Taughetti met kipreepjes
Porties
1
Porties
1
Ingrediënten
  • Max. 120g Kipfiletin reepjes gesneden
  • Max. 10g Knoflookgeperst
  • Max. 10g Uigesnipperd
  • Min. 200g Snijbonengrof gesneden
  • Min. 2 Chilipepertjesfijn gehakt
  • Saus-ingrediëntenmax. 100 g pure tomatensaus (Passata), max. 1 eetlepel ongezoete sojasaus (Tamari) Min. 200 g taugé
  • Kruidengemberpoeder, kaneel, tijm, chilipepervlokjes, cayennepeper, nootmuskaat, 5 spice
  • Min. 200g Taugé
  • Max. 1el Olijfoliekoud geperst (extra vergine)
  • Min. 1 Bosuitjein ringetjes gesneden
  • Min. 1handje Koriandergrof gesneden
Instructies
  1. Doe de kipfiletreepjes in een zak.
  2. Voeg de kruiden en de saus ingredienten toe, sluit de zak en masseer de kipreepjes, zodat deze goed vermengd raken met de kruidige saus.
  3. Leg de zak minimaal een half uur in de koeling, zodat de kip kan marineren.
  4. Verhit de olie in een pan en fruit de uisnippers samen met de knoflook en de chilipeperstukjes.
  5. Voeg de gemarineerde kipreepjes inclusief de marinade toe en bak de reepjes rondom bruin.
  6. Voeg de snijbonen toe en roerbak deze een aantal minuten mee.
  7. Voeg vervolgens ook de taugé toe en bak dit een minuutje mee.
  8. Schep de taughetti op je bord, garneer met de koriander en bosui ringetjes en serveer!