Cholesterol en het schadeherstelsysteem van ons lichaam uitgelegd
cholesterol
Bij cholesterol denken we aan een stofje welke in onze bloedbaan rond kan dolen.

Een stofje welke in onze bloedbaan vast kan blijven plakken.

Een stofje welke onze aderen dicht kan laten slibben.

Een stofje welke (door dit dichtslibben van aderen) hart- en vaatziekten kan veroorzaken.

Een stofje welke dan ook enkel SLECHT en ENG wordt gemaakt door DAT beeld dat ons geschetst wordt van cholesterol!

METEEN (wanneer we vernemen dat ons eigen cholesterolgehalte verhoogd is) schieten we dan ook in paniek:

  • We zien onze aderen al dichtslibben
  • We zien ons hart al stil komen te staan

 

Als de wiedeweerga nemen we de adviezen van de arts dan ook maar ter harte, want dat verhoogde cholesterol, daar willen we van af!

  • We gaan de voorgeschreven cholesterolmedicatie slikken
  • We nemen de dieetadviezen ter harte:
    • We gaan letten op onze calorie-inname
    • We beperken onze totale vet-inname
    • We mijden dierlijke vetten en transvetten
    • We gebruiken qua vet enkel nog maar plantaardige oliën (met name in de vorm van dieetboters welke van die oliën zijn gemaakt)
    • We eten meer fruit en gaan flink fruit persen om te drinken
    • We kiezen voor voeding waar veel vezels in zitten en waar “vezelrijk” op vermeld staat

 

We trachten dus (voor ons gevoel) ALLES te doen om het verhoogde cholesterolgehalte maar snel weer te laten dalen.

  • Is het echter wel verstandig om cholesterol als ENKEL slecht te zien en de cholesterolproductie in het lijf (door de lever) te willen bestrijden?
  • Is het niet veel verstandiger om eerst eens te begrijpen hoe en waardoor dit verhoogde cholesterolgehalte en de verhoogde cholesterolproductie door de lever eigenlijk ontstaat?
  • Is het niet veel verstandiger om vervolgens niet de productie van het stofje cholesterol  zelf, maar de OORZAAK van deze verhoogde productie van cholesterol te bestrijden?
  • Is het feit dat onze lever dagelijks cholesterol produceert en door het lijf rond laat gaan (verpakt in lipo-proteïnes) namelijk niet heel normaal en zelfs noodzakelijk en gezond, maar enkel het feit dat de lever dit overmatig veel doet en gaat doen op een gegeven moment iets om bij stil te staan en aan te pakken?

 

Wist je dat…

  • Wist je dat een gemeten hoog cholesterolgehalte een momentopname is?
  • Wist je dat een verhoogd cholesterolgehalte een teken van disbalans in het lijf is welke op DAT moment heerst?
  • Wist je dat dit een disbalans betreft waarbij MEER afbraakprocessen in het lijf plaatsvinden dan dat er opbouwende en herstellende processen plaatsvinden?
  • Wist je dat uit deze disbalans in het lijf schade ontstaat en dat die schade ook uit kan groeien tot ontstekingen in het lijf?
  • Wist je dat een verhoogd cholesterolgehalte (op het moment deze disbalans heerst in het lij) ook echt wel even nodig is?
  • Wist je namelijk dat cholesterol op dergelijke momenten bij moet gaan dragen om schade (voortgekomen uit de disbalans in het lijf) te kunnen herstellen?
  • Wist je namelijk dat cholesterol één van de vele schadeherstelstoffen vormt welke de lever het lijf in stuurt wanneer er schade heerst in het lijf?
  • Wist je dat door het bestrijden van de productie van cholesterol in je lijf (zoals we met de huidige aanpak trachten te doen) je het herstel van schade in je lijf belemmert en dat deze schade vervolgens DAARDOOR ook kan en zal blijven bestaan en zelfs kan gaan uitbreiden?

