De werknemers in de controletoren
We gaan nog even door vandaag op het vergelijk van je lijf en diens werking met een bedrijf en diens functioneren!
Voordat ik de komende dagen ga beschrijven wat er aan de hand van hetgeen jij als werkgever aanlevert en inkoopt aan materiaal voor je bedrijf en hiermee vervolgens gebeurt en KAN gebeuren binnen je bedrijf (ik zal verschillende situaties schetsen), ga ik vandaag nog eerst een beeld schetsen van wat er zoal plaatsvindt binnen je bedrijf, waar jij als werkgever vaak geen zicht op hebt, doordat jij niet dag in dag uit zicht hebt op alle werkzaamheden binnen je bedrijf.
Anders gezegd: Voordat ik de komende dagen ga schetsen wat er allemaal aan de hand van wat jij eet gebeurt en KAN gebeuren met dit eten binnen-in je lijf, ga ik vandaag eerst nog een beeld schetsen van wat er zoal gebeurt en plaatsvindt in je lijf, wat jij als “bezitter van je lijf” niet zozeer merkt of hoeft te merken en dan ook niet bij stilstaat, aangezien we vaak niet constant nadenken bij hetgeen er gebeurt met ons eten, wanneer we dit eenmaal hebben opgegeten. Vooral niet, wanneer we geen klachten ervaren en ons lichaam dus geen signaal geeft dat er iets nadeligs of vervelends gebeurt of is gebeurd in je lijf!
Gisteren las je al over de werking van 2 belangrijke machines, oftewel organen in je bedrijf, oftewel lijf; vandaag de beurt aan de hersenen oftewel de “controletoren” en de afdeling waarmee je communiceert als baas van je bedrijf, wanneer je er niet bent.
Je begreep daaruit waarschijnlijk al wel dat daar waar wij zelf vaak alleen maar “eten om on lichaam van energie, dus brandstof, oftewel koolhydraten te voorzien” (oftewel: daar waar wij als werkgevers bezig zijn grondstoffen aan te leveren om je bedrijf van materialen te voorzien, waarmee de werkemers kunnen en moeten werken), dat je door enkel DAAROP te focussen, flink de plank mis kan slaan en tekort kan gaan schieten in het aanleveren van de benodigde gereedschappen (oftewel essentiële bouwstoffen) daarbij NAAST om met deze grondstof (oftewel brandstof) vervolgens ook WEL GOED verdere (stofwisselings)processen mee uit te kunnen voeren en dus ook daadwerkelijk iets met de grondstof (brandstof) te kunnen doen (en deze te kunnen benutten) EN de daaruit ontstane rotzooi en schade (welke altijd ontstaat, wanneer er processen (werkzaamheden) dus verbrandingsreacties zijn uitgevoerd in je bedrijf of lijf) weer te kunnen herstellen!
Je las dat wanneer je niet aan die EXTRA bouwstoffen, dus dat EXTRA gereedschap denkt voor ALLE werknemers binnen je bedrijf die enkel DAARMEE de WEL aangeleverde grondstoffen goed kunnen verwerken, er van alles scheef kan gaan lopen in je bedrijf.
Dat wil zeggen dat wanneer je koolhydraten levert, maar onvoldoende EXTRA bouwstoffen (onvoldoende essentiële eiwitten, vetten en essentiële vitamines en mineralen) hierbij levert, er al van alles scheef kan gaan lopen qua stofwisseling en het uitvoeren van processen met deze koolhydraten (welke je WEL levert), in je lijf; dat dat DAN helaas allemaal niet goed verloopt en dat afvalstoffen en schade (ontstaan uit verbrandingsprocessen met koolhydraten) kunnen opstapelen en toenemen in je lijf als gevolg hiervan.
