Een zure lichaamscel is een zieke lichaamscel; hoeveel zal jij er hebben?

  • In ons lichaam dient een lichtzieke cellen
    basische zuurtegraad te heersen om goed te kunnen functioneren.
  • In ons lichaam dient een licht basische zuurtegraad te heersen om gezondheid te kunnen blijven ervaren.

 

Enkel in een licht basisch cel-milieu willen en kunnen voedingsstoffen goed terecht komen en verwerkt worden namelijk.

Ook enkel in een licht basisch cel-milieu kunnen stofwisselingsreacties (enzymatische processen) optimaal plaatsvinden.

Zijn er teveel zure stoffen aanwezig in onze cellen en is de zuurtegraad in onze cellen daardoor te laag, dan zijn deze cellen “ziek”.

Niet eerder dan dat de cel WEL WEER voldoende vocht en ook WEL WEER voldoende basische stoffen (mineralen) bezit en dus ook NIET EERDER dan dat het cel-milieu WEL WEER licht basisch (= gezond) is geworden (en er vervolgens ook WEL WEER voedingsstoffen de cellen in kunnen komen en er dan ook WEL WEER optimale celstofwisseling  plaats kan vinden in die cel (dus EIGENLIJK tot het moment de cel “hersteld” is van diens “ziekte”)), blijft de cel “ziek”.

Blijft een cel ziek (= zuur), dan kunnen de zure stoffen in de cel deze cel gaan aantasten en afbreken.

De zure stoffen kunnen de celwand gaan aantasten, maar kunnen ook het waardevolle materiaal aanwezig in de celkern (het genetisch materiaal) gaan aantasten!

Verstoorde celdeling (= tumorvorming) kan daar zelfs uit ontstaan (uit de schade berokkend door zure stoffen welke al het cel-materiaal kan aantasten) ten tijde van deze “celziekte”, waardoor deze cel zich zou kunnen ontwikkelen tot een “kankercel”, waarvan we allemaal weten dat dit ZEKER een “zieke” cel betreft.

  • Dit klinkt allemaal behoorlijk eng en willen we NIET horen of weten.
  • Dit klinkt allemaal zo eng dat we het hier ook vaak NIET over willen hebben.
  • Dit klinkt allemaal dusdanig eng dat we over dit verzuringsproces (dat plaats kan vinden in je cellen) liever NIET na willen denken en dit verzuringsproces (en de gevolgen hiervan) al helemaal NIET voor ons willen zien!

 

En TOCH gaan we het hier over hebben (over dit verzuringsproces)!

We gaan het hier vandaag dus ook WEL over hebben!

We gaan het vandaag over het verzuren van cellen hebben en alles en iedereen die hier nadelig aan bijdraagt en dit proces kan doen uitlokken en kan doen versnellen!

Hebben we het hier namelijk NIET over (en steken we ons hoofd in het zand, alsof het niet bestaat), dan kunnen we dit toch ook NIET (waar mogelijk) voorkomen!

Want ja, gelukkig hebben wijzelf in dit proces wel degelijk een ZEKERE eigen bijdrage!

Over die eigen bijdrage, wil je dan toch juist WEL weten?!

Die eigen bijdrage namelijk pakken we vaak NIET, omdat we veelal ook NIET weten HOE we aan dit verzuringsproces zelf eigenlijk OOK bijdragen!

Onze maatschappij is namelijk (door het hier vooral maar NIET over te hebben en over de gevolgen van verzuring ook weinig tot geen informatie te verschaffen) behoorlijk ziekmakend bezig (zul je ook later lezen).

Onze maatschappij STIMULEERT zelfs tot ziekmakend gedrag van ons!

Onze maatschappij STIMULEERT tot gedragingen welke dit proces van verzuring (en daardoor verzieking van onze cellen) doet versnellen!

