je voeding alsnog uiteindelijk WEL onderaan in je darmen (dikke darm), maar zullen en kunnen deze voedingsstoffen ZOMAAR daar onderin die darmen de darmflora verstoren.
Voedingsstoffen kunnen en zullen namelijk onze darmflora verstoren wanneer ze NIET optimaal verteerd zijn in een eerder compartiment.
Wanneer dat het geval is (dus wanneer voedingsstoffen in een eerder compartiment NIET optimaal verteerd zijn en vervolgens onvoldoende verteerd in de darmen belanden en de darmflora verstoren) zullen en kunnen deze voedingsstoffen vervolgens NIET optimaal via de darmwand opgenomen worden in je bloed.
Gevolg:
De voedingsstoffen aanwezig in je voeding zullen je lijf uiteindelijk NIET kunnen voeden.
Helaas verloopt deze spijsvertering tegenwoordig bij velen onder ons NIET goed in één OF meerdere van deze “compartimenten”.
Helaas is dan ook de darmflora van MENIGEEN tegenwoordig verstoord.
Helaas worden vele voedingsstoffen aanwezig in het eten dat we eten dan ook NIET EENS opgenomen in ons bloed tegenwoordig.
Helaas wordt ons lichaam dan ook vaak NIET optimaal en goed gevoed (ook al eten we volop voeding met daarin ook echt wel voedende stoffen aanwezig).
- Wist je namelijk dat “hetgeen voedingsmiddelenproducenten doen met ons eten” veelal een ZEER negatieve uitwerking heeft op de “omstandigheden in de compartimenten in het spijsverteringskanaal ” die ik zojuist benoemde?
- Wist je wel dat de “bewerkingsprocessen” voedingsmiddelenproducenten uitvoeren met ons eten de omstandigheden die spijsverteringsenzymen in mondholte, maag en darmen nodig hebben om “hun ding” te kunnen doen benadelen?
- Wist je dat DAARDOOR het eten wat we tegenwoordig kunnen kopen en eten als zijnde “voedingsmiddelen” NIET goed verteerd kan worden en DAARDOOR eigenlijk al niet eens “voedingsmiddel” kan en mag heten, aangezien deze voedingsmiddelen ons lijf toch echt NIET kunnen voeden wanneer de stoffen in dit voedingsmiddel aanwezig niet eens goed verteerd kunnen worden en niet eens ons bloed fatsoenlijk in kunnen komen?
- Wist je dat DAARDOOR alleen al de vraag van het lichaam om MEER MEER MEER zal en kan ontstaan (na het eten van dit soort voedingsmiddelen), aangezien het lichaam toch ECHT graag gevoed wil worden (en dit ook constant MOET worden) en dan ook om voeding en MEER MEER MEER zal blijven vragen tot het moment het deze voedingsstoffen ook echt verkrijgt?
Welke “omstandigheden” hebben spijsverteringsenzymen in verschillende “compartimenten” van ons spijsverteringskanaal nodig om hun ding (spijsverteringsprocessen) goed uit te kunnen voeren en om voedingsstoffen goed te kunnen verteren?
Voor spijsverteringsenzymen om goed te kunnen functioneren en om goed een spijsverteringsreactie met een voedingsstof uit te voeren (om grote voedingsstof-moleculen te verkleinen) zijn de volgende omstandigheden nodig:
- Een optimale zuurtegraad in het “compartiment” (mond, maag of darmen).
- De aanwezigheid van “herkenbare” (d.w.z. onaangetaste, vitamine- en mineraal-bevattende) substraten (d.w.z. voedingsstoffen in de vorm van eiwitten, vetten of koolhydraten) in het “compartiment” (mond, maag of darmen).
- De afwezigheid van “enzymremmende stoffen” in het “compartiment” (zoals bestrijdingsmiddelen en gifstoffen).
Hoe beïnvloeden knapperige voedingsmiddelen de “omstandigheden” in de “compartimenten” en hoe beïnvloeden ze dan ook de spijsvertering van de voedingsstoffen aanwezig in knapperige voedingsmiddelen?
Wanneer je nadenkt over voeding die je in de natuur kan vinden.
Hoeveel voeding die je in de natuur zou kunnen vinden kan jij dan bedenken dat knapperig is, zolang en wanneer er met die voeding nog niks gebeurd is en deze nog geen bereidings- of bewerkingsproces heeft ondergaan?
Hmm…
Ik hoor je denken en ik hoor je hersenen kraken.
