Jouw inbreng bij of op de paastafel?blog

Pasen komt eraan.
Een feest, ofwel dagen, waarop en waarbij men vaak samen komt en uitgebreid samen eet.
Lang en uitgebreid gezellig samen tafelen, vaak niet zozeer gericht op een/de warme maaltijd, maar de koude broodmaaltijd op een tijdstip vaak, welke altijd NET anders ligt dan je reguliere ontbijt- of lunchtijden op eigenlijk een dus wat vreemd en nieuw tijdstip, waar je normaal gesproken eigenlijk NIET zo uitgebreid aan het tafelen bent.

Een feest, ofwel dagen welke EIGENLIJK symbool staan en geassocieerd worden met fris, nieuw leven.
Vooruitgang..
Lente..
De zomer tegemoet..
Frisheid; frisse kleuren en smaken..
De toekomst tegemoet..
Zon..

Wanneer je echter kijkt naar de gemiddelde “paastafel”, straalt deze eigenlijk bar weinig “nieuw leven” en “kleur” uit helaas.

Deze is vaak naast uiteraard een ruime hoeveelheid gekookte eieren, gevuld met sterk bewerkte en daardoor voedingsstof-loze en tevens kleurloze EN levenloze (zoete)broden en broodjes en een keur aan helaas flink bewerkt, tevens kleurloos en levenloos gefabriceerd beleg of fabrieksmatig geproduceerde salades wat weinig meer met fris, nieuw, levendigheid en voedzaamheid  te maken heeft.
Daarnaast zoet, zoet, zoet in leuke ei en paashaas vormpjes van sterk gezoete chocola of suiker-bommetjes qua snoepgoed met glazuur of suikerlaagjes erop of er omheen.

Heel gezellig en smakelijk zal het zeker op het moment je eraan begint nog zijn en kunnen zijn, maar je spijsverteringsstelsel met DIE tafelinhoud rijkelijk vullen, daar zal je je vaak ACHTERAF hoogstwaarschijnlijk niet veel levendiger of frisser door gaan voelen, maar ja, dat is achteraf hè, dan is het al op!

Ja, nieuw leven ingeblazen wordt er wel ergens: de gist- en schimmelvormende bacterie-koloniën in je spijsverteringsstelsel DIE worden van dit soort voeding, vooral de opstapeling ervan, behoorlijk blij en gieren het uit en kunnen een feestje vieren; HEN wordt flink nieuw leven in geblazen, maar ja, met HEN uitbreidend in je darmen en verdere spijsverteringskanaal, wil je juist liever niet de lente in en de zomer tegemoet!
Zij doen je alles behalve fris en fruitig voelen, maar moe, lusteloos en opgeblazen.

Wat als JIJ nou eens meer voedzaamheid en kleur gaat inbrengen op de paastafel bij jou of bij jouw gezin of familie of vrienden en kennissen, waar JIJ de paasmaaltijd gaat nuttigen?

Wat als jij nou eens één of een aantal varianten van rijkgevulde groenten-frittata’s gaat maken, bakken, meenemen, waar een ieder punten van kan pakken, nemen en eten?

Zou je, wanneer je daarvan, van verschillende varianten, lekker van hebt kunnen smullen tijdens het uitgebreide, langdurige tafelen op dat gekke tijdstip; puntje van de ene variant, dan nog een puntje van de andere variant, zo, na het uitgebreide tafelen, je je niet veel frisser en levendiger voelen, zoals ook de GOEDE darmbacterie-koloniën, welke van dat gehalte aan groenten met gelukkig ook nog wat vezels uit groenten niet OOK veel blijer worden dan van witte, zoete broodjes, suikerrijk snoepgoed en sterk bewerkt beleg, welke totaal geen uitdaging en feest vormen voor die goede darmbacteriën en waarbij vezels en vitamines VER te zoeken zijn?

Welke frittata kies/maak jij (zie hieronder een aantal voorbeelden, waarop je zelf met eigen gekozen kruiden en groenten, natuurlijk ook eindeloos kan variëren)?

Elk recept is voor 1 portie/punt, dus vermenigvuldig dit met het aantal porties/punten je wilt creëren.
Wist je dat wanneer je dit “beslag” voor de frittata niet in een ronde pan of schaal zou bereiden, maar in een (met bakpapier bekleed) rechthoekig, hoger (cake)blik, dat je dan een groenten-eibrood kan vormen, welke je in plaats van in punten, vervolgens in plakken kan snijden?
Ook DAT staat leuk op de paastafel ter variatie: zowel punten als plakken van groenten en kleurrijke, voedzame voeding!