Alle verplichtingen en alle druk welke vanuit de maatschappij met al diens regeltjes ervaren kunnen worden dragen bijvoorbeeld OOK bij aan de verzuring van onze cellen!

Verplichtingen en druk welke we OOK onszelf en OOK elkaar veelal aan praten en OOK zelf in stand houden.

De maatschappij en wijzelf vertonen daardoor ZIEKMAKEND gedrag, welke we met z’n allen nog in stand aan het houden zijn ook!

En ja, daar moeten we dus WEL van en over weten en wil en moet ik het dus WEL over hebben vandaag!

De maatschappij in zijn geheel draagt namelijk NIET bepaald bij aan het herstel van dit ZIEKMAKENDE gedrag en zorgt ook NIET voor een AFNAME van deze ZIEKMAKENDE druk.

Deze draagt hier zelfs AVERECHTS aan bij!

Ziekte

Een verzuurde (en dus zieke) cel zul je niet zozeer of meteen kunnen voelen.
Je zult je met één of meerdere verzuurde, zieke cellen dan ook NIET meteen of zozeer “ziek” voelen.

Ziekte zal dus niet zozeer herkend worden, opgemerkt worden of heersen, wanneer je verzuurde cellen in je lijf aanwezig hebt.

Wanneer je een infectie hebt bijvoorbeeld, ja, dan zul je WEL ziekte ervaren.

Dan zal je lichaamstemperatuur bijvoorbeeld verhoogd raken!

Hetgeen je lichaam bij een infectie allemaal doet om deze infectie te bestrijden (zoals het verhogen van je lichaamstemperatuur) zal je zeker WEL opmerken!

Hetgeen je lichaam echter doet bij verzuring en hetgeen je lichaam doet bij de aanwezigheid van “ziek wordende cellen”, zul je niet zo snel opmerken als ziekte.

Zo kan ziekte dus zomaar langzaam ontstaan en langzaam gaan woekeren!

Ons lichaam heeft echter (gelukkig maar!) WEL allerlei mechanismes (en allerlei organen die hierbij helpen) om verzuring (=  ziekte) tegen te gaan.

Ons lichaam heeft allerlei buffer-mechanismes namelijk.

Buffer-mechanismes om ons lichaam te “ontzuren”.

Ons lichaam gaat de zure stoffen (wanneer deze in ons lichaam zijn gevormd) bijvoorbeeld als eerste verdunnen (water zal zich gaan verplaatsen naar het deel van het lichaam (bijvoorbeeld een cel) waar teveel zure stoffen aanwezig zijn en de zuurtegraad te laag is geworden).

Daarvoor moet dus WEL voldoende water in ons lichaam aanwezig zijn!

Vraag:

  • Drink jij dit voldoende?

 

Vervolgens zullen base-vormende stoffen (mineralen) naar dat deel (naar die cel) getrokken worden om zich te verbinden aan de zure stof, zodat dit een “zout” vormt.

Dit zout is minder schadelijk voor de cel dan de zure stof en kan en zal de cel GELUKKIG minder aantasten en afbreken dan de zure stof!

Daarvoor moeten dus WEL deze base-vormende mineralen (vooral en met name kalium is hiervoor (eerst) nodig, want die moet altijd als eerste de cel in) WEL voldoende in ons lichaam aanwezig zijn!

Vraag:

  • Bevat jouw voeding (nog) WEL voldoende mineralen en het liefst ook WEL een RUIME hoeveelheid kalium t.o.v. de hoeveelheid natrium?
  • Voeg jij geraffineerd (natriumhoudend) zout toe aan je eten of koop en eet je veel zoute voedingsmiddelen?

 

Ook zullen vitamines (welke een anti-oxidant-werking hebben) vliegensvlug naar vrijgekomen en “rondvliegende” verzurende “vrije radicalen” gestuurd worden om deze te neutraliseren VOORDAT deze vrije radicalen met zuurstof kunnen reageren tot een sterk schadelijke en verzurende stof welke “oxidatieve stress” teweeg kan brengen en welke OOK je genetische materiaal in de celkern kan schaden.