Je begreep vast al wel dat je dus eigenlijk helemaal niet zomaar willekeurig of ondoordacht van alles kan gaan eten als “bezitter van je lijf” of als werkgever dus zomaar willekeurig wat grondstoffen kan gaan leveren, maar dat ALLES wat je eet en dus ALLES wat je als werkgever levert, dus ook ECHT WEL een consequentie heeft voor de werkzaamheden binnen je bedrijf, dus de stofwisseling binnen-in je lijf, en of deze stofwisseling of werkzaamheden aan de hand van hetgeen JIJ eet of levert, allemaal wel of niet soepeltjes kan verlopen of helemaal in de soep loopt!
Je zou hopen, denken en verwachten, dat wanneer alles NIET zo goed verloopt binnen je bedrijf (als gevolg van hetgeen jij eet of levert), dus wanneer de stofwisseling NIET optimaal verloopt als gevolg van hetgeen jij hebt gegeten of werkzaamheden NIET goed kunnen verlopen binnen je bedrijf als gevolg van de materialen welke jij als werkgever hebt aangeleverd, je dit allemaal wel tijdig zult voelen en ervaren en dat je dit dan ook tijdig bij kan stellen en hierop dan kan reageren door vervolgens daarna WEL jezelf goed te gaan voeden, dus de juiste materialen dan WEL te gaan aanleveren.
Dat hoop, denk en verwacht je ja, maar helaas is dat niet altijd het geval of zelfs veelal NIET het geval!
Wanneer er namelijk iets niet goed verloopt binnen je bedrijf of wanneer je stofwisseling niet optimaal verloopt (door de afwezigheid van bepaalde essentiële stoffen), ervaar en merk je dit namelijk vaak niet zozeer OF niet meteen EN/OF geeft je lichaam (de contactpersonen binnen je bedrijf; hersencellen) je niet de juiste signalen, welke maken dat jij vervolgens DAN WEL goede voeding gaat aanleveren of materialen gaat leveren om dit alles tijdig te verhelpen!
Hoe komt dit?
Dit heeft te maken met het feit dat wij zelf geen zicht hebben op hetgeen er allemaal gebeurt in ons lijf en dit niet direct kunnen en zullen “ervaren”.
We hebben als werkgever geen zicht op alles wat er binnen ons grote bedrijf allemaal gaande is en zullen en kunnen dan ook het niet werken van één machine binnen het grote bedrijf snel missen in het grote geheel en dit totaal niet door hebben of mee krijgen.
Hetgeen allemaal “gaande” is binnen ons bedrijf, dus hetgeen allemaal plaatsvindt in ons lijf, dit “zien” en ervaren we namelijk niet zelf, dit “voelen” we niet, maar hiervan worden we op de hoogte gehouden (en dit wordt gecontroleerd en doorgegeven en gecommuniceerd) door de werknemers in de controletoren/controlekamer binnen ons bedrijf.
Dit wordt doorgegeven door onze hersenen/zenuwcellen, welke ons alarmerende OF geruststellende signalen kunnen verschaffen, zoals het “ervaren” van onrust en stress of het “ervaren” van trek en verzadiging.
Bij onrust, stress en trek, krijgen we dus de “boodschap” vanuit ons bedrijf, dus ons lijf, dat er iets niet goed gaat en dat we dus “materialen”moeten leveren, dus snel weer iets moeten gaan eten.
Aan de hand van wat zij, deze contactpersonen in de controlekamer, dus onze hersencellen, ons doorgeven “ervaren/beseffen/voelen” wij dan ook pas of alles wel of niet goed verloopt binnen ons bedrijf (ons lijf) en of ons als bezitter van ons lijf of werkgever van ons bedrijf vervolgens iets te doen staat met betrekking tot het snel weer iets leveren aan materialen, dus het snel weer iets moeten eten.
Wanneer deze werknemers uit de controletoren, dus onze hersencellen, ons nou altijd METEEN en EERLIJK zouden alarmeren, wanneer er ook maar het minste of geringste niet helemaal goed zou verlopen elders in het lijf, zouden we hier goed en tijdig op een juiste manier op kunnen reageren, maar helaas is DAT niet het geval, waardoor we als werkgever, dus als bezitter van ons lijf, niet altijd tijdig de ernst inzien of “ervaren” of door krijgen van de gevolgen van soms zelfs hetgeen wijzelf hebben gegeten, dus hetgeen wij het bedrijf hebben aangeleverd en de schade, welke dat heeft berokkend binnen ons eigen bedrijf, dus ons lijf.
