Vandaag een antwoord op de vraag van Debbie:
- Elke keer nadat ik iets heb gegeten krijg ik het erg koud en voel ik me opeens extreem moe. Hoe kan dit? Hetgeen je eet zou je lichaam toch juist moeten voorzien in warmte en nieuwe energie, toch?!
De productie van energie en warmte
Warmte en nieuwe energie zal je enkel ervaren wanneer de productie van energie (het energie dragende molecuul ATP) en warmte in de mitochondriën (de energiefabriekjes) van je cellen goed verloopt.
De productie van energie (het energie dragende molecuul ATP) en warmte in de mitochondriën (energiefabriekjes) van je cellen zal enkel goed verlopen wanneer de verdunning, neutralisatie en uitscheiding van afvalstoffen in en door je cellen goed verloopt.
Zolang en wanneer je cellen nog afvalstoffen (zoals koolzuurgas) bezitten, dan kunnen er nog geen nieuwe verbrandingsprocessen (oxidatieprocessen) in de mitochondriën van je cellen plaatsvinden en kan er ook nog geen nieuwe warmte en nieuwe energie geproduceerd worden aldaar namelijk.
Dit betekent dat wanneer de verdunning, neutralisatie en uitscheiding van afvalstoffen in en door je cellen verslechtert i.p.v. verbetert, je geen warmte en ook geen nieuwe energie zal kunnen ervaren.
De verdunning, neutralisatie en uitscheiding van afvalstoffen
In alle cellen van je lijf worden voortdurend stofwisselingsprocessen uitgevoerd.
Je kan deze onderverdelen in twee soorten processen:
- Katabole (afbrekende) stofwisselingsprocessen.
- Anabole (opbouwende en herstellende) stofwisselingsprocessen.
Gedurende de uitvoering van katabole (afbrekende) stofwisselingsprocessen in en door je cellen worden afvalstoffen met zuurtegraad verhogende eigenschappen gevormd.
Gedurende de uitvoering van anabole
(opbouwende en herstellende) stofwisselingsprocessen in en door je cellen
worden de gevormde afvalstoffen verdund, geneutraliseerd en uitgescheiden
m.b.v. lysosomen (afbraak en afval blaasjes).
Dit betekent dat wanneer de uitvoering van anabole (opbouwende en herstellende)
stofwisselingsprocessen in en door je cellen verslechtert i.p.v. verbetert, ook
de verdunning, neutralisatie en uitscheiding van afvalstoffen in en door je
cellen m.b.v. lysosomen (afbraak en afval blaasjes) zal verslechteren i.p.v.
verbeteren en je geen warmte en ook geen nieuwe energie zal kunnen ervaren.
De uitvoering van anabole (opbouwende en herstellende) stofwisselingsprocessen
Anabole (opbouwende en herstellende) stofwisselingsprocessen (waar de verdunning, neutralisatie en uitscheiding van afvalstoffen in en door je cellen m.b.v. lysosomen (afbraak en afval blaasjes) en de productie van nieuwe energie en warmte in de mitochondriën van je cellen van afhangt) kunnen enkel uitgevoerd worden in en door je cellen wanneer er geen tekorten in vocht en essentiële voedingsstoffen (dit zijn bouwstoffen/herstelstoffen die je lichaam niet zelf kan vormen) heersen in je lijf.
Wanneer er tekorten in vocht en essentiële voedingsstoffen (bouwstoffen/herstelstoffen die je lichaam niet zelf kan vormen) heersen in je lijf, dan zijn je cellen niet in staat om afvalstoffen te verdunnen, neutraliseren en uit te scheiden m.b.v. lysosomen (afbraak en afval blaasjes) namelijk.
Het oplossen van tekorten in vocht en essentiële voedingsstoffen in je lijf kan je enkel bewerkstelligen wanneer je voeding optimaal voorziet in vocht en essentiële voedingsstoffen (bouwstoffen/herstelstoffen die je lichaam niet zelf kan vormen) en niet al teveel voorziet in niet-essentiële stoffen.
De verwerking van niet-essentiële stoffen in je spijsverteringskanaal doet je lijf (doet je lichaamsweefsels en lichaamscellen en als eerste je maagwandcellen en darmwandcellen) uitputten van vocht en essentiële voedingsstoffen (bouwstoffen/herstelstoffen die je lichaam niet zelf kan vormen) namelijk.
Essentiële voedingsstoffen betreffen de volgende voedingsstoffen (bouwstoffen/herstelstoffen):
- Alle vitamines (zowel water oplosbare als vet oplosbare varianten).
- Zes specifieke mineralen (calcium, magnesium, fosfor, kalium, natrium en chloor).
- Negen specifieke spoorelementen (ijzer, jodium, koper, zink, selenium, mangaan, molybdeen, chroom en fluoride).
- Negen specifieke aminozuren (histidine, lysine, tryptofaan, fenylalanine, leucine, isoleucine, methionine, valine en threonine).
- Twee specifieke vetzuren (linolzuur en alfalinoleenzuur).
Voedingsmiddelen die bovengenoemde voedingsstoffen volop bezitten betreffen:
- Verse groenten.
- Vers fruit.
- Ei, mager vlees, (vette) vis en magere, naturel (aangezuurde) dierlijke zuivel of soja producten (in zo min mogelijk bewerkte vorm).
- Noten, zaden, pitten, algen en wieren (in zo min mogelijk bewerkte vorm).
Niet-essentiële stoffen betreffen de volgende voedingsstoffen:
- Enkelvoudige suikers (zoals glucose, fructose en galactose).
- Alle overige aminozuren (die hierboven niet genoemd worden).
- Alle overige vetzuren (die hierboven niet genoemd worden).
- Cholesterol.
- Alle overige mineralen en spoorelementen (die hierboven niet worden genoemd).
- Voedingsstoffen die een sterk bewerkingsproces hebben ondergaan (en hun oorspronkelijke structuur hebben verloren).
- Voedingsstoffen die niet verteerbaar zijn.
- Alcohol.
Dit betekent dat wanneer tekorten in vocht en essentiële voedingsstoffen (bouwstoffen/herstelstoffen die je lichaam niet zelf kan vormen) in je lijf toenemen i.p.v. afnemen nadat je iets hebt gegeten, ook de uitvoering van anabole (opbouwende en herstellende) stofwisselingsprocessen in en door je cellen en de verdunning, neutralisatie en uitscheiding van afvalstoffen in en door je cellen m.b.v. lysosomen (afbraak en afval blaasjes) zal verslechteren i.p.v. verbeteren en je geen warmte en ook geen nieuwe energie zal kunnen ervaren nadat je iets hebt gegeten.
Conclusie:
- Dit is niet gegarandeerd. Hetgeen je eet kan je lichaam enkel voorzien in warmte en nieuwe energie wanneer hetgeen je eet de tekorten in vocht en essentiële voedingsstoffen (bouwstoffen/herstelstoffen die je lichaam niet zelf kan vormen) in je lijf helpt oplossen namelijk.
Add comment