 

Het negatieve beeld welke momenteel aan het stofje cholesterol gekoppeld wordt is dus eigenlijk behoorlijk INCOMPLEET en ook voor een groot deel ONJUIST!

De aanpak welke momenteel gehanteerd wordt om het cholesterolgehalte te verlagen is tevens INCOMPLEET (en in veel gevallen) zelfs averechts werkend!

Het stofje cholesterol is namelijk helemaal NIET enkel of zomaar vanzelfsprekend SLECHT of ENG!

Het stofje cholesterol is namelijk een zeer belangrijke bouwstof voor het lijf!

  • Een bouwstof welke onder andere celmembranen verstevigt.
  • Een bouwstof welke er onder andere voor zorgt dat je hersenweefsel goed prikkels kan blijven ontvangen en geleiden.
  • Een bouwstof welke ons hersenweefsel gezond houdt en er voor zorgt dat onze hersenen goed kunnen blijven functioneren.
  • Een bouwstof welke tevens een onderdeel vormt van geslachtshormonen, stress-hormonen en vitamine D.
  • Een bouwstof welke bijdraagt aan het kunnen herstellen van onrust in je lijf en bijdraagt aan het voorkomen van vruchtbaarheidsklachten en seksuele klachten.

 

Het stofje cholesterol is dus juist ZEER belangrijk voor je lijf!
Het stofje cholesterol is zelfs UITERST belangrijk voor je hersenen!
Dit stofje kunnen we dan ook maar beter WEL in ons lijf aanwezig hebben!
Dit stofje zelf hoeven we dus helemaal NIET te gaan bestrijden.
Voor dit stofje zelf hoeven we ook helemaal NIET meteen of zomaar bang te zijn!

We moeten echter WEL bang zijn voor hetgeen nou eigenlijk de schade heeft berokkend in ons lijf!
We moeten WEL bang zijn voor hetgeen ons lijf nou eigenlijk uit balans heeft gehaald!
We moeten WEL bang zijn voor de OORZAAK van de VERHOOGDE cholesterolproductie in het lijf (welke duidt op disbalans en schade)!
Deze OORZAAK moeten we namelijk WEL gaan aanpakken en bestrijden!
En DAT liever WEL meteen!

  • Dit betekent dat we EERST moeten gaan snappen hoe het “schadeherstelsysteem” van ons lichaam (waar cholesterol een rol in speelt) werkt!
  • Dit betekent tevens dat we moeten begrijpen welke voeding de optimale werking van dit “schadeherstelsysteem” WEL ondersteunt en NIET tegenwerkt!

 

Hoe dit schadeherstelsysteem werkt zal ik dan ook gaan uitleggen vandaag.

  • Ik zal de rol van cholesterol hierin gaan uitleggen.
  • Ik zal de invloed van voeding hierop gaan uitleggen.
  • Ik zal stap voor stap OOK verklaren hoe de huidige aanpak (welke gehanteerd wordt bij een verhoogd cholesterolgehalte in het lijf) JUIST de OORZAAK van de verhoogde cholesterolproductie kan verergeren (de disbalans en schade in het lijf kan verergeren) en JUIST een goede werking van het “schadeherstelsysteem” in het lijf kan gaan tegenwerken.

 

Lees je mee?

Het schadeherstelsysteem

Dagelijks ondervindt ons lijf interne schade.

Dagelijks is ons lijf namelijk bezig met energieproductie in diens cellen.

Energieproductie vormt een essentieel deel van de stofwisseling in ons lijf en is nodig om het andere deel v.d. stofwisseling (opbouw en herstel in ons lijf) OOK mogelijk te maken.

Opbouwende en herstellende stofwisselingsprocessen vergen namelijk energie!

De energieproductie is het deel van de stofwisseling welke de zojuist benoemde dagelijkse schade teweeg brengt.

Energieproductie komt namelijk voort uit een afbraakreactie in onze cellen.
Afbraak (verbranding) van brandstoffen betreft dit.
Bij deze reactie (afbraak van brandstoffen) komen verzurende afbraakproducten vrij.