Zie je deze ernst niet tijdig in en krijg je die niet volledig door en mee, doordat onze hersencellen dit niet goed aangeven of door geven, zul je hier dus ook niet snel of snel genoeg op reageren of niet op een juiste manier op reageren!
Met als gevolg dat je onbewust ZELF middels hetgeen je eet, dus hetgeen je aanlevert aan je bedrijf, de verslechterde werking binnen je bedrijf , dus slecht lopende (stofwisselings)processen in je lijf, in stand aan het houden bent, zonder dat je daar echt of tijdig weet van hebt!
Hoe werkt dit?
Onze hersen/zenuwcellen zijn de enige cellen, waarmee wij in “contact” staan.
Zij laten ons voelen en ervaren.
Andere lichaamscellen doen en kunnen dit niet; hier hebben we geen “contact” mee en kunnen we dus niet direct mee communiceren.
De contactpersonen in de controlekamer zijn dan ook de enige werknemers waar we als werkgever contact mee hebben en welke ons doorgeven en door kunnen geven wat er allemaal “reilt en zeilt” binnen ons bedrijf.
Werknemers elders in je bedrijf, dus op de productievloer of op de kwaliteitsafdeling, wanneer DIE ontevreden zijn en iets HARD nodig hebben van jou als werkgever, kunnen dit dus NIET direct communiceren naar jou als werkgever toe, dit moeten ze eerst communiceren naar de controleurs (zenuwcellen en hersencellen) en deze KUNNEN dit dan gaan doorgeven aan jou als werkgever, maar dit HOEFT niet en gebeurt ook niet altijd!
Onze hersencellen zijn dan ook de enige cellen, welke zowel in “contact” staan met de andere cellen in ons lijf en dus kunnen “overzien en doorgeven wat er allemaal gaande is in het lijf” als OOK in contact staan met ons als bezitter van dit lijf en hetgeen wij, als bezitter van ons lijf ervaren en weer communiceren naar ons lijf toe, dus ook weer “via” onze zenuw- en hersencellen, welke als enige “oppikken” wat wijzelf ervaren; andere lichaamscellen pikken ook hetgeen wijzelf ervaren niet meteen op namelijk.
Wanneer er dus iets “spaak” loopt IN ons lijf bij een bepaald orgaan bijvoorbeeld (zoals gisteren geschetst, wat er allemaal “spaak” kan lopen, wanneer onze lever of alvleesklier stoffen van een slechte kwaliteit te verwerken krijgt zonder de benodigde vitamines en mineralen daarbij), zullen we dit ENKEL en PAS merken, wanneer onze zenuw- en hersencellen dit “belangrijk genoeg vinden” om aan ons door te geven en dus om ons daarover te “berichten” door “alarm te slaan”.
Onze lever kan NIET zelf alarmbellen laten rinkelen namelijk en onze alvleesklier ook niet, wanneer DIE organen stress ervaren en iets niet goed verloopt bij, met of in die organen of daar schade heerst etc.
Wanneer machines dus niet goed functioneren of kapot zijn OF werknemers op de kwaliteitsafdeling of productiehal overwerkt of ontevreden zijn, kunnen ze dit niet zelf laten merken.
Enkel wanneer de mensen in de controlekamer dit “zeuren” van deze werknemers zelf als “vervelend” gaan ervaren en ze hier zelf “last” van hebben, pas DAN zullen ze dit “doorgeven” aan de werkgever en doorgeven dat er stress heerst op de werkvloer en aangeven dat deze dus materialen moet gaan leveren.