Daarvoor moeten dus WEL en helaas ook ALLE (want ze werken met elkaar samen en hebben elkaar nodig) vitamines met anti-oxidantenwerking in ons lichaam aanwezig zijn!

Vraag:

  • Bevat jouw voeding (nog) WEL voldoende anti-oxidanten (welke helaas door bewerkingsprocessen en bereidingsprocessen verloren kunnen gaan en welke sterk bewerkte voeding helaas dan ook nauwelijks (nog) bezit)?
  • Gebruik jij met name verse, onbewerkte, natuurlijke voeding?
  • Bevat jouw voeding (nog) WEL voldoende vitamine C, vitamine E, betacaroteen, selenium, zink en flavonoïden?
  • Eet jij bijvoorbeeld bij elk eetmoment ook wel groenten of fruit en varieer jij in de verschillende soorten en kleuren welke daarin bestaan?

 

Maar ja, wanneer deze “buffermechanismes” in werking zijn gesteld, dan zijn ENKEL de zure stoffen nog maar zoveel mogelijk geneutraliseerd en onschadelijk gemaakt!

Deze zure stoffen zijn dan echter alsnog WEL in ons lijf aanwezig!

Ze zijn dan NIET zomaar verdwenen!

Deze geneutraliseerde, onschadelijk gemaakte, nutteloze stoffen moeten vervolgens nog WEL het lijf uit!

Daarvoor hebben we gelukkig (buffer)organen!

  • Longen om de vluchtige zure stoffen (gassen zoals CO2) uit te “stoten”.
  • Onze huid om middels ons zweet gevormde zouten uit te “zweten” door onze poriën.
  • Onze nieren om de vloeibare zure stoffen af te voeren.
  • Onze lever om overige zure stoffen te “verpakken” in vetten (cholesterol) en “mee te geven” (in vaste vorm) met het gal (= meest ideaal) OF deze “te parkeren” in bind- of vetweefsel als zogenaamde “slakken” (= minder ideaal), wanneer de route naar de darmen niet goed verloopt.
  • Onze darmen om de zure VASTE afvalstoffen (meegegeven met het gal) “af te voeren” naar buiten m.b.v. voedingsvezels aanwezig in de darmen.

 

Aangezien voedingsvezels ZEER belangrijk zijn om verzurende afvalstoffen in je darmen ook wel je lijf tijdig uit te werken, is het ZEER belangrijk dat ALLES wat je eet voldoende vezels en vocht (welke van nature aanwezig zijn in plantaardige voeding) nog WEL bezit!

Vraag:

  • Bevat jouw voeding (nog) WEL voldoende (plantaardige) vezels (welke HELAAS door bewerkingsprocessen welke toegepast worden op plantaardige voeding (zoals vermaling van graan tot bloem of vermaling van fruit tot sap-concentraten) verloren zijn gegaan)?
  • Eet jij regelmatig vers fruit, eet je RUIME hoeveelheden verse groenten en eet je ook wel regelmatig RAUWE noten, zaden en pitten?

 

Vetten (d.w.z. de essentiële en ontstekingsremmende varianten) en eiwitten (d.w.z. de varianten welke de essentiële aminozuren leveren) hebben deze “bufferorganen” (met name onze lever) echter OOK NOG nodig om onder andere ontstekingen ontstaan uit “zuurschade en zuuraantasting” tegen te gaan EN om a-polaire stoffen door ons lijf te vervoeren.

Transport-eiwitten moeten bijvoorbeeld a-polaire vetten door het lijf vervoeren, maar ook a-polaire zure afvalstoffen (gebonden aan vet) vervoeren, want anders kunnen deze zich niet door het lijf verplaatsen en ook NIET het lijf tijdig genoeg verlaten.