Deze verzurende afbraakproducten kunnen schade aan onder andere onze celwanden en vaatwanden (aan onze gezonde weefsels) veroorzaken.

Deze schade (welke dagelijks uit de energieproductie in ons lijf ontstaat) dient dan ook tijdig hersteld te worden.

Wordt deze schade namelijk NIET tijdig hersteld, dan blijft de schade bestaan, kan deze zelfs gaan uitbreiden, kunnen ontstekingen hieruit gaan ontstaan (en uitbreiden) en kunnen (eerder nog) gezonde cellen en (eerder nog) gezonde weefsels op den duur NIET goed meer functioneren door deze schade!

Gelukkig heeft ons lijf daar de oplossing voor!
Ons lijf bezit een schadeherstelsysteem!

Hoe werkt dit?

Wanneer er VOLOP energieproductie plaatsvindt in ons lijf met de brandstoffen (glucose) aanwezig in een ieders bloedbaan, wordt het hormoon insuline geproduceerd om dit allemaal te regelen.

Insuline stimuleert de lichaamscellen om de glucose uit de bloedbaan op te nemen om deze glucose te gebruiken voor energieproductie.

Aangezien uit deze energieproductie verzurende, ontstekingsbevorderende stoffen zullen ontstaan, prikkelt het hormoon insuline ook meteen enkele receptor-cellen van de lever.

De lever wordt door deze prikkeling aangezet tot het produceren van vervoers-eiwitten (lipo-proteïnes) met daarin schadeherstelstoffen verpakt.
Allerlei vetzuren worden in deze vervoers-eiwitten verpakt (het meest ideaal om te verpakken daarin zijn dan de ontstekingsremmende vetzuren), maar ook het stofje cholesterol wordt hierin verpakt.

Heb je voldoende cholesterol aanwezig in je voeding, dan wordt DIE cholesterol gebruikt door de lever om in de vervoerseiwitten te verpakken, maar heb je geen of onvoldoende cholesterol aanwezig in je voeding, dan zal de lever zelf cholesterol gaan produceren om in de vervoers-eiwitten te stoppen.

Want ja, ALTIJD moet het stofje cholesterol OOK WEL in deze vervoers-eiwitten verpakt worden om de schade in het lijf OVERAL en VOLLEDIG te kunnen herstellen!

Energieproductie vindt namelijk doorheen heel je lichaam plaats en vindt dus OOK volop plaats in de hersenen.
In de hersenen kan en zal dan OOK schade ontstaan uit energieproductie.

Aangezien hersenweefsel behoorlijk veel cholesterol bezit (en ook moet blijven bezitten), moet cholesterol dus ook WEL onderdeel uitmaken van de schadeherstelstoffen welke (verpakt in vervoers-eiwitten) het lijf in gestuurd worden, want anders kan het hersenweefsel alsnog NIET GOED en NIET OPTIMAAL hersteld kan worden!

  • Wanneer wij onszelf OPTIMAAL voeden, zal de samenstelling van deze vervoerseiwitten OPTIMAAL zijn en zullen deze vervoers-eiwitten ALLE benodigde (meest ideale) schadeherstelstoffen bezitten welke in het lijf nodig zijn om de schade aldaar te herstellen.
  • Wanneer wij onszelf OPTIMAAL voeden, zal de lever TEVENS vervoers-eiwitten vormen welke de beschadigde, ontstoken delen van ons geschade (lichaams)weefsel weer vanuit het lijf terug kunnen brengen naar de lever.
  • Wanneer wij onszelf OPTIMAAL voeden, zal de lever deze beschadigde stoffen vervolgens ook MOOI en GOED met het gal mee kunnen geven.
  • Wanneer wij onszelf OPTIMAAL voeden, zullen deze beschadigde stoffen dan OPTIMAAL met dit gal richting de darmen afgevoerd kunnen worden ons lijf uit, zodat ze in het lijf zelf GEEN schade meer kunnen veroorzaken.
  • Wanneer wij onszelf OPTIMAAL voeden, kunnen en zullen er vanuit onze darmen vervolgens ook weer nieuwe ONBESCHADIGDE schadeherstelstoffen (de essentiële delen uit vetten zijn de meest ideale schadeherstelstoffen) opgenomen worden.
  • Wanneer wij onszelf OPTIMAAL voeden, kan de lever met ALLE essentiële bouwstoffen (welke deze uit de darmen verkrijgt) vervolgens ook weer nieuwe vervoers-eiwitten vormen en vullen en ook DIE weer het lijf in te sturen om OPNIEUW en WEER de nieuw gevormde schade in het lijf OPTIMAAL te kunnen herstellen.

