Ik snap dat het gezonder is, maar ik vind het zo smakeloos: “gezond eten”!
Kruidenmixen…
Pakjes, zakjes, tubes en potjes kant- en klare “wereldgerechten-kruidenmixen”, maar ook sauzen, boemboe’s, dressings, smaakmakers, bouillonpoeders, basis voor dit en basis voor dat…ga zo maar even door.
Alle HOEVEN niet veel calorieën te bevatten en HOEVEN niet veel vet te bevatten, dus dachten we voorheen, “Nou, zolang we dan voor de calorie-arme en tevens vetarme kruidenmixen en sauzen en dressings gaan, zijn we toch EN goed bezig voor onze gezondheid en gewicht EN eten we tenminste daarnaast OOK NOG WEL smakelijk en kunnen we dus gerechten, gebruik makend van deze pakjes en zakjes gewoon lekker blijven eten, wanneer we willen afvallen?!”
Maar inmiddels begint het besef bij de consument door te dringen dat iets nog zo weinig calorieën kan bevatten en nog zo arm in vet kan zijn, wanneer hetgeen je koopt en je gerechten mee samenstelt en je gerechten mee kookt echter opgebouwd is uit niet-voedzame, belastende stoffen als ook ONNODIG toegevoegde stoffen bevat, welke niet eens zozeer bepalend hoeven zijn voor de smaak, dat ZELFS calorie-arme en vetarme mixen en zakjes en pakjes nadelig kunnen en ZULLEN bijdragen aan gezondheid en dus uiteindelijk ook gewicht.
We beginnen ons dan ook GELUKKIG steeds meer te beseffen dat wanneer we ons gezond en fit willen voelen en willen afvallen, we toch echt puurder moeten gaan eten en ons lichaam niet teveel en te vaak met dergelijke stoffen moeten gaan vullen en als gevolg stress mee moeten bezorgen.
Stress betekent namelijk het uitputten van je lichaam en DAT weten we, kan voor de toekomst en ons gewicht uiteindelijk NIET al te gezond zijn!
Vanuit DIE conclusie volgt dan vanzelf dat we ons steeds meer beginnen te beseffen dat je je maaltijden dan toch echt ZELF moet gaan samenstellen en opbouwen met uitsluitend ingrediënten welke WEL voedzaam en dus NIET belastend en uitputtend zijn.
Helaas zijn potjes, zakjes, pakjes en allerlei mixen voor dit en mixen voor dat NIET puur en bestaan deze niet ENKEL en UITSLUITEND uit mooie, pure, voedzame stoffen, dus vallen deze als gevolg helaas af, wanneer je puur en eerlijk en NIET-STRESSVOL voor je lijf, wilt eten en je lichaam dus eens ECHT wilt gaan voeden met stoffen waar het lichaam iets aan heeft.
Laten we deze, wanneer we besluiten dan toch maar eens alles over een andere boeg te gooien qua maaltijden, echter dan maar klakkeloos weg..
“BAH!”
Dat vinden we niet lekker; dat ervaren we als smakeloos!
“Dat smaakt nergens naar!”
“BAH MAMA: DAT LUSTEN WIJ NIET!”
Kan je als moeder van kinderen dan ook horen, wanneer je hebt besloten met het hele gezin toch maar eens puurder te gaan eten.
Maar voedzame voeding en gerechten bestaand uit pure ingrediënten hoeft toch helemaal niet smakeloos te zijn?!
Wie zegt namelijk dat je, wanneer je hebt besloten geen pakjes, zakjes, tubes en mixen te gebruiken, dan OOK niet meer kan en zou mogen en kunnen kruiden met losse kruiden en specerijen en die dan OOK maar zou moeten weglaten; die losse kruiden en specerijen zijn namelijk toch niet zozeer hetgeen de belasting voor het lijf levert en juist WEL hetgeen de smaak levert!
De kruiden namelijk maken en vormen de smaak en geven je gerecht diens opmerkelijke en herkenbare smaak en vaak ook de “pit”, welke we missen, wanneer je ze opeens zou weglaten, dus tuurlijk zal, wanneer je eerder kruidenmixen gebruikte en deze dan opeens weglaat, dit tegenvallen qua smaak!
Wil je dan ook EN voedzaam en puur eten, maar WEL ook SMAKELIJK eten (en TUURLIJK wil je dat en KAN dat ook!).
Dan zul je je gerechten toch ook zelf kunnen en mogen kruiden, echter dan ENKEL met pure kruiden en specerijen en dan dus ZONDER al die belastende onnodige stoffen, welke WEL in de kant-en-klare-kruidenmixen zitten!
“Ja, maar wat dan en hoe dan!”
Door gebruik te maken van die makkelijke pakjes en zakjes heb je namelijk nooit geleerd zelf te kruiden en zou je toch ECHT NIET weten wat je waardoor zou kunnen of moeten gooien om een bepaalde smaak te krijgen!
DAAR wil en kan ik je in en bij helpen.
Mail me bijvoorbeeld je “oude vertrouwde” recept met diens ingrediënten of je “oude vertrouwde” verpakking met diens ingrediënten en ik zal je uitleggen hoe je de smaak hiervan zou kunnen nabootsen, maar dan zonder de onnodige, belastende stoffen, dus dan enkel bestaand uit pure ingrediënten.
Doe je dat?
Mail je me?
Echter OOK kan je zelf eens lekker gaan knoeien; ja, probeer maar!
Gooi maar eens van alles bij en door elkaar!
“Ja, maar wat hoort en past dan bij wat?!”
“Er zijn zoveel kruiden en specerijen dat smaakt echt niet altijd zomaar overal bij en al zeker niet, wanneer je van alles door elkaar gooit!
KLOPT!!
Wellicht dat onderstaande schema’s je kunnen ondersteunen om eens lekker te gaan experimenteren en gaandeweg te gaan ontdekken, welke kruiden jijzelf EN je gezinsleden door welke gerechten en bij welke groenten, vlees- en vissoorten lekker vindt en WEL als smakelijk en smaakvol en “voor herhaling vatbaar” kan ervaren?
Add comment