Vraag:

  • Bevat jouw voeding wel voldoende eiwitten welke alle essentiële aminozuren en de essentiële vitamines en mineralen uit eiwitten nog leveren?
  • Bevat jouw voeding wel voldoende vetten welke alle essentiële vetzuren en de essentiële vitamines en mineralen uit vetten nog leveren (met goede verhoudingen tussen omega-3 en omega-6 met de ontstekingsremmende omega-3-variant in de meerderheid)?

 

Voorbeelden van dergelijke eiwitten en vetten zijn:

  • Ei, vlees of vis (of aangezuurde zuivel) (bronnen van ALLE essentiële bouwstoffen uit eiwitten).
  • Vette vis, noten, zaden of pitten (en diens koud geperste oliën) (bronnen van ALLE essentiële bouwstoffen uit vetten)

 

Al deze voedingsstoffen hierboven benoemd MOETEN wij leveren om ons lichaam in diens EIGEN buffermechanismes GOED te ondersteunen!
Al deze voedingsstoffen hierboven benoemd MOETEN wij leveren om ons lichaam gezond te houden en ziekte uit verzuring te voorkomen!

Wij moeten dus bij voorkeur ons voeden met voeding welke ALLE essentiële bouwstoffen levert!

De essentiële bouwstoffen betreffen:

  • Vitamines uit ALLE voedingsstoffen
  • Mineralen uit ALLE voedingsstoffen
  • Een aantal aminozuren uit eiwitten
  • Een aantal vetzuren uit vetten

 

Voeding welke deze essentiële bouwstoffen bezit betreft:

  • Groenten en fruit (bronnen van ALLE essentiële bouwstoffen uit koolhydraten)
  • Ei, vlees of vis (of aangezuurde zuivel) (bronnen van ALLE essentiële bouwstoffen uit eiwitten).
  • Vette vis, noten, zaden of pitten (en diens koud geperste oliën) (bronnen van ALLE essentiële bouwstoffen uit vetten)

 

Waarom is dit ZEER belangrijk om deze voeding altijd WEL binnen te krijgen en deze ook OPTIMAAL te combineren ELKE DAG OPNIEUW?

  • Zonder ons kan ons lichaam namelijk NIET goed bufferen (hoe graag deze dit ook wil en welke organen deze ook maar heeft om hierin te helpen).
  • Zonder ons (en zonder deze stoffen WEL aanwezig in elke hap voeding welke wij nemen en in elke slok welke drinken wij drinken) zal ons lichaam (ondanks dat het lichaam ZELF altijd prioriteit wil geven aan ontzuring (wanneer er sprake is van verzuring) en het lichaam ZELF dus ook ALTIJD prioriteit wil geven aan herstel bij ziekte) alsnog NIET kunnen ontzuren en dus ook NIET kunnen “ontzieken” en herstellen.
  • Zonder onze bijdrage zullen onze cellen dan ook WEL kunnen en ook WEL gaan verzuren en tot zieke cellen gaan ontwikkelen!

 

Ons hedendaags gedrag draagt helaas WEL bij aan deze verzuring.

Ons hedendaags gedrag draagt daardoor tevens WEL bij aan “het ziek worden van onze cellen”.

Ons hedendaags gedrag draagt helaas WEL bij aan de ontwikkeling van gezonde basische cellen tot zieke, zure cellen!

Wat doen wij tegenwoordig (qua gedrag) en hoe dragen wij tegenwoordig WEL (nadelig) bij aan de versnelde verzuring (en tevens “verzieking”) van ons lichaam en onze  cellen?

In onze cellen vindt hoe dan ook (elk moment van de dag en elke dag weer) stofwisseling plaats.

Stofwisseling bestaat uit 2 types reacties:

  • Verbrandingsreacties
  • Opbouwende en herstellende reacties

 

Bij verbrandingsreacties vindt afbraak plaats.