Je komt nu VAST (nu je er zo over nadenkt) namelijk achter dat eigenlijk geen enkele voeding uit de natuur ECHT knapperig is, zoals wij tegenwoordig “knapperig” kennen hè!
Nee voeding direct uit de natuur is dus NIET knapperig, maar voedingsmiddelen die we in de winkel kopen kunnen WEL knapperig zijn hè.
Legio knapperige voedingsmiddelen zijn er in de supermarkt namelijk wel te koop.
Daarvoor hebben producenten gezorgd.
Producenten hebben ervoor gezorgd dat voeding die we in de supermarkt kunnen kopen opeens WEL knapperig kan zijn!
Hoe en wanneer is en wordt voeding knapperig?
Wanneer je voeding gaat verhitten, wanneer je dit dus eigenlijk flink laat uitdrogen en wanneer je dit van diens vocht ontdoet, toch?!
Wanneer voeding geen vocht meer bezit kan het knapperig worden, toch?
Zolang en wanneer voeding namelijk vocht bezit, is het vaak al niet zo knapperig meer, toch?
Ga je iets knapperigs (dus iets wat uitgedroogd is), zoals een koekje, chipje of crackertje in water leggen, wordt deze ook meteen zacht hè en is deze ALLES BEHALVE knapperig meer.
Voeding zo DIRECT uit de natuur bezit (zolang er nog niks mee gebeurd is en deze nog “levendig” is) altijd wel een zeker gehalte aan vocht.
Plantaardige, eiwit-arme voeding bezit overwegend veel vocht.
Eiwitrijke voeding bevat overwegend minder vocht en is daardoor “compacter en geconcentreerder” dan plantaardige voeding.
Hoe meer eiwitten voeding dan ook bevat, hoe minder vocht dit bevat (over het algemeen).
Althans, dat is het geval zolang we het over NATUURLIJKE, ONBEWERKTE voeding hebben in ieder geval.
Toch bezit alle voeding uit de natuur nog wel ENIGE MATE van vocht en is deze voeding dan ook NOOIT echt knapperig te noemen.
Weet je dat het bezitten van ENIG vocht ook ERG belangrijk en zelfs NOODZAKELIJK is voor een goede enzymwerking en spijsvertering?
Maagsap met daarin maagzuur aanwezig maar ook daarin enzymen aanwezig (voor met name de eiwit-vertering) wordt bijvoorbeeld pas optimaal door de maag geproduceerd wanneer er duidelijk door de maag wordt “geregistreerd” dat er voeding de maag in komt.
Receptoren in de maagwand registreren dit (de aanwezigheid van voedende stoffen in de maag) op verschillende manieren.
De aanwezigheid van de voedende bouwstoffen vitamine B1 en zink in de maag, het oprekken van de maagwand, maar ook een “herkenning” van de aanwezigheid van eiwitten in de maag zijn hier een voorbeeld van; hierdoor registreert onze maag onder andere dat er voedingsstoffen in de maag zijn aanbeland.
Het stijgen van de pH-waarde (zuurtegraad) in de maag speelt daar echter ook en sowieso een hele belangrijke factor in!
Stijgt de zuurtegraad in de maag, dan “weet” (registreert) de maag namelijk dat deze maagsap moet gaan produceren, aangezien deze dan “weet” (registreert) dat er voeding de maag in is gekomen welke verteerd en gekneed moet worden (waar toch echt wel maagsap voor nodig is).
De zuurtegraad in de maag is normaal gesproken behoorlijk zuur en moet dit ook zijn voor het verkrijgen van “optimale omstandigheden” in de maag.
De productie van maagsap met daarin zoutzuur aanwezig moet deze zure zuurtegraad behouden en bewerkstelligen wanneer deze te hoog is geworden.
Een zuur milieu in de maag is namelijk ideaal en noodzakelijk om:
- Ziekteverwekkers te bestrijden en doden.
- De eerste stap van de eiwit-vertering te kunnen uitvoeren.
- In-actieve eiwit-verteringsenzymen actief te maken.
- Grove, stugge voedingsdelen te verkleinen en op te lossen.
Stijgt de zuurtegraad in de maag echter NIET, dan wordt er ook GEEN voeding “geregistreerd” en ook GEEN of ONVOLDOENDE maagsap met maagzuur en (eiwitverterings)enzymen daarin aanwezig geproduceerd.
Gevolg:
- Voedingsstoffen die TOCH in die maag zouden zitten of komen, kunnen en zullen NIET goed gekneed kunnen worden en dus ook NIET GOED “kleiner gemaakt” worden om door het maagklepje aan het eind v.d. maag de maag spoedig te kunnen verlaten.