 

Schade in het lijf vindt namelijk CONSTANT plaats, dus is het ook ZEER belangrijk dat de meest ideaal samengestelde schadeherstelstoffen CONSTANT en OPTIMAAL door onze lever het lijf in gestuurd kunnen worden!

Een prachtig mooi cirkeltje vormt dit schadeherstelsysteem dan ook tussen de darmen, de lever, de plek van schade in het lijf, terug naar de lever en vervolgens via dezelfde darmen ook weer het lijf uit!

Is het in DIT geval (wanneer dit schadeherstelsysteem zo mooi verloopt en functioneert) ERG of ENG wanneer EVEN het cholesterolgehalte verhoogd is?

Nee!

Zal het cholesterol in de bloedbaan in DAT geval (wanneer dit mooie cirkeltje zo mooi functioneert) onze vaten doen dichtslibben en een risicofactor vormen voor hart– en vaatziekten?

Nee!

  • Enkel wanneer wij onszelf NIET optimaal voeden, kan cholesterol ENGE en ERGE klachten veroorzaken.
  • Enkel wanneer de vervoers-eiwitten onnodig VEEL geproduceerd worden, kunnen hier ENGE en ERGE klachten uit voortkomen.
  • Enkel wanneer de vervoers-eiwitten NIET optimaal gevuld zijn met schadeherstelstoffen, zullen hier ENGE en ERGE klachten uit ontstaan.
  • Enkel wanneer de vervoers-eiwitten TE LANG in onze bloedbaan verblijven (en aldaar beschadigd raken en oxideren), zullen ENGE en ERGE klachten ontstaan.
  • Enkel wanneer de vervoereiwitten NIET aanbelanden op de plek in het lijf waar schade heerst, zullen ENGE of ERGE klachten kunnen ontstaan.
  • Enkel wanneer beschadigde, ontstoken delen van lichaamscellen en lichaamsweefsels NIET terug vervoerd kunnen worden naar de lever, kunnen en zullen daar ENGE en ERGE klachten uit ontstaan.
  • Enkel wanneer de lever de teruggekomen beschadigde, ontstoken delen NIET met het gal af kan voeren richting de darmen het lijf uit, kunnen en zullen daar ENGE of ERGE klachten uit ontstaan.

 

Wanneer we onszelf echter WEL optimaal voeden, is dat helemaal NIET aan de orde en verloopt dit hele cirkeltje gewoon PRIMA en hoef je je GEEN zorgen te maken over ERGE of ENGE gevolgen.

Deze ENGE of ERGE gevolgen kunnen JUIST door deze OPTIMALE voeding voorkomen of hersteld worden namelijk!

  • Deze OPTIMALE voeding doet de balans in het lijf namelijk ondersteunen in plaats van verstoren.
  • Deze OPTIMALE voeding doet de lever van ALLE essentiële bouwstoffen voorzien welke de lever nodig heeft om het schadeherstelsysteem OPTIMAAL te laten verlopen.