Afbraak vindt plaats bij inspanning.
Zowel lichamelijke, maar ook geestelijke inspanningen.

  • Ontzurende, essentiële voedingsstoffen gaan gedurende deze afbrekende verbrandingsreacties verloren.
  • Zure afvalstoffen ontstaan bij en uit deze reacties!

 

Kijk daar heb je het al!

DEZE reacties (verbrandingsreacties) zijn dan ook “boosdoeners” met betrekking tot “versnelde verzuring”!

DEZE reacties (verbrandingsreacties) wil je dan ook NIET onnodig vaak plaats laten vinden in je cellen.

Vinden DEZE reacties (verbrandingsreacties) namelijk WEL veelvuldig plaats, dan ga je de verzuring van je lijf en de verzuring van je cellen ONNODIG versnellen namelijk!

DAN (wanneer er VELE  verbrandingsreacties in je lijf plaatsvinden) ben je jezelf dus ziek aan het maken en houden, begrijp je nu inmiddels!

TOCH moet er altijd EERST een verbrandingsreactie in de cellen plaatsvinden (waaruit energie =  ATP) gevormd wordt, wanneer je lichaam zich moet gaan inspannen als reactie op JOUW gedrag en de inspanningen welke JIJ verricht.

Energie (ATP) is namelijk een noodzakelijke stof om in je cellen aanwezig te hebben om de ANDERE reacties in je cellen uit te kunnen voeren.

Energie (ATP) is namelijk nodig om de opbouwende en herstellende reacties uit te kunnen voeren in de cellen!

Ten tijde van deze opbouwende en herstellende reacties, kan je lichaam en kunnen je cellen (HOERA daarvoor) gelukkig WEL WEER ontspannen, ontzuren, afdrijven, ontlasten, herstellen en opbouwen en dus ook WEL WEER “ontzieken”!

Zijn verbrandingsreacties en opbouwende (herstellende) reacties in onze cellen dan ook GOED afwisselend of op z’n minst evenredig aan de orde (in redelijk gelijkmatige verhoudingen tot elkaar), dan is er m.b.t. verzuring en verzieking NIET zoveel aan de hand.

Ja, dan vindt er wellicht wel EVEN (maar dan tijdelijk) verzuring (en tevens “een beetje ziek worden”) plaats ten tijde van de verbrandingsreacties, maar dan is er ook WEL WEER voldoende en evenredig veel tijd voor “herstel van ziekte” en dus tevens WEL WEER en voldoende en evenredig veel tijd om ontzuring mogelijk te maken.

Om herstel van ziekte en ontzuring mogelijk te maken moet jij echter WEL:

  • Regelmatig ontspannen en rusten.
  • Jezelf OPTIMAAL voeden met voeding welke ALLE essentiële bouwstoffen in je lijf aanvult.

 

Hou je op deze manier deze twee reacties in je cellen (verbranding en opbouw) goed in balans, dan draag je daardoor fijn en goed bij aan herstel bij ziekte, dus draag je ook fijn en goed bij aan ontzuring na verzuring en aan ontspanning na inspanning.

Dieren en sommige inheemse volkeren houden deze balans PRIMA in stand!

Dieren gaan na inspanning (na vechtgedrag, na vluchtgedrag, maar ook na het eten) vaak lekker rustig zitten, liggen, ontspannen en “niksen” OF even slapen.

Dieren gaan dus NIET aan één stuk door, zoals wij mensen dat veelal WEL doen!

Hetgeen dieren (vooral mensapen, welke het meest op de mens gelijken) eten bevat ALLERLEI ontzurende, natuurlijke, onbewerkte, vezel-, vocht- en bouwstof-rijke voedingsstoffen uit overwegend plantaardige voeding (planten, bladeren en fruit) en bevat tevens ook de essentiële bouwstoffen uit vetten en de essentiële bouwstoffen uit eiwitten voortgekomen uit de noten en zaden welke zij eten en de termieten welke zij van takken likken of de andere insecten welke zij vaak eten.