- Voedingsstoffen die TOCH in die maag zouden zitten of komen, kunnen en zullen NIET GOED opzwellen door onvoldoende vocht in de maag.
- Voedingsstoffen die TOCH in die maag zouden zitten of komen, kunnen en zullen door afwezigheid van voldoende vocht NIET snel de maag vullen en dan ook NIET snel de maagwand oprekken en deze NIET voldoende prikkelen om de maaglediging te stimuleren.
- Voedingsstoffen die TOCH in die maag zouden zitten of komen, kunnen en zullen daardoor NIET goed verteerd worden (vooral de eiwitten niet).
- Voedingsstoffen die TOCH in die maag zouden zitten of komen, kunnen en zullen daar vervolgens in sommige gevallen (vooral in het geval van koolhydraten) veel te lang verblijven en gaan verzuren en vergisten.
- De eerste stap van de eiwit-vertering zal NIET GOED verlopen, waardoor OOK de rest v.d. eiwitvertering in latere “compartimenten” niet goed kan en zal verlopen, waardoor deze slecht verteerde eiwitten kunnen gaan rotten later in de darmen en de darmflora kunnen en zullen verstoren.
- Ontstekingen in de maagwand kunnen ontstaan door het TE zuur worden van de maag-inhoud door onder andere het ontbreken van vocht.
- Ziekteverwekkers kunnen NIET GOED gedood worden en bacteriële overgroei kan ontstaan in maag en vervolgens ook darmen.
Wist je dat DIT (onvoldoende maagsap-productie en ook ALLE (hele vervelende) gevolgen hierboven benoemd) ZOMAAR en HEEL MAKKELIJK het gevolg kan zijn van het eten van KNAPPERIGE voeding die we RUIMSCHOOTS in de supermarkt kunnen kopen?
Knapperige voeding is namelijk ALTIJD van vocht ontdaan (kwamen we net al achter), want anders was het NIET knapperig geweest.
Wanneer een vloeistof (zoals de vloeistof in je maag) zuur is en je doet er vervolgens vocht bij; wat gebeurt er dan met de zuurtegraad van die vloeistof?
Deze stijgt hè!
- De aanwezigheid van vocht in het eten dat we eten (zoals dat met voeding uit de natuur WEL het geval is) is dan ook NOODZAKELIJK om de zuurtegraad in de maag te laten stijgen zodra je voeding de maag in komt.
- De aanwezigheid van vocht in het eten dat we eten is dan ook NOODZAKELIJK om receptoren in onze maagwand te laten “detecteren” dat er voedingsstoffen de maag in zijn gekomen.
- De aanwezigheid van vocht in het eten dat we eten is dan ook NOODZAKELIJK om een optimale maagsap-productie te bewerkstelligen!
- De aanwezigheid van vocht in het eten dat we eten is dan ook NOODZAKELIJK om een goede spijsvertering te bewerkstelligen van de voedingsstoffen aanwezig in ons eten!
Dit betekent dat door AFWEZIGHEID van vocht in ons eten (zoals het geval is bij KNAPPERIGE voeding), de algehele spijsvertering NIET GOED zal verlopen en de voedingsstoffen aanwezig in ons knapperige voedingsmiddel ook NIET GOED verteerd en opgenomen kunnen worden door onder andere de verminderde productie van maagsap!
Vooral de eiwitten aanwezig in deze knapperige voedingsmiddelen zullen hierdoor NIET GOED verteerd en opgenomen worden en voor een darmfloraverstoring kunnen zorgen.
Deze darmfloraverstoring zal er vervolgens voor zorgen dat ook OVERIGE voedingsstoffen NIET optimaal opgenomen kunnen worden in ons bloed en ons lijf uiteindelijk NIET kunnen voeden.
Wat kan (qua voedingsstoffen) eigenlijk nog WEL opgenomen worden in het bloed uit knapperige voedingsmiddelen?
In de natuur vind je koolhydraten in de vorm van disacharides en polysacharides.
Dat wil zeggen dat in de natuur je dus ENKEL koolhydraat-vormen zult kunnen vinden die twee of meer “aan elkaar gebonden” suikermoleculen bevat.
In de natuur vind je dus ENKEL koolhydraat-vormen die NIET direct opgenomen kunnen worden in ons bloed, maar EERST nog verteerd moeten worden in ons spijsverteringskanaal, aangezien deze aan elkaar gebonden grote moleculen allemaal EERST nog kleiner gemaakt moeten worden.