 

OPTIMALE VOEDING zou moeten bevatten:

  • ALLE vitamines
  • ALLE mineralen
  • ALLE essentiële aminozuren
  • ALLE essentiële vetzuren

 

De lever zal vervolgens DAARMEE alle onderdelen kunnen vormen om het schadeherstelsysteem in het lijf OPTIMAAL te laten functioneren!

Voeding welke deze bouwstoffen bezit, betreft combinaties van de volgende voeding:

  • Groenten en fruit (bronnen van ALLE essentiële bouwstoffen uit koolhydraten)
  • Ei, vlees of vis (of aangezuurde zuivel) (bronnen van ALLE essentiële bouwstoffen uit eiwitten).
  • Vette vis, rauwe noten, rauwe zaden of rauwe pitten (en hun koud geperste oliën) (bronnen van ALLE essentiële bouwstoffen uit vetten)

 

De averechtse werking van de HUIDIGE aanpak

De huidige aanpak (op het moment er een verhoogd cholesterolgehalte wordt vastgesteld bij iemand) betreft helaas NIET het optimaliseren van de voeding welke het schadeherstelsysteem in het lijf weer optimaal doet laten functioneren en de balans in het lijf doet herstellen.

De huidige aanpak is namelijk gericht op ENKEL de verlaging van het stofje cholesterol in de voeding en het tegengaan van de verhoogde productie van cholesterol als ook het tegengaan van de verhoogde productie van lipo-proteïnes (vervoers-eiwitten) door de lever!

Ook de medicatie welke geadviseerd (en VOLOP geslikt) wordt is gericht op NIET ZOZEER de optimalisatie van het schadeherstelsysteem of het herstel van de balans in het lijf, maar het belemmeren van de lever in diens cholesterolproductie en diens productie van de vervoers-eiwitten welke het cholesterol moeten vervoeren!

De huidige aanpak betreft namelijk:

  • Cholesterolmedicatie slikken
  • Dieetadviezen:
    • Calorie-inname controleren
    • Totale vet-inname beperken
    • Het mijden van dierlijke vetten en transvetten
    • Enkel plantaardige oliën (met name in de vorm van dieetboters welke van die oliën zijn gemaakt) gebruiken
    • Fruit nuttigen
    • Vezelrijke voeding nuttigen

 

Punt voor punt zal ik gaan toelichten hoe deze aanpak en hoe deze adviezen een optimale werking van het schadeherstelsysteem in de weg doen staan!

Het slikken van cholesterolmedicatie

De meeste cholesterolmedicijnen zijn gericht op een blokkade van bepaalde receptor-cellen van onze lever en gaan zo het signaal (welke de lever normaal gesproken krijgt door insuline (welke aan doet zetten tot het produceren van cholesterol)) tegen.

Gevolg:
De lever wordt NIET MEER gestimuleerd om lipo-proteïnes met daarin schadeherstelstoffen verpakt (waaronder cholesterol) te produceren.

Gevolg:
Het cholesterolgehalte kan en zal daardoor niet verder stijgen, maar de schade in het lijf (welke hier aan ten grondslag lag) kan dan ook NIET hersteld worden!

OEPS
DAT IS NIET GOED EN GEZOND EN BEST ERG EN ENG!

Het beperken van de calorie-inname

Vetten bevatten veel calorieën, dus gaan we die MINDER eten (wanneer ons geadviseerd wordt calorieën te minderen). Koolhydraten bevatten veel minder calorieën, dus gaan we die naar verhouding MEER eten (wanneer ons geadviseerd wordt calorieën te minderen).

Gevolg:

  • Voedingsstoffen welke NIET essentieel zijn voor ons lijf (de glucose aanwezig in ALLE bronnen van koolhydraten), welke de bloedsuikerspiegel in het lijf verhogen en welke de energieproductie in ons lijf laten toenemen (en dus OOK schade in het lijf doen toenemen) worden naar verhouding MEER gegeten.
  • Essentiële bouwstoffen (welke de balans in het lijf doen herstellen en de lever doen voorzien van alle stoffen om het schadeherstelsysteem te optimaliseren) worden naar verhouding MINDER gegeten (waardoor schade in het lijf zal blijven bestaan en kan uitbreiden).