Hierdoor hebben dieren, zoals mensapen op de momenten dat zij rusten na inspanning (dus nadat verzuring heeft plaatsgevonden) meteen de mogelijkheid (ze bieden hun lijf deze mogelijkheid) voldoende te ontspannen EN snel weer te ontzuren!

Bij HEN komen de opbouwende en herstellende reacties WEL voldoende aan de orde en WEL voldoende aan bod en ook bij HEN zijn de nodige voedingsstoffen daarvoor ook steeds WEL optimaal aanwezig in hun voeding!

Hierdoor blijven ZIJ (puur afgaand op hun natuurlijke instinct) in balans!

ZIJ dragen dus instinctmatig heel goed bij aan herstel van ziekte, voorkomen van ziekte en voorkomen van verzuring.

HUN cellen zullen NIET al te snel verzuurd raken door dit instinctmatige gedrag.

ZIJ zullen OOK NIET al te snel overtollig vet en vetweefsel gaan ontwikkelen en opslaan in hun lijf (waarvan je eerder las dat dit simpelweg een “stress-reactie” of eigenlijk een “buffermechanisme” vormt van ons lijf als reactie op teveel zure stoffen in ons lijf en te weinig ontzurende stoffen in ons lijf EN tevens een reactie vormt op het hebben van te weinig tijd voor ontspanning (=ontzuring en ontzieking) in ons leven)!

Bepaalde (inheemse) volkoren (maar ook bijvoorbeeld boeddhistische monniken) behouden deze balans vaak ook ZEER GOED .

  • Ook HUN voeding is minimaal en sober en NIET door “westerse invloeden en bewerkingsprocessen” aangetast.
  • Ook HUN voeding is daardoor minimaal verzurend en hoofdzakelijk plantaardig en ontzurend.
  • Zij houden OOK hun “inspanningen” en “stressbronnen” ZEER beperkt.

 

Ook bij HEN is er dus WEL voldoende tijd en ruimte voor ontspanning.

Ook HUN lijf krijgt daardoor voldoende tijd voor het uitvoeren van opbouwende en herstellende processen.

Ook zij hebben daarvoor WEL de noodzakelijke (ontzurende) stoffen in hun lijf aanwezig, aangezien HUN voeding deze WEL grotendeels bezit.

Zure afvalstoffen zullen zich ten tijde van inspanning en verbranding (die zij uiteraard ook wel in ENIGE MATE hebben) door ZOWEL hun voeding ALS OOK hun overwegend ontspannende gedrag, gedachtengangen en houding (zonder al te veel  druk, prikkels, spanning, drukte, verplichtingen en verantwoordelijkheden) NIET zozeer hoeven opstapelen.

Ja, dat doen ZIJ (net als dieren), zeer zeker ERG GOED!

Van verzuurde cellen (en daardoor zieke cellen) zal bij HEN dan ook NIET SNEL sprake zijn.

Van overgewicht (vetvorming en vetopslag in het lijf) zal daardoor bij HEN ook NIET al te snel sprake hoeven zijn.

En DAT terwijl ze een behoorlijk sedentair en kalm leven leiden (ooit een monnik zien rondrennen?), waarvan wij maar denken en geloven dat je DAARVAN aan komt in gewicht?!

En wat doen wij?
Ondersteunen wijzelf de balans ook zo goed?

Nu gaan we het hebben over wat wij doen!

Nu gaan we het hebben over wat de (westerse) maatschappij ons aanleert!

Nu gaan we het hebben over welk verzurende en ziekmakende gedrag WIJ vertonen!

Wanneer er HERHAALDELIJK meer verbrandingsreacties dan opbouwende reacties in onze cellen plaatsvinden, dan doet dit verzuren en ziek maken.
Dit begrijp je inmiddels hè.

