Ik kan niet koken!
Een goede gezondheid kan je enkel verwachten, verkrijgen en behouden wanneer je jezelf optimaal voedt.
Controle over je gewicht kan je ook enkel maar verwachten, verkrijgen en behouden wanneer je jezelf optimaal voedt.
Optimaal voeden wil zeggen dat je je lijf regelmatig aanvult met de essentiƫle bouwstoffen welke het lijf WEL continu nodig heeft, maar welke je lijf NIET zelf kan vormen.
Aangezien je lijf deze essentiƫle bouwstoffen WEL nodig heeft, maar je lijf deze stoffen NIET zelf kan vormen, zal je lijf vooral DEZE stoffen van jou moeten verkrijgen.
- Verkrijgt JOUW lijf deze essentiĆ«le bouwstoffen WEL met regelmaat van jou en wordt je lijf daarnaast NIET al te vaak belast met niet-essentiĆ«le stoffen door jou, dan ben je zowel je gezondheid als ook je gewicht op de meest gunstige manier aan het beĆÆnvloeden!
- Verkrijgt JOUW lijf deze stoffen met regelmaat WEL van jou en wordt je lijf NIET al te vaak belast met niet-essentiƫle stoffen door jou, dan ben je jezelf OPTIMAAL aan het voeden!
De essentiƫle bouwstoffen welke je lichaam WEL nodig heeft, maar NIET zelf kan vormen betreffen:
- Vitamines uit ALLE voedingsstoffen
- Mineralen uit ALLE voedingsstoffen
- Een aantal aminozuren uit eiwitten
- Een aantal vetzuren uit vetten
Voeding welke deze essentiƫle bouwstoffen bezit betreft:
- Groenten en fruit (bronnen van ALLE essentiƫle bouwstoffen uit koolhydraten)
- Ei, vlees of vis (of aangezuurde zuivel) (bronnen van ALLE essentiƫle bouwstoffen uit eiwitten)
- Vette vis, noten, zaden of pitten (en hun koud geperste oliƫn) (bronnen van ALLE essentiƫle bouwstoffen uit vetten)
Jezelf OPTIMAAL voeden is ONHAALBAAR voor jou!
- Helaas kan jij je gezondheid echt NIET altijd gunstig beĆÆnvloeden roep je!
- Helaas kan jij ook je gewicht echt NIET altijd even gunstig beĆÆnvloeden roep je!
- Helaas ben jij echt NIET altijd in staat jezelf optimaal te voeden roep je!
- Helaas zul jij DAARDOOR wat gezondheidsklachten en ongewenste gewichtsschommelingen moeten accepteren roep en vermoed je!
Hoezo?!
- Waaraan ontleen je dit?
- Waardoor vermoed je dit?
- Waarom concludeer je dit?
Jij kan niet koken!
Toen jij een periode lang niet lekker in je vel zat en allerhande klachten ervoer, besefte je je ECHT WEL dat je ietwat gemakszuchtige, praktisch gekozen veelal voorbewerkte en voorbereide voeding hier wel eens de oorzaak van kon zijn.
JeĀ hebt toen ECHT WEL een poging gedaan wat gerechten met verse ingrediĆ«nten te maken hoor en een poging gedaan DAARDOOR wat voedzamer te gaan eten, maar dit was GEEN succes.
Je conclusie:
Ik kan gewoon niet koken!
Toen je merkte dat je broeken steeds maar strakker gingen zitten, je een buikje begon te krijgen en je gewicht onophoudelijk begon te stijgen vond je dat ook ECHT WEL vervelend en wist je ook ECHT WEL dat je ietwat gemakszuchtige, praktisch gekozen veelal voorbewerkte en voorbereide voeding ook hieraan ten grondslag lag.
Ook toen heb je ECHT WEL een poosje WEER een poging gedaan je eigen (meer voedzame) maaltijden te bereiden met verse ingrediƫnten, maar ook ditmaal was dit GEEN succes en leverde deze (wederom mislukte) kookpoging enkel gerechten op die meteen de prullenbak in konden.
Je conclusie wederom:
Ik kan gewoon niet koken!
Is het niet kunnen koken, maar ook het niet willen koken, het geen zin hebben om te koken of het gevoel hebben geen tijd te hebben om te koken echter een excuus om jezelf NIET optimaal te kunnen voeden en daardoor gewichtsschommelingen en gezondheidsklachten maar voor lief te nemen en te moeten accepteren?
Nee hoor!
Dat vormt totaal GEEN excuus!
Om jezelf OPTIMAAL te kunnen voeden hoef je helemaal niet te kunnen koken!
- Kijk maar eens naar bovenstaande voeding!
- Kijk maar eens naar de voeding welke essentiƫle bouwstoffen doet leveren en welke je zou moeten eten om jezelf OPTIMAAL te voeden!