Onze zenuw- en hersencellen echter, zullen niet al te snel paniek zaaien dus alarmbellen laten rinkelen (welke jij als bezitter van je lijf zou kunnen oppikken/ervaren als onrust en trek, waarmee je zenuw- en hercencellen aangeven dat er iets niet goed gaat in het lichaam en je je lichaam dus wel goed moet gaan of blijven voeden of zelfs EXTRA goed moet voeden op dat moment).
Nee, hersencellen zetten EERST alles op alles om intern, binnen je lijf, wanneer DAAR ERGENS stress heerst en iets NIET goed verloopt, het ALDAAR op te lossen en de stress en onrust eerst zelf te gaan kalmeren en sussen; tot die tijd laten ze vaak geen alarmbellen rinkelen en zul jij nog niet zozeer onrust of trek hoeven ervaren.
Werknemers in de controletoren sturen dan ook eerst “eigen” werknemers/controleurs (neurotransmitters) de werkvloer op om te gaan “praten” met de werknemers aldaar om te trachten daar de boel te sussen, alvorens deze bij de werkgever aan de bel zullen trekken.
Onze zenuw- en hersencellen kunnen namelijk vanuit het lichaam (opjuttende stress-signalen middels alerte neurotransmitters, zoals dopamine) doorgestuurd krijgen dat er ergens stress heerst en dus niet goed gaat EN onze hersenen kunnen OOK weer signalen terug sturen om de boel in je lijf te kalmeren (kalmerende neurotransmitters, zoals serotonine).
Controleurs (neurotransmitters) laten dus vanaf de werkvloer aan de controletoren (hersenen) weten dat er aldaar onrust heerst bij de werknemers en vanuit de controletoren kunnen ook controleurs (neurotransmitters) de werkvloer op gestuurd worden om daar met de werknemers te gaan praten en deze trachten te kalmeren.
Om dit allemaal goed te kunnen doen echter, hebben onze hersencellen zelf wel ook een regelmatige aanvoer van koolhydraten nodig, welke het helaas niet goed, maar behoorlijk onregelmatig kan krijgen, wanneer er ergens in het lijf stress heerst!
Om werknemers uit de controletoren (kalmerende neurotransmitters) “op pad” te sturen en te kunnen sussen en om controleurs (neurotransmitters, via receptorcellen) zover te krijgen om steeds maar door te blijven geven dat er ergens onrust heerst in het bedrijf moeten deze werknemers (neurotransmitters) wel zelf ook energie hebben en gevoed worden en tevreden gehouden worden.
Dit zijn en blijven ze, wanneer ze veel op pad gestuurd worden, dus wanneer er veel onrust heerst ENKEL wanneer de aanvoer van het basismateriaal waarmee binnen het bedrijf gewerkt wordt (de koolhydraten) WEL goed en dus constant verloopt en ook wel regelmatig aankomt helemaal in deze controletoren (hersenen).
Dit is echter niet optimaal of onregelmatig het geval JUIST wanneer er onrust op de werkvloer heerst!
Wanneer er dus ergens in het lijf stress heerst, hebben onze hersencellen het ZELF als gevolg ook druk EN hebben ze het als gevolg moeilijk om alles in het lijf in goede banen te leiden en te sussen door vaak een overdadige of onregelmatige aanvoer van deze koolhydraten en dus weinig constante energie, waar deze drukte en onrust dan ook bij hen z’n tol eist.
Dus, als gevolg van stress, ergens in het lijf, geven zij (zenuwcellen) dan ook altijd wel signalen af aan jou, als bezitter van dit lijf, dat er stress heerst, want deze heerst dan OOK bij hen (dopamine zal al snel worden “afgevuurd”, serotonine minder snel).
Je “ervaart” DAN (wanneer deze hersencellen dit door geven) onrust en trek ook vaak; dat zijn voorbeelden van dit soort “alarmbellen” welke hersencellen dan kunnen laten rinkelen.
Doordat jij DAT ervaart, begrijp jij vervolgens de boodschap en begrijp jij dat je jezelf (meer of weer) moet voeden.