Geproduceerde voedingsmiddelen echter bevatten tegenwoordig HELAAS ook doodleuk ENKELVOUDIGE suikers.
Deze bevatten dus ook zomaar LOSSE, (door de producent toegevoegde) moleculen glucose en fructose bijvoorbeeld.
Deze losse moleculen hoeven NIET verteerd te worden.
Er valt namelijk niks meer te verteren aan losse moleculen; ze zijn al “los” en “klein” namelijk.
Er hoeven dan in dat geval ook GEEN ketens van moleculen meer van elkaar los geknipt te worden (dat is wat spijsverteringsenzymen normaal gesproken doen en normaal gesproken ook altijd wel moeten doen, wanneer je NATUURLIJKE en nog ONBEWERKTE en INTACTE voeding zou eten).
De stoffen aanwezig in deze voedingsmiddelen zijn dus bij wijze van spreken al “verteerd”.
Het spijsverteringskanaal hoeft en kan daar dan niks meer mee of aan doen of aan knutselen (aan die al losse, verteerde moleculen)Â .
Deze losse moleculen glucose en fructose kunnen dus (ook al verloopt de maagsap-productie NIET optimaal en ook al verloopt de spijsvertering van andere voedingsstoffen die nog WEL verteerd en kleiner gemaakt moeten worden als gevolg hiervan ook NIET optimaal) WEL opgenomen worden in het bloed doorheen de darmwand!
Deze moleculen glucose en fructose worden dan ook (na het eten van je knapperige, zoute voedingsmiddel) veelal WEL opgenomen in je bloed SAMEN MET de natrium aanwezig in het zout van deze knapperig, zoute voeding.
Actief transport van glucose doorheen de darmwand vindt namelijk ALTIJD plaats samen met de opname van natrium.
Om actief transport doorheen de darmwand te laten plaatsvinden van voedingsstoffen zoals glucose moet namelijk de zogenaamde natrium-kalium-pomp in werking treden.
Dit betekent dat na het eten van je knapperig, zoute voedingsmiddel eigenlijk ZEER WEINIG voedingsstoffen uit dat voedingsmiddel daadwerkelijk verteerd en vervolgens ook opgenomen kunnen en zullen worden in je bloed, maar dat losse moleculen glucose samen met natrium overduidelijk en overwegend juist WEL opgenomen kunnen worden in je bloed!
Wat doen glucose en natrium in de bloedbaan en waardoor doet dit FLINK smaken naar MEER MEER MEER?
Wanneer glucose de bloedbaan in komt, verhoogt dit de bloedsuikerconcentratie aldaar; je bloedsuikerspiegel stijgt.
Wanneer natrium daar ruimschoots bij aanwezig is in die bloedbaan dan doet dit (waar mogelijk) vocht aantrekken in de bloedbaan en doet dit het vochtgehalte in die bloedbaan verhogen EN zullen de nieren (die de vochtbalans tussen bloed en weefsels in het lijf trachten te bewaken) de bloeddruk gaan verhogen.
Vocht en kalium zijn met name op dat moment HARD nodig om zowel de bloedsuikerspiegel te kunnen laten dalen en daardoor het teveel aan glucose in de bloedbaan de lichaamscellen in te loodsen, maar ook om te helpen de vochtbalans in het lijf weer te optimaliseren.
Helaas bevat de knapperig zoute voeding vaak WEL ruimschoots glucose en ook vaak WEL natrium, maar vaak BAR WEINIG vocht en naar verhouding ook BAR WEINIG kalium, waardoor HELAAS de glucose TE LANG in de bloedbaan zal moeten blijven en dus NIET GOED de cellen in zal kunnen en de bloedsuikerspiegel en bloeddruk ook wat hoog kunnen, zullen en moeten blijven (door de heersende tekorten in met name vocht en kalium).
Zenuwcellen en spiercellen worden door deze hoge druk en door de hoge bloedsuikerspiegel ENORM geprikkeld, maar door afwezigheid van bouwstoffen in knapperig, zoute voedingsmiddelen en dus OOK afwezigheid daarvan vervolgens in ons bloed, kunnen zenuwcellen en spiercellen NIET een optimale stofwisseling uitvoeren en dus ook NIET goed op deze prikkels reageren.
De energie zal dan ook NIET GOED uit de “calorieën” aanwezig in de knapperig, zoute voedingsmiddelen geput kunnen worden, aangezien de brandstoffen die omgezet zouden kunnen worden in energie in onze cellen in de bloedbaan blijven en energieproductie toch echt pas in de cellen plaats kan vinden.