Tekorten in ontzurende en essentiële bouwstoffen in onze voeding doet OOK verzuren en ziek maken.
Ook dit begrijp je inmiddels hè.

De combinatie van die beide (zo zul je nu dan ook begrijpen), zal zelfs FLINK snelle verzuring met zich mee brengen.

DIE COMBINATIE MOET JE DUS TEN ALLER TIJDE ZIEN TE VOORKOMEN!

Willen wij een goede balans behouden en verzuring voorkomen, moeten wij dus:

  • NIET al te veel en al te vaak willen verbranden (dus NIET constant inspannend (geestelijk OF lichamelijk) gedrag gaan vertonen).
  • WEL alles wat we eten en drinken EERST en VOORAL (liefst zelfs uitsluitend) laten bestaan uit ontzurende en essentiële voedingsstoffen (net als de apen en monniken dit doen).

 

Wat valt onder ontzurende voeding met ontzurende voedingsstoffen en voldoende essentiële voedingsstoffen?
Voeding met:

  • Voldoende water daarin aanwezig.
  • Voeding welke ALLE vitamines en mineralen uit ALLE voedingsstoffen nog WEL bevat.
  • Voeding welke ALLE essentiële aminozuren en vetzuren uit eiwitten en vetten ook nog WEL bevat.

 

Onze voeding moet dan ook:

  • Zo min mogelijk bewerkt en geconcentreerd zijn.
  • Overwegend plantaardig zijn.
  • Veelal samengesteld te worden met: groenten, fruit, ei, vlees, vis, rauwe noten, rauwe zaden, rauwe pitten en koud geperste oliën.

Wat valt onder “inspannend” (en dus verzurend) gedrag, waarbij ons lichaam ENKEL bezig is met verbrandingsreacties en NIET toe komt of toe KAN komen aan opbouwende (herstellende) reacties en waardoor het lichaam dan ook NIET goed kan ontzuren (ontzieken)?

  • ALLE (negatief) geestelijke inspanningen, prikkels en denkprocessen welke ons maar afhouden van “ontspanning”.
  • ALLES wat negatief, drukkend, aandachtsvergend, verplichtend en beperkend is of voelt!

 

Wanneer ervaren wij dit?

Velen HEEL VAAK tot CONSTANT .

Dit wordt ons namelijk veelal door de maatschappij aangeleerd en aangepraat, maar ook nog eens door onze omgeving aangeleerd en aangepraat en door onszelf aangeleerd, aangepraat EN in stand gehouden!

DIT IS ZIEKMAKEND (verzurend) GEDRAG!

  • ALLE bewegingsvormen welke HEFTIGE lichamelijke spier-aanspanning en heftig lichamelijke spier-inspanning met zich meebrengt ZONDER dat daar voldoende ontspanning van diezelfde spieren en spiergroepen tegenover staat.

 

Hebben wij veelal voldoende ontspanning van onze spieren?

  • NIET wanneer we TE extreem sport beoefenen.
  • NIET wanneer we nooit eens rustig zitten of liggen.
  • NIET wanneer we constant een gespannen houding hebben gedurende onze dagen.
  • NIET wanneer we niet voldoende op tijd gaan slapen.

 

DIT IS OOK ZIEKMAKEND (verzurend) GEDRAG!

Maar ja, de maatschappij, de ander EN wijzelf zeggen dat we EERST door moeten gaan, dat we NIET moeten zeuren en piepen bij pijntjes en kwaaltjes, dat we van alles eerst nog WEL moeten doen, dat we NIET mogen zitten (laat staan liggen) gedurende de dag en dat we NIET mogen niksen, vervelen, rusten, luieren en ontspannen VOORDAT we aan allerlei (zelf ontwikkelde) verplichtingen en verwachtingen hebben voldaan!

DIT IS OOK ZIEKMAKEND (verzurend) GEDRAG!