Wanneer er dus stress op de werkvloer heerst, vergt dit de werknemers in de controletoren, om te sussen energie en gaan ze bij de werkgever “zeuren” om deze energie via het leveren van nieuwe materialen in de vorm van koolhydraten, zodat het zorgen maken over DIE aanvoer hen op z’n minst geen energie meer hoeft te kosten.
Doordat je hersencellen ENKEL zelf kunnen kalmeren EN de rest van het lijf ook pas kan kalmeren, wanneer deze met regelmaat koolhydraten krijgen, vragen ze dan ook specifiek DAAROM en wanneer jij dan ook koolhydraten eet vervolgens, zul je merken, dat je dan alweer minder onrust en trek zult voelen.
Je hersenen hebben namelijk wat ZIJ nodig hebben om de rest van het lichaam weer te kalmeren en hoeven dus niet jou zozeer nog onrustig te maken.
Wanneer de werkgever dan ook specifiek grondstoffen uit koolhydraten gaat leveren, zullen de contactpersonen al snel ophouden met te vragen en alarmeren om veel meer dan dat, want dan hebben ZIJ weer een beetje energie om zich bezig te gaan houden met het sussen van werknemers elders.
Als echter de stress in het lijf is ontstaan door of vanuit iets wat de hersenen vervolgens intern niet KUNNEN oplossen of kalmeren (bijvoorbeeld een tekort aan essentiële bouwstoffen in de voeding en de daardoor ontstane problemen, defecten en schade) dan blijft de stress en onrust, hoe hard de hersenen ook maar trachten te kalmeren, gewoon bestaan in het lichaam en zullen je hersencellen dan ook al snel WEER jou onrustig moeten maken en alarmbellen moeten laten rinkelen, want de stress wordt intern maar niet minder en zijzelf krijgen daardoor ook steeds maar niet genoeg of heel vervelend “onregelmatig” hun koolhydraten en de hersencellen blijven dus flink druk door en met deze stress, welke HEN energie vergt!
Zij blijven dan ook om energie (koolhydraten) vragen en zeuren net zo lang er intern stress en onrust heerst; welke zal blijven heersen, want pas wanneer niet zozeer koolhydraten worden gegeten, maar juist bouwstoffen (essentiële eiwitten, vetten, vitamines en mineralen) worden geleverd, kan de stress en onrust verholpen worden die DAN heerst!
Wanneer werknemers in je lijf dan ook gaan klagen dat ze geen of onvoldoende gereedschap (essentiële bouwstoffen) hebben en als gevolg hun werkzaamheden niet kunnen uitvoeren en er op de werkvloer een strijd en competitie om gereedschap kan gaan ontstaan en/of machines minder goed werken of kapot dreigen te gaan, maar er geen gereedschap is om dit te verhelpen en dit dus GEEN probleem of onrust betreft welke de controleurs uit de controlekamer kunnen kalmeren of oplossen, hoe hard ze ook proberen (aangezien ZIJ geen gereedschappen voor deze werknemers kunnen regelen of hen deze geven kunnen aanreiken), blijven deze controleurs (zenuw- en hersencellen) gestrest, doordat ze dit probleem niet kunnen oplossen en worden ze moe (oxidatie van dopamine kan plaatsvinden en zenuwcellen en -banen kunnen aangetast worden door irritatie van hoge mate zure stoffen en vrije radicalen).
Ze zullen dan blijven zeuren bij de werkgever dat deze dan maar op z’n minst materialen aanlevert, grondstoffen (koolhydraten), zodat ze zich DAAR niet druk om hoeven maken en dat processen elders op z’n minst door kunnen gaan, maar zullen en kunnen dus niet specifiek vragen om hetgeen ECHT en op dat moment het hardst nodig is en het probleem op de werkvloer kan helpen oplossen, namelijk een levering van niet zozeer grondstof (koolhydraten), maar een levering van gereedschap (essentiële bouwstoffen); veel gereedschap om de schade te herstellen EN werknemers weer rustig te krijgen (kalmerende neurotransmitters te kunnen vormen)!