Oosters getinte frittata met taugé

Ingrediënten (per portie):
Max. 2 eieren
Max. 100 g broccoli, fijn gesneden
Max. 5 champignons, fijn gesneden
Max. 50 g prei, fijn gesnden
Max. 100 g taugé
Max. 1 eetlepel kokos/olijfolie
Max. 0.5 eetlepel ongezoete sojasaus (Tamari)

Bereiding:
Verhit de helft vd olie in een pan en bak hierin de broccoli en champignons. Klop je eieren los en doe hier de gebakken broccoli en champignons bij als ook de andere groenten; prei en taugé en de sojasaus. Verhit de andere helft vd olie in de pan en giet hier je groenten-ei-mengsel in. Bak deze tot de zijkanten en onderkant gaar zijn geworden, draai hem voorzichtig om en bak vervolgens de andere kant OF plaats de pan in zijn geheel even onder de gril om de bovenkant gaar en goudbruin te bakken. Snijd de frittata na bereiding en afkoeling in het aantal portie-punten waarmee je het recept hebt vermenigvuldigd.

Witloffrittata

Ingrediënten (per portie):
Max. 200 g witlof, in fijne reepjes gesneden
Max. 0.5 eetlepel kokos/olijfolie
Max. 1 rood pepertje, fijn gesneden
Max. 2 eieren OF max. 1 ei EN max. 35 g verkruimelde feta
Max. 20 g volle/kokosmelk
Peterselie, fijn gehakt

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200 graden. Verhit de olie in een pan en bak hierin je pepertje. Voeg de reepjes witlof toe en bak deze zo’n 3-4 minuten mee. Klop de eieren of het ei los samen met de (kokos)melk en breng op smaak met zout en peper. Snijd de peterselie fijn en roer deze er (wanneer je voor de variant met kaas hebt gekozen) samen met de verkruimelde feta en de gebakken witlof met het pepertje bij door het eimengsel. Schenk dit mengsel in een ovenschaal en bak deze vervolgens zo’n 25 minuten in de voor verwarmde oven gaar en lichtelijk bruin.

Geroosterde paprika met feta frittata

Ingrediënten (per portie):
Max. 0.5 eetlepel kokos/olijfolie
Max. 20 g (kokos)melk, ongezoet
Max. 2 paprika’s
Max. 1 ei
Max. 35 g feta
Bieslook, fijn gehakt
Peterselie, fijn gehakt

Bereiding:
Snijd de paprika’s in zeer grove stukken. Verhit de olie in een ovenvaste pan en rooster/bak hierin de paprika zo’n 15 minuten tot ze wat zachter zijn geworden en beginnen te kleuren. Verkruimel hier vervolgens je feta over. Vermeng in een kom je ei met de melk en kruiden en breng desgewenst op smaak met zout en peper. Giet dit mengsel vervolgens bij de paprika en feta in de pan, zet het vuur lager en bak dit stevig en gaar in zo’n 15-20 minuten. Plaats je ovenvaste pan vervolgens nog zo’n 5 minuten onder de gril (bovenwarmte) van je oven tot ook de bovenkant gaar is en mooi is gekleurd. Wanneer je de portie-punten voor later wil bewaren, dan wel eerst goed laten drogen en afkoelen alvorens ze te verpakken.

Mediterraanse tonijnfrittata

Ingrediënten (per portie):
Max. 100 g sperziebonen, in kleine stukjes gesneden
Max. 0.5 eetlepel kokos/olijfolie
Max. 1 ei
Max. 20 g volle melk of kokosmelk, ongezoet
Zout en peper
Max. 120 g uitgelekte en verkruimelde tonijn op water of olijfolie-basis zonder verdere ingrediënten OF max. 60 g tonijn EN max. 35 g fetakaas
Max. 200 g romatomaten, fijn gesneden
Max. 1 eetlepel kappertjes en fijn gehakt (ook zonder toegevoegde ingrediënten)

