Taughetti met kipreepjes
Maaltijd
Hoofdgerecht
Porties
1
Porties
1
Ingrediënten
Max. 120
g
Kipfilet
in reepjes gesneden
Max. 10
g
Knoflook
geperst
Max. 10
g
Ui
gesnipperd
Min. 200
g
Snijbonen
grof gesneden
Min. 2
Chilipepertjes
fijn gehakt
Saus-ingrediënten
max. 100 g pure tomatensaus (Passata), max. 1 eetlepel ongezoete sojasaus (Tamari) Min. 200