Wanneer jij als gevolg van deze (soms dus ONTERECHTE of VERKEERDE of TE LATE) signalen en alarmbellen van je lichaam, dus bij onrust en trek, steeds hiernaar luistert en dus “braaf” je koolhydraten door blijft eten extra gaat eten of sneller weer gaat eten DAARVAN, geef je WEL keer op keer DIE voeding, welke je hersencellen nodig hebben om alerte stress-signalen te blijven doorgeven en dan om blijven vragen en zeuren en ook die stoffen die hen EVEN snelle energie verschaft, maar keer op keer NIET hetgeen de stress zou kunnen verhelpen, welke heerst verderop in je lichaam door ofwel teveel koolhydraten, ofwel te weinig essentiële bouwstoffen, waardoor de stress die daar heerst juist is ontstaan en inmiddels wellicht zelfs ontstekingen, schade, spierafbraak, hormonale disbalans etc. uit is, kan of zal gaan ontstaan!
Wanneer jij dus als werkgever als gevolg van het zeuren van je contactpersonen om het steeds meer en sneller leveren van grondstoffen, hier “braaf” naar luistert en blijft luisteren en dit ook steeds meer en sneller gaat aanleveren, geef je je contactpersonen wel EVEN datgene wat hen de energie geeft om naar het gezeur van werknemers op de werkvloer te kunnen “luisteren” en te blijven communiceren, maar tegelijkertijd steeds NIET hetgeen het gezeur van die werknemers nou juist zou kunnen doen afnemen en hen zou kunnen kalmeren, namelijk extra GEREEDSCHAP!
Hierdoor houd je de problemen op de werkvloer lekker in stand en zal er gezeur blijven bestaan en kan zelfs, wanneer dit zo doorgaat, wegens het aanhoudende gebrek aan gereedschap schade aan machines gaan ontstaan, processen stil komen te liggen, afval zich opstapelen op de werkvloer, gevechten tussen werknemers ontstaan, een slechte werksfeer, ziekteverzuim, werknemers welke gedemotiveerd raken of ontslag nemen etc.
Onze zenuw- en hersencellen zijn dan ook, lees je waarschijnlijk wel bij dit alles, voor ons geen “betrouwbare” raadgevers, wanneer je na wil gaan of alles wel goed gaat in je lijf helaas bij stress, disbalans en verzuring en ontstekingen in je lijf.
Althans; ze kunnen en zullen dus NIET altijd TIJDIG en PRECIES aangeven wat jij nou het best moet en kan leveren en dus eten om de stress te helpen verminderen!
Ze geven enkel door wat HUN stress (en dat enkel EVEN) doet verminderen (een regelmatige aanvoer van koolhydraten), maar wat dus tegelijkertijd net hetgeen kan zijn en betreffen, wat de stress en disbalans elders in het lichaam juist aanwakkert, heeft gecreëerd EN in stand houdt en verergert!
Zo kunnen dus doodleuk dingen als een hoge bloedsuikerspiegel, insulineresistentie, verstoorde spijsvertering en darmwerking, vertraagde stofwisseling, verstoorde hormoonbalans, verslechterde orgaanfunctie, ontstekingen, schade aan (hersen)cellen, vaatwanden etc. ontstaan en uitbreiden etc. op basis van hetgeen jij eet, maar zul jij dit vervolgens een hele poos helemaal niet hoeven merken!
Wanneer vervolgens je lichaam dan TOCH op een gegeven moment onrustig voelt, klachten vertoont of trek uit, zul je hier dus ook als gevolg helemaal averechts op kunnen reageren met het wederom bieden en eten van nou NET datgene wat dit alles heeft veroorzaakt en wederom NIET datgene wat tekort is geschoten EN de boel weer recht kan trekken en kan verhelpen in je lijf!
De werknemers waar wij dan ook contact mee onderhouden m.b.t. de werkzaamheden binnen ons bedrijf, zijn dan ook geen “betrouwbare” contactpersonen helaas.