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200 graden. Klop je ei los in een kom, voeg de (kokos)melk en zout en peper toe en roer dit door elkaar. Roer er vervolgens de verkruimelde tonijn (OF tonijn en feta) door en zet dit apart. Verhit de olie in een (ovenvaste) pan en roerbak hierin je sperziebonen een aantal minuten tot ze beetgaar zijn geworden, maar nog wel knapperig. Giet hier vervolgens je ei-tonijn-mengsel bij en roer dit alles even snel door elkaar om de bonen erdoor te mengen, maar laat het daarna bakken en roer niet meer. Verdeel je fijn gesneden tomaten hierover samen met de fijn gehakte kappertjes en bak dit alles zonder te roeren zo’n 3 minuten op het fornuis tot de bodem en zijkanten stevig zijn geworden en zijn gegaard/gestold. Plaats de ovenvaste pan vervolgens zo’n 6-8 minuten in de voor verwarmde oven tot ook de bovenkant en het midden van de frittata gestold is. Laat deze na bereiding afkoelen, laat hem op een bord glijden en snijd hem in portie punten. Wanneer je deze goed laat drogen en afkoelen en dan afgedekt bewaard in de koelkast, kan je deze punten zo’n 3-4 dagen bewaren, maar invriezen kan ook!

Groene groentenfrittata

Ingrediënten (per portie):
Max. 2 eieren
Max. 20 g kokosmelk, puur en ongezoet
Max. 0.5 eetlepel kokos/olijfolie
Zout
Max. 500 g zeer fijn gehakte groenten, zoals broccoli, spinazie, sperziebonen, groene asperges
(Italiaanse)tuinkruiden

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 225 graden. Vermeng de eieren met de melk en het zout. Verhit de olie in een (ovenvaste)pan en roerbak hierin je fijngesneden groenten kort. Giet hier vervolgens je ei-kokosmelk-mengsel over en bak dit een halve minuut en laat de onderkant stevig worden, zonder dan nog te roeren. Plaats de ovenvaste pan vervolgens in de voor verwarmde oven tot deze gaar is van boven en bruin begint te kleuren en stevig is geworden (zo’n 15 minuten). Laat afkoelen voor je de frittata aansnijdt en snijd deze dan in het aantal punten, blokken of snedes (afhankelijk van de vorm waarin je hebt bereid) je het recept mee hebt vermenigvuldig.

Champignonfrittata

Ingrediënten per portie(punt) -> vermenigvuldigen met het aantal porties je wilt maken:
Max. 300 g champignons, in plakjes gesneden
Max. 1 eetlepel kokos/olijfolie
Max. 10 g ui, gesnipperd
Knoflookpoeder
Een beetje water of eigen getrokken (botten)bouillon
Zout en peper
Italiaanse tuinkruiden
Max. 2 eieren

Bereiding:
Verhit de helft vd olie in een pan. Voeg de uisnippers toe en bak deze zacht en glazig. Voeg de champignons en knoflookpoeder toe en roerbak deze tot ze hun vocht beginnen te verliezen. Wanneer deze vocht is verdampt, voeg water of bouillon toe samen met zout, peper en de Italiaanse kruiden. Laat dit vervolgens pruttelen tot ook dit vocht weer is verdampt. Haal de champignons uit de pan en laat ze afkoelen. Kluts je eieren los in een kom en voeg vervolgens de afgekoelde, gebakken en gekruide champignons toe. Verhit de andere helft vd olie vervolgens in de pan waar je je champignons hebt gebakken en giet er vervolgens je ei-champignon-mengsel in. Bak dit zonder aan te roeren tot de bodem is gestold en stevig is. Steek een spatel onder de bodem, til deze wat op en laat het ongestelde deel van je eieren, nu op de bodem lopen, zodat ook dit kan stollen en herhaal dit proces een aantal maal totdat er geen vloeibaar ei meer zichtbaar is en alles is gestold. Doe de deksel dan op de pan, zet het vuur lager en laat het dan nog zo’n 8-10 minuten goed garen/stollen. Je kan op het laatst de (ovenvaste?!) pan nog even onder de grill van je oven plaatsen, zodat deze een mooie bruine kleur krijgt. Snijd na bereiding je frittata in het aantal portiepunten, welke je hebt aangehouden.
Broccoli-paprikabrood

Zuurkoolfrittata

Ingrediënten per persoons/portiepunt:
Max. 200 g zuurkool (ga ingrediënten na op puurheid), uitgelekt/uitgeknepen
Max. 1 eetlepel kokos/olijfolie
Max. 10 g ui, gesnipperd
Max. 2 eieren OF (wanneer je voor de kaasvariant kiest) max. 1 ei EN max. 20 g geraspte Parmezaanse kaas
Zout en peper
Nootmuskaat
Knoflookpoeder
Ter garnering eventueel wat prei/bosui-ringetjes