 

OEPS
DAT IS NIET GOED EN GEZOND EN BEST ERG EN ENG!

Het beperken van de totale vet-inname

Wanneer de totale hoeveelheid vet in de voeding wordt beperkt, zal de kans groot zijn dat de essentiële vetzuren en de essentiële vet-oplosbare vitamines (welke nodig zijn om het schadeherstelsysteem optimaal uit te kunnen voeren) tekort zullen gaan schieten.

Gevolg:
Het schadeherstelsysteem kan niet optimaal uitgevoerd worden en schade zal blijven bestaan en kan uitbreiden.

OEPS
DAT IS NIET GOED EN GEZOND EN BEST ERG EN ENG!

Het mijden van dierlijke vetten en transvetten

Het mijden van transvetten (door de industrie bewerkte vetten) is goed (want deze zijn schadelijk), maar het beperken van ALLE dierlijke vetten kan en zal er voor zorgen dat niet zozeer de essentiële vetzuren hoeven te missen (aangezien die ook wel in plantaardige bronnen van vet aanwezig zijn), maar zal er WEL voor zorgen dat bepaalde essentiële vet-oplosbare vitamines tekort gaan schieten (welke OOK nodig zijn om het schadeherstelsysteem optimaal uit te kunnen voeren).

Gevolg:
Het schadeherstelsysteem kan alsnog NIET optimaal uitgevoerd worden en schade in het lijf kan wederom NIET optimaal hersteld worden en kan tevens blijven bestaan (en uitbreiden)!

OEPS
DAT IS NIET GOED EN GEZOND EN BEST ERG EN ENG!

Het uitsluitend gebruiken van plantaardige oliën met onverzadigde vetzuren (en de dieetboters welke daarvan vervaardigd zijn)

Onverzadigde vetzuren (welke aanwezig zijn in plantaardige oliën) KUNNEN veel essentiële delen van vet leveren (welke HARD nodig zijn om het schadeherstelsysteem weer optimaal te laten functioneren (en het cholesterolgehalte weer te laten dalen)).

Onverzadigde vetzuren zijn echter NIET GOED bestand tegen licht, lucht en hoge temperaturen.

Wanneer deze oliën dan ook NIET koud en ongeraffineerd toegepast worden, verliezen ze hun waarde en kunnen ze NIET MEER het schadeherstelsysteem in het lijf goed ondersteunen.

  • De meeste plantaardige oliën verkrijgbaar in de supermarkt zijn helaas WEL geraffineerd en daardoor hun waarde verloren.
  • De meeste plantaardige oliën verkrijgbaar in de supermarkt zitten HELAAS in een doorzichtige fles waardoor ze waarde kunnen verliezen door blootstelling aan licht.
  • De meeste mensen gaan plantaardige oliën WEL sterk verhitten waardoor ze waarde verliezen door blootstelling aan hoge temperaturen.
  • De plantaardige oliën welke verwerkt worden in dieetboters zijn geraffineerd door de industrie, bevatten tevens andere niet-essentiële (zelfs ontstekingsbevorderende) stoffen en hebben dan ook GEEN mooie waarde meer.

 

Gevolg:
Tekorten in essentiële delen van vetten blijven bestaan, het schadeherstelsysteem kan alsnog en alweer NIET optimaal uitgevoerd worden en schade in het lijf blijft bestaan en kan verder uitbreiden.

OEPS
DAT IS NIET GOED EN GEZOND EN BEST ERG EN ENG!