Zij zullen dus niet altijd tijdig en ook niet altijd precies en juist hetgeen aangeven en doorgeven wat plaatsvindt op de werkvloer en zullen ook niet altijd het juiste doorgeven wat jij nou het best kan en moet leveren om gunstig bij te dragen aan de gemoederen binnen het bedrijf weer rustig te krijgen en werksfeer te verbeteren qua levering van materialen voor de werknemers binnen je bedrijf op de werkvloer!
Zij geven je helaas enkel door wat zijzelf het liefst door jou geleverd willen hebben en zien, maar wat dus best materiaal kan betreffen, lees je net, wat juist de stress op de werkvloer heeft gecreëerd OF extra aanwakkert EN kan verergeren!
Zo kan dus doodleuk schade aan machines gaan ontstaan, processen stil komen te liggen, afval zich opstapelen op de werkvloer, gevechten tussen werknemers ontstaan, een slechte werksfeer, ziekteverzuim, werknemers welke gedemotiveerd raken of ontslag nemen etc. als gevolg van hetgeen jij als werkgever hebt aangeleverd, zul je dit gevolg vervolgens helaas een hele poos helemaal niet hoeven merken, doordat je zelf niet op je bedrijf komt kijken en dit niet waarneemt, maar dit enkel hoort en waarneemt, wanneer je contactpersonen je hierover informeren (wat ze de helft vd tijd dus niet of niet tijdig doen).
Wanneer deze contactpersonen vervolgens WEL een keer aan de bel gaan trekken, gaan ze je ook nog eens aanraden meer van DATGENE aan te gaan leveren wat de stress op de werkvloer heeft doen helpen creëren en zullen ze alsnog niet vragen om het leveren van het gereedschap wat de sfeer binnen je bedrijf kan helpen verbeteren en faillissement zou kunnen voorkomen!
Met DIE contactpersonen heb jij dus contact en op basis van HUN boodschappen ga jij als werkgever dus inkopen doen en materialen aanleveren!
De komende dagen lees je dan ook wat er aan de hand van wat JIJ als werkgever aanlevert aan je bedrijf kan gebeuren in en met je bedrijf en op de productievloer, maar wat JIJ als werkgever, wanneer daar onrust uit ontstaat in je bedrijf en op die werkvloer, dus NIET altijd tijdig van hoeft te weten of merken DAT er van alles mis gaat in je bedrijf!
Eng eigenlijk hè dat dat zomaar allemaal kan gebeuren in je bedrijf en dus ook je lijf zonder dat je hier tijdig weet van hebt of klachten bij of door hoeft te ervaren: toch?!
Sta je daar wel eens bij stil, elke keer wanneer je iets eet; dat je heel goed door onbewust te eten bij kan dragen aan die ongemerkte interne stress?
Dacht het niet: of wel?
Dit alles betekent namelijk dat enkel wanneer onrust en stress WERKELIJK is ontstaan uit een tekort of onregelmatige aanvoer in koolhydraten in je lijf (dus bij niet eten, te laat eten of het helemaal niet eten van koolhydraten of dit te laat eten ten opzichte van het verbruik, welke verhoogd is bij inspanning, stress en ziekte of wanneer je darmflora verstoord is, waardoor koolhydraten niet goed in je lijf belanden, maar opstapelen in je darmen en gaan gisten en schimmelen) de treksignalen of onrust welke je dan ervaart ook ECHT verholpen kan worden, wanneer je dan inderdaad eerder en meer koolhydraten zou gaan eten.
Dit helpt echter enkel op lange termijn, wanneer je daar dan wel meteen ook de essentiële bouwstoffen bij nuttigt, want anders zal je lichaam na deze levering van koolhydraten, wellicht geen tekort meer DAARIN ervaren, maar wel de ongemerkte tekorten in bouwstoffen ontstaan, want zonder de bouwstoffen kunnen de koolhydraten alsnog niet goed verwerkt worden!