Je eetlust zal als gevolg van deze overprikkeling toenemen.
Je lichaam zal SCHREEUWEN om ECHTE voeding en zal SCHREEUWEN om energie en heeft MET NAME en ALS EERSTE water en VOCHTRIJKE, ONTZURENDE bouwstoffen nodig om de verhoogde bloedsuikerspiegel en de verhoogde bloeddruk te laten afnemen en je lichaam WEL WEER te kunnen voeden en WEL WEER te voorzien van brandstoffen IN de cellen.
Maar wat doen wij wanneer we knapperig zoute voedingsmiddelen aan het eten zijn en het lichaam vervolgens gaat SCHREEUWEN om MEER, MEER, MEER?
We gaan uiteraard NIET meer, meer, meer van de op dat moment ZEER NODIGE ontzurende voeding BOORDEVOL bouwstoffen eten, maar gaan NATUURLIJK meer, meer, meer van deze knapperig, zoute voedingsmiddelen (met daarin nog meer glucose en natrium aanwezig) eten!
Denk je dat je OOIT verzadigd kunt en zult raken op deze manier?
NEE!
En TUURLIJK is dat effect fijn voor voedingsmiddelen-producenten.
Dat begrijp je vast wel!
Tuurlijk produceren zij DAAROM al dit soort knapperig, zoute voedingsmiddelen die stiekem jou niet eens kunnen voeden!
Wil jij namelijk meer, meer, meer van iets eten, zul je hier meer, meer, meer van kopen en daar verdienen deze producenten dan weer aan hè!
Wat doen deze knapperig, zoute voedingsmiddelen met je gewicht en vetmassa?
Verhoging van de bloedsuikerspiegel terwijl er ONVOLDOENDE vocht en ONVOLDOENDE bouwstoffen in het bloed aanwezig zijn (wat veelal het gevolg is en zal zijn van het eten van dit soort knapperig, zoute voedingsmiddelen) doet de hormoonbalans in ons lijf verstoren, doet insuline-resistentie teweeg brengen en doet ZEER MAKKELIJK vetopslag (onder invloed van stresshormonen) teweeg brengen.
Het lichaamsgewicht zal niet alleen of zozeer daardoor, maar met nameook door de vochtretentie in het lijf door natrium, toenemen.
We kunnen en zullen dan ook door het eten van dit soort knapperig, zoute voedingsmiddelen MAKKELIJK aan komen in gewicht en ook MAKKELIJK toenemen in vetmassa zelfs ook zonder dat deze knapperig zoute voedingsmiddelen veel calorieën of veel vetten heeft hoeven bevatten!
Let dan ook alsjeblieft (wanneer je NIET aan wil komen in gewicht en ook NIET aan wil komen in vet of wanneer je je WEL fit en gezond wil voelen en dit ook graag wil blijven) NIET enkel maar op de hoeveelheid calorieën hetgeen je eet bevat, want dit zegt, zo lees je vandaag ook wel weer, uiteindelijk ZEER weinig wanneer het eten dat je eet vervolgens NIET GOED verteerd kan worden, dit je lichaam vervolgens FLINK uit balans haalt, dit je lichaam doet schaden en dit je lichaam STRESS doet bezorgen!
Snap je nu ook waardoor je wellicht bent aangekomen in gewicht toen je in menig weekend echt niet veel calorieën binnen hebt gekregen, maar WEL wat knapperig, zoute voedingsmiddelen hebt gegeten?
Snap je nu OOK waardoor die knapperig, zoute voedingsmiddelen doen smaken naar MEER MEER MEER?
Wanneer je kijkt naar jouw dagelijkse, doordeweekse eetpatroon, maar ook naar de voedingsmiddelen je koopt en in je kastjes hebt liggen EN kijkt naar de voedingsmiddelen je veelal kiest om gezamenlijke eetmomenten in het weekend of ’s avonds “gezellig” mee te maken, zitten daar dan regelmatig ook knapperig, zoute voedingsmiddelen tussen?
Wil jij samen met mijn ondersteuning een eetpatroon aanleren welke WEL nog voldoende vocht, vezels, vitamines en mineralen bezit om je lichaam ECHT te kunnen voeden en welke dan ook WEL echt verteerd kan worden en welke ook WEL goed doet verzadigen en NIET eindeloos doet schreeuwen om MEER, MEER, MEER, mail je me dan of kom je een keer langs?
Add comment