Venkel-pompoen soep met Parmezaanse kaas
Maaltijd
Hoofdgerecht
,
Lunch
Porties
1
Porties
1
Ingrediƫnten
Max. 300
g
Pompoen
grof gesneden
Max. 100
g
Prei
grof gesneden
Max. 1
Venkelknol
grof gesneden
Max. 0.5
el
Kokos/olijfolie
koud geperst (extra vergine)
Max. 20
g
Kokosmelk (zonder additieven)
Max, 35
g
Parmezaanse kaas
geschaafd
Min. 1
handje
Bieslook
grof gehakt
Instructies
Breng een laagje water aan de kook de pompoen en venkel gaar.
Voeg de kokosmelk toe en pureer. Verhit in de tussentijd de olie in een andere pan en roerbak de prei stukjes kortstondig.
Voeg na het pureren de gebakken prei toe aan de soep en kook dit nog even mee.
Schep de soep in een soepbord of kom, garneer met de bieslook en Parmezaanse kaas en serveer!
Gerelateerd