In eigenlijk alle andere gevallen, waarbij je lichaam kan SCHREEUWEN om koolhydraten en jij dus trek en onrust ervaart, kan het echter zo zijn dat deze onrust juist voort is gekomen uit teveel of te vaak of een slechte kwaliteit koolhydraten en tekorten in essentiële bouwstoffen en helpt het dan daarnaar luisteren en vervolgens eerder en meer koolhydraten blijven eten en ook nog eens ZONDER daarbij de essentiële bouwstoffen te eten, juist totaal niet of juist averechts, terwijl na het eten daarvan (koolhydraten) je dus (heel tegenstrijdig) juist wel weer (EVEN) wat rust en verzadiging kan ervaren!
Je hersenen houden je voor de gek!
In het geval en voorbeeld van je bedrijf betekent dit dat enkel wanneer de stress op de werkvloer werkelijk is ontstaan uit het niet of te laat leveren van grondstoffen door de werkgever (wanneer deze op vakantie gaat en niet omkijkt naar zijn bedrijf of andere zaken belangrijker vindt bijvoorbeeld) of de levering niet tegemoet komt aan hetgeen nodig is voor een verhoogde productie, welke soms heerst, wanneer de afname hoog is in drukke tijden of wanneer de geleverde grondstoffen door een te volle container door de werknemers aan het eind van de kwaliteitsafdeling niet goed of tijdig doorgegeven worden aan de productiehal, het goed is om te luisteren naar en reageren op de vraag om een nieuwe levering van grondstoffen door je contactpersonen, want dan kan deze eerdere en extra levering hiervan ook daadwerkelijk helpen de stress op de werkvloer te verminderen.
Echter helpt dit ook enkel de werksfeer op lange termijn goed en hoog te houden, wanneer je dan wel meteen bij die levering van grondstoffen OOK ruimschoots extra gereedschap levert om je werknemers van te voorzien en mee tevreden te houden, want anders kan en zal er zo weer onrust ontstaan op de werkvloer en een strijd, maar dan dus weer een onrust, welke je contactpersonen vaak niet nodig vinden om meteen door te geven.
In eigenlijk alle andere gevallen, wanneer je contactpersonen contact met je opnemen en gaan zeuren om een grotere en eerdere levering van grondstoffen, kan het zijn dat de stress en slechte werksfeer op de productievloer en dus binnen je bedrijf nou juist is ontstaan uit een te grote en snelle levering van enkel grondstoffen en tekorten in gereedschap daarbij en zou het luisteren naar je contactpersonen en vervolgens ENKEL en ook steeds weer en meer grondstoffen blijven leveren zonder gereedschap, totaal niet of juist averechts kunnen bijdragen aan het verbeteren van de sfeer binnen je bedrijf en dat terwijl, wanneer je WEL de grondstoffen enkel zou blijven leveren, je contactpersonen juist ophouden met zeuren en dan net doen (heel tegenstrijdig en onterecht m.b.t. wat er allemaal dan gebeurt op de werkvloer en zal blijven bestaan aan ruzie, ontslagen, schade etc.) alsof alles DAN weer ( EVEN) “ok” is binnen je bedrijf en alles gewoon rustig is aldaar.
Niks is minder waar!
Ze schetsen een vertekend beeld; ze verbloemen en verzwijgen de stress, welke dan op de werkvloer echt nog wel heerst, kan heersen en dan ook kan uitbreiden op weg naar eventueel faillissement, waar jij dan als werkgever, uitgaand en vertrouwend op je contactpersonen, totaal geen weet van hebt en aan ziet komen!
Dit verklaart wellicht ook voor je dat je “opeens” klachten kan ervaren of aan kan komen in gewicht, terwijl je tot dan toe nooit klachten hebt ervaren en “voor je gevoel” ook niks verkeerds hebt gedaan of gegeten hè; in die gevallen zijn we dan ook vaak te lang door onze hersenen voor de gek gehouden en heerste de onrust en schade en belasting binnen-in je lijf wellicht al een hele poos en droegen we daar al een hele poos zelf aan bij!
Add comment