Het nuttigen van fruit

Wanneer men onder het nuttigen van meer fruit ook gaat verstaan dat het drinken van vruchtensappen gunstig zou zijn, kan het veelvuldig gaan drinken van dit vruchtensap (door een wel ERG hoge concentratie fructose daarin aanwezig) een onnodige en overmatige productie van vetten (helaas NIET de vetten welke optimaal schade helpen herstellen) door de lever veroorzaken en op die manier TEVENS een ONNODIGE en OVERMATIGE verhoging van cholesterol veroorzaken.

Gevolg:

  • Het cholesterolgehalte wordt ONNODIG verhoogd in plaats van verlaagd en de optimalisatie van het schadeherstelsysteem wordt tegengewerkt.
  • Schade in het lijf kan blijven bestaan en uitbreiden.

 

OEPS
DAT IS NIET GOED EN GEZOND EN BEST ERG EN ENG!

Het nuttigen van vezelrijke voeding

De vezels in groenten (en ook de overige stoffen aanwezig in groenten) zijn IDEAAL om te eten (wanneer er schade en disbalans in het lijf heerst) en kunnen bijdragen aan een optimalisatie van het schadeherstelsysteem, het herstellen van de balans in het lijf EN een optimalisatie van de afvoer van beschadigde stoffen (welke uit het lichaam voort zijn gekomen).

Wanneer men echter het advies krijgt vezelrijk te gaan eten, gaat men veelal niet zozeer veel meer groenten eten.
Wat gaat men dan vaak WEL meer eten?

  • Volkoren brood
  • Volkoren crackers
  • Volkoren biscuitjes
  • Vezelrijke koekjes
  • Mueslirepen
  • Vezelrijke ontbijtgranen

 

Dit zijn veelal geraffineerde producten welke NAAST vezels ook heel veel ontstekingsbevorderende en niet-essentiële brandstoffen bezitten, welke de energieproductie in het lijf doen verhogen (door een verhoging van de bloedsuikerspiegel wegens het hoge gehalte aan glucose ze bezitten).

Gevolg:

  • De bloedsuikerspiegel stijgt (door het eten van deze producten) regelmatig, insuline wordt veelvuldig EXTRA geproduceerd, energieproductie vindt OVERMATIG plaats, schade vindt ONNODIG EXTRA plaats en de lever wordt (door insuline) veelvuldig EXTRA gestimuleerd om lipo-proteïnes en cholesterol te produceren en het lijf in te sturen.
  • Het schadeherstelsysteem zal NIET optimaal uitgevoerd worden.
  • Schade in het lijf zal enkel toenemen en het cholesterolgehalte in het lijf zal enkel meer stijgen.

 

OEPS
DAT IS NIET GOED EN GEZOND EN BEST ERG EN ENG!

Vraag:

  • Heb jij een verhoogd cholesterolgehalte of heerst dit in je familie?
  • Wil jij een eetpatroon aanleren waarbij je het schadeherstelsysteem in je lichaam WEL optimaliseert en de schade in het lijf WEL gaat bestrijden in plaats van dat je de productie van het stofje cholesterol zelf gaat bestrijden, maar de schade in het lijf tegelijkertijd kan blijven bestaan?

 

Mail je me dan of kom je een keer langs?

Je wil namelijk toch NIET averechts werkende adviezen hanteren en vervolgens WEL (even) door de medicatie het cholesterolgehalte verlagen, maar vervolgens met schade in je lijf achter blijven?!

Josien Schuttevaar

View all posts

Add comment

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Aangenaam!

Mijn naam is Josien Schuttevaar. Ik ben diëtiste/voedingsdeskundige. In 2013 ben ik mijn eigen praktijk begonnen genaamd Personal Weightloss. Op mijn website kun je alles lezen over voeding, wat ik voor je kan doen en een beetje over mij.

Josien Schuttevaar

Gratis en vrijblijvend advies

Wil je weten hoe ik jou kan helpen om je doelen (m.b.t. het optimaliseren van je gezondheid en het controleren van je gewicht) te bereiken? Vul dit formulier dan in en ik geef je gratis en vrijblijvend advies. Het bereiken van je doelen is ook voor jou weggelegd!