  • ALLE eet- en drinkmomenten (aangezien spijsvertering ook een inspannend en verzurend proces al is, nog los van hetgeen de voeding dan aan verzurende of ontzurende stoffen zou bevatten), welke we vullen met geraffineerde, geconcentreerde, niet-essentiële (vocht-, vezel en vitamine- en mineraalarme), dierlijke, kunstmatige, chemische, stoffen (genotsmiddelen en medicatie vallen hier ook onder).
  • ALLE eet- en drinkmomenten (aangezien spijsvertering ook een inspannend en verzurend proces al is, nog los van hetgeen de voeding dan aan verzurende of ontzurende stoffen zou bevatten), welke NIET ruimschoots gevuld zijn met (en dus TEKORTSCHIETEN in) ALLE noodzakelijk ONTZURENDE en ESSENTIËLE voedingsstoffen (hierboven genoemd), welke ons lichaam NIET zelf kan vormen, maar WEL nodig heeft om diens buffermechanismes uit te kunnen voeren en goed te kunnen ontzuren en herstellen!

 

DIT IS OOK ZIEKMAKEND (verzurend) GEDRAG!

Zijn onze of zijn JOUW eet- en drinkmomenten WEL met de ontzurende en NIET met de verzurende stoffen gevuld?

Kan je lichaam op basis DAARVAN dan ook WEL herstellen en ontzuren?

NEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE!!!!!!

Dat kan ons lichaam NIET voldoende!

  • We hebben namelijk VEEL stress.
  • We voelen en ervaren TEVEEL verplichtingen en druk en verantwoordelijkheden!
  • We hebben VEEL zorgen.
  • WE zitten NAUWELIJKS stil.
  • We gunnen onszelf en de ander GEEN rust.
  • We laten onszelf en de ander NIET met rust.
  • We gaan NIET op tijd slapen.

 

En we eten VOORAL ook NIET uitsluitend en zelfs niet OVERWEGEND ontzurende voeding!
We eten namelijk OVERWEGEND (en soms zelfs uitsluitend) verzurende voeding!

Wij maken onszelf, ons lichaam en onze cellen dan ook zuur (en ziek) met de optelsom van al deze gedragingen!
Wij vertonen ziekmakend gedrag!

Mede DAARDOOR ontwikkelen we ook overgewicht.

Ons lichaam moet en wil namelijk CONSTANT bufferen als reactie op ons verzurende gedrag.
VETVORMING en VETOPSLAG maakt deel uit van dit buffermechanisme om verzurende stoffen maar zo spoedig mogelijk uit het gezonde, actieve deel van het lichaam te halen!

Vraag:

  • Welk verzurende (ziekmakende) gedrag vertoon en ervaar jij met name?
  • Welke verzurende (ziekmakende) omgevingsfactoren ervaar jij met name?
  • Welk verzurend (ziekmakende) gedrag en welke verzurende (omgevings)factoren spelen bij jou dan ook mee in het ontstaan van overgewicht?

 

Mag ik je ondersteunen in het ontzuren en ontzieken en als gevolg het op een gezonde wijze verbranden van vet?

Mag ik dit doen door met je samen te werken aan ALLE verzurende en ziekmakende factoren welke spelen in JOUW leven en dagen?

Josien Schuttevaar

View all posts

Add comment

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Aangenaam!

Mijn naam is Josien Schuttevaar. Ik ben diëtiste/voedingsdeskundige. In 2013 ben ik mijn eigen praktijk begonnen genaamd Personal Weightloss. Op mijn website kun je alles lezen over voeding, wat ik voor je kan doen en een beetje over mij.

Josien Schuttevaar

Gratis en vrijblijvend advies

Wil je weten hoe ik jou kan helpen om je doelen (m.b.t. het optimaliseren van je gezondheid en het controleren van je gewicht) te bereiken? Vul dit formulier dan in en ik geef je gratis en vrijblijvend advies. Het bereiken van je doelen is ook voor jou weggelegd!