Groenten en fruit MOET je dat koken alvorens dit te kunnen eten?
Nee!
Groenten en fruit kan je prima ongekookt eten!
Groenten en fruit kan je zelfs nog beter rauw dan verhit eten!
Vis, vlees, eieren en zuivel MOET je dat koken alvorens dit te kunnen eten?
Nee!
Wanneer je besmetting met ziekteverwekkende bacteriƫn echter het liefst WEL in de kiem wilt smoren, is het WEL verstandig sommige varianten hiervan WEL (kortstondig) te verhitten.
- Moet je hier echter voor kunnen koken?
- Moet je hier een bijzonder kooktalent voor bezitten?
- Moet het verhitten hiervan veel tijd, kennis of moeite vergen?
Nee!
Tuurlijk kan je vlees en vis EXTRA smakelijk bereiden, wanneer je deze vermengd met allerhande verse kruiden en specerijen en vervolgens allerleiĀ ingewikkelde langdurige bereidingstechnieken toepast, maar het toevoegen van kruiden en toepassen van ingewikkelde bereidingstechnieken HOEFT in principe niet!
Al zou je je vlees en vis gewoon maar EVEN gaar stomen of maar EVEN in een klein laagje water gaar koken of EVEN met wat gezonde bereidingsvetten en wat (zuur) vocht stoven, zelfs DAN zou je de bacteriƫn welke je ENKEL maar even hoeft te doden al kunnen doden hoor!
Vis en vlees EVEN koken, stomen of stoven kan ook jij BEST WEL leren en uiteindelijk ook jij BEST bereiden hoor!
Dat vergt en vereist weinig tijd, kennis of moeite.
Daar heb je dus ook al GEEN bijzonder kooktalent voor nodig!
Ook noten, zaden en pitten kan je PRIMA rauw eten!
Net als bij groente en fruit verdient het zelfs de voorkeur noten, pitten en zaden nog RAUW en dus ONVERHIT en ONBEREID te eten!
Ook koud geperste oliƫn kan jij vast wel ergens overheen gieten lijkt me!
Ook DAT vereist GEEN kooktalent namelijk.
Ook dat is dus ECHT NIET moeilijk en vergt en vereist ook weinig tijd of moeite!
Ook kan je vele vette vissoorten best veilig in rauwe hoedanigheid eten!
Dat vergt en vereist dus ook al GEEN tijd, kooktalent, kennis of moeite!
Compleet!
Ja, ook jij kan ZONDER echt te hoeven koken jezelf BEST optimaal voeden lees je nu!
Ook jij kan namelijk ZONDER echt te hoeven koken en ook ZONDER dat het veel tijd of moeite vergt een COMPLEET aanbod aan essentiƫle bouwstoffen creƫren namelijk!
Met een COMPLEET en GEVARIEERD aanbod aan voeding welke ALLE essentiƫle bouwstoffen levert voed je jezelf namelijk al OPTIMAAL!
Het NIET kunnen koken (maar ook het niet willen koken, het geen zin hebben om te koken of het te gehaast voelen om nog te gaan koken) is dan ook GEEN excuus om gezondheidsklachten of gewichtsschommelingen goed te praten!
Het NIET kunnen koken is namelijk GEEN reden om MINDER voedzaam, MEER (voor)bereid en (voor)bewerkt) of MINDER compleet te MOETEN eten namelijk!
Stiekem wist je dat toch ook eigenlijk wel?!
Kijk maar eens naar de mens-aap!
Kijk maar eens naar de mens-aap welke vergelijkbare genen heeft als de onze en wiens lijf ook vergelijkbare voeding nodig heeft als de onze.
Wat eet de mens-aap?
- Bladeren
- Fruit
- Noten
- Insecten
Hoe eet de mens-aap deze voeding?
Rauw!
Heb jij ooit een aap zien koken?!
Kan een aap gezond door het leven gaan?
Ja toch?!
Kan een aap diens gewicht controleren?
Ja toch?!
Waarom zou jij dan NIET gezond door het leven kunnen gaan en waarom zou jij dan NIET je gewicht kunnen controleren op basis van het gegeven dat jij NIET kan koken (niet wil koken, geen zin hebt om te koken of geen tijd hebt om te koken)?!
Wil jij (ondanks het feit dat je niet kan koken, niet wil koken of geen tijd of zin hebt om te koken) steun, begeleiding en inspiratie ontvangen bij het vormgeven van een eetpatroon gebaseerd op essentiƫle bouwstoffen welke weinig tot geen kooktalent vereisen, zodat ook jij jezelf optimaal kan leren voeden ook al zou je NOOIT leren koken, mail je me dan of kom je een keer langs?
Add comment