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 175 graden. Verhit de helft vd olie in een pan, bak hierin je uisnippers en zet deze vervolgens apart. Breek je eieren open boven een kom, voeg zout, peper en nootmuskaat toe als ook knoflookpoeder en meng dit goed. Roer er vervolgens de goed uitgeknepen zuurkool door en vervolgens (de inmiddels afgekoelde) uisnippers. Verhit de andere helft van je olie vervolgens in een ovenvaste pan en giet hier vervolgens je ei-zuurkool-mix in. Bak deze op het vuur tot de bodem gaar is en plaats je ovenvaste pan vervolgens in de voor verwarmde oven. Bak deze vervolgens zo’n 20-25 minuten tot ook de bovenkant gaar is geworden en is gestold. Haal je frittata vervolgens uit de oven, garneer desgewenst met prei of bosui en wanneer je voor de kaas-variant hebt gekozen, bestrooi deze dan in warme toestand met de kaas. Eet dit vervolgens als warme maaltijd met 1 portiepunt per persoon, eventueel aangevuld met extra groente (rauw, gekookt, gestoomd of gegrild) OF laat je frittata goed afkoelen en drogen. Snijd deze in portiepunten en bewaar deze vochtdicht in koelkast of vriezer om later als gemaksvoeding in te kunnen zetten als lunch of snack!

Pompoenfrittata

Ingrediënten:
Max. 200 g pompoen (indien gewenst eerst zo’n 40 minuten in een voor verwarmde oven op 200 graden geroosterd (droog) en vervolgens af laten koelen
(geraspte of fijn gemalen pompoen zonder dat dit eerst geroosterd is kan ook prima!)
Max. 0.5 eetlepel kokosolie
Max. 20 g kokosmelk, ongezoet
Max. 2 eieren
Pompoenkruiden: kaneel, gember, kruidnagel, nootmuskaat

Bereiding:
Verhit de olie in een pan. Rasp of maal (de eventueel vooraf geroosterde pompoen) fijn (afhankelijk van je voorkeur tot puree of tot grovere stukken) en bak deze zacht in de olie. Kluts je eieren in een kom met de kruiden en kokosmelk. Voeg de gebakken pompoen vervolgens hieraan toe en meng dit alles door elkaar. Giet dit alles terug in de pan en bak deze op laag vuur gaar/stevig. Gebruik een ovenvaste pan, zodat je deze ook nog even mooi kan bruinen onder de grilstand van je oven nadat deze gaar is. Laat goed drogen en afkoelen alvorens je verschillende punten/porties zou bewaren (vochtdicht) in koelkast of vriezer!

Aspergefrittata

Ingrediënten:
Max. 200 g asperges, in kleine stukjes gesneden
Max. 1 ei, los geklopt
Max. 75 g verkruimelde feta of max. 35 g geraspte parmezaanse kaas
Max. 40 g pure, ongezoete kokosmelk
Max. 10 g ui, gesnipperd
Max. 100 g tomaten, fijn gesneden
Peper en zout

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 175 graden. Doe alle ingrediënten in een kom, meng deze goed en giet dit in een ronde ovenschaal OF ovenvaste pan OF een ronde, met bakpapier bekleedde bakvorm/springvorm. Bak je frittata vervolgens in zo’n 45 minuten stevig en gaar en lichtelijk gebruind. Wanneer je meerdere porties hebt gemaakt; eerst goed laten drogen en afkoelen alvorens je de overige porties/punten vochtdicht zou verpakken en bewaren voor later in koelkast of vriezer.

Korrelige Courgettefrittata

Ingrediënten:
Max. 200 g bloemkool; in een keukenmachine tot korrels vermalen
Max. 1 ei, los geklopt
Max. 35 g feta, verkruimeld
Max. 40 g pure, ongezoete kokosmelk
Max. 200 g courgette, geraspt en uitgeknepen
Max. 50 g prei, fijn gesneden
Zout en peper

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 190 graden. Vermeng alle ingrediënten goed met elkaar in een kom. Giet dit mengsel in een ronde ovenschaal. Bak deze in zo’n 30-35 minuten gaar, stevig en goud bruin. Laat deze goed koelen en drogen alvorens deze in punten te snijden en afgesloten in de koelkast te bewaren.

Bloemkoolfrittata

Ingrediënten:
Max. 300 g bloemkool
Max. 1 eetlepel kokos/olijfolie
Max. 10 g ui, gesnipperd
Knoflookpoeder
Paprikapoeder
Max. 1 ei, los geklopt
Max. 75 g hüttenkäse OF max. 30 g hüttenkäse EN max. 10 g geraspte Parmezaanse kaas
Max. 1 eetlepel pure mosterd (kijk ingrediënten na)
Zout en peper
Eventueel basilicum of peterselie ter garnering

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 190 graden. Breng water aan de kook in een steelpannetje. Vermeng in een kom je los geklopte ei met hüttenkäse, mosterd, peper en zout en eventueel de helft vd Parmezaanse kaas, wanneer je die gebruikt, en zet dit apart. Strooi zout in het kokende water en kook hierin je bloemkoolroosjes vervolgens in zo’n 4 minuten beetgaar/enigszins zacht. Giet deze vervolgens af en dep de beetgare roosjes vervolgens zo droog mogelijk. Verhit de olie in een pan en fruit hierin je uisnippers. Strooi knoflookpoeder erbij en bak dit even mee. Voeg vervolgens de beetgare bloemkoolroosjes toe en vermeng dit goed met de knoflook-uisnippers; bak dit zo’n 2-3 minuten. Strooi paprikapoeder erover en roer goed door. Giet je ei-hüttenkäse mengsel vervolgens bij in de pan, probeer de bloemkoolroosjes zo evenredig mogelijk over de pan te verspreiden en bak dit geheel nog zo’n 5 minuten. Bestrooi het geheel vervolgens met de andere helft vd kaas, wanneer je deze gebruikt en zet de pan (ovenvaste pan) vervolgens zo’n 10 minuten in de voor verwarmde oven tot de kaas is gesmolten en ei is gestold. Haal de frittata uit de oven en laat minstens 10 minuten rusten voor je deze in punten snijdt, wanneer je het recept hebt vermenigvuldigd. Deze punten/porties kan je dan warm eten en over meerdere mensen verdelen of af laten koelen en voor jezelf voor meerdere eetmomenten gebruiken.

Broccoli-spinazie-frittata


Ingrediënten:
Max. 200 g broccoli, fijn gesneden
Max. 200 g bladspinazie, fijn gehakt
Max. 10 g ui, gesnipperd
Knoflookpoeder
Oregano
Zout
Max. 2 eieren, los geklopt
Max. 1 eetlepel kokos/olijfolie

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 175 graden. Breng water aan de kook en kook of stoom je broccoli kort, zodat het felgroen kleurt en spoel het vervolgens af met koud water. Verhit olie in een oven vaste pan en fruit hierin je uisnippers. Voeg knoflookpoeder toe en bak dit even mee. Voeg spinazie toe als ook wat zout en bak dit zo’n 3-4 minuten mee, totdat de spinazie begint te slinken. Voeg vervolgens de kort gekookte/gestoomde broccoli toe samen met oregano, roer dit alles goed door en haal de pan vervolgens van het vuur. Giet je los geklopte eieren over je groentenmengsel en schud de pan voorzichtig, zodat de eieren wat verspreid raken tussen de groenten. Zet dit zo’n 20-25 minuten in de voor verwarmde oven tot deze goudbruin kleurt en mooi stevig is geworden (geen vloeibare delen meer bevat). Een portie van deze frittata, warm of koud, kan altijd nog aangevuld worden met extra rauwkost of warme groente!

Bloemkool-paprikabrood

Ingrediënten (per portie):
Max. 2 eieren, los geklopt
Zout en peper
Max. 10 g ui, gesnipperd
Max. 200 g bloemkool, zeer fijn gesneden
Max. 1 groene paprika, zeer fijn gesneden
Max. 1 rode/oranje paprika, zeer fijn gesneden
Peterselie, fijn gehakt
Aanvullende kruiden/specerijen naar eigen smaak en voorkeur
Max. 10 g gemalen kokos OF max. 5 g fijn gemalen lijnzaad
Max. 20 g kokosmelk, puur en ongezoet (ingrediënten nakijken)

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 220 graden en bekleed een rechthoekige ovenschaal/cake/broodvorm met bakpapier. Vermeng alle ingrediënten goed met elkaar en giet/druk dit in je ovenschaal/bakvorm. Zet deze vervolgens zo’n 40 minuten in de voor verwarmde oven. Controleer vervolgens op gaarheid, door er een prikker in te steken: wanneer deze er “schoon” uit komt, is je brood gaar van binnen.
Laat je brood eerst goed drogen, alvorens je deze uit de vorm haalt en aansnijdt in portie-plakken. Wanneer deze goed droog en afgekoeld zijn, kan je deze lucht/vochtdicht bewaren in koelkast (voor een aantal dagen) of vriezer.

Auberginebrood

Ingrediënten (per portie):
Max. 1 aubergine
Max. 10 g ui, gesnipperd
Max. 1 rode paprika, in blokjes gesneden
Max. 1 ei
Max. 75 g hüttenkäse of kwark
Peterselie, fijn gehakt
Knoflookpoeder
Zout en peper
Kaneel
Cayennepeper
Max. 1 eetlepel kokos/olijfolie

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg bakpapier op een bakplaat. Snijd de aubergine in de lengte door midden en leg deze met de gesneden kant op de bakplaat. Bak deze z’n 25 minuten in de voor verwarmde oven tot de aubergine zacht is en de buitenkant begint te verschrompelen. Laat deze met de gesneden kant naar beneden vervolgens op een rooster uitlekken (zo’n 30 minuten). Zet de oven nu op 175 graden. Eenmaal uitgelekt en afgekoeld; pel de schil van de aubergine en snijd het vruchtvlees in blokjes. Verhit de olie in een pan en bak/fruit hierin de uisnippers en paprikastukjes (zo’n 5 minuten) tot ze zacht beginnen te worden. Strooi er wat zout over en bak nog 5 minuten. Voeg vervolgens de gesneden aubergine toe en bak dit een minuutje al roerende mee. Haal de pan vervolgens van het vuur. Vermeng in een kom het ei met de kwark of huttenkäse. Voeg de peterselie, knoflookpoeder, zout, kaneel en cayennepeper toe en roer dit er goed door. Roer vervolgens de groenten door dit mengsel. Giet dit mengsel vervolgens in je met bakpapier bekleedde cakeblik/(meat)loafvorm en bak deze vervolgens zo’n 40-45 minuten in de voor verwarmde oven. Laat deze minimaal 10 minuten afkoelen, voor je hem aansnijdt. In de koelkast kan je dit zo’n 3-4 dagen bewaren.


Courgette paprika brood

Ingrediënten (per portie):
Max. 1 courgette, in de lengte door midden gesneden en vervolgens in plakjes gesneden
Knoflookpoeder
Max. 1 rode paprika, in stukjes gesneden
Bieslook, in kleine stukjes gehakt/geknipt
Max. 1 ei
Max. 75 g hüttenkäse
Max. 20 g kokosmelk, puur en ongezoet
Max. 05 eetlepel kokos/olijfolie
Zout en peper

Bereiding:
Verwarm de oven voor op zo’n 180 graden en bekleed een cake/broodvorm met bakpapier. Verhit de olie in een pan en bak hierin de courgettestukjes samen met de paprikastukjes en knoflookpoeder tot deze zachter zijn geworden. Laat dit afkoelen. Vermeng het ei met de hüttenkäse en kokosmelk en roer er de bieslook door. Roer hier vervolgens de gebakken groenten door en giet dit in je cake/broodvorm. Bak dit zo’n 40 minuten in de voor verwarmde oven tot deze gaar is van binnen en laat goed afkoelen voor je hem aansnijdt.

Josien Schuttevaar

View all posts

Add comment

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Aangenaam!

Mijn naam is Josien Schuttevaar. Ik ben diëtiste/voedingsdeskundige. In 2013 ben ik mijn eigen praktijk begonnen genaamd Personal Weightloss. Op mijn website kun je alles lezen over voeding, wat ik voor je kan doen en een beetje over mij.

Josien Schuttevaar

Gratis en vrijblijvend advies

Wil je weten hoe ik jou kan helpen om je doelen (m.b.t. het optimaliseren van je gezondheid en het controleren van je gewicht) te bereiken? Vul dit formulier dan in en ik geef je gratis en vrijblijvend advies. Het bereiken van je doelen is ook voor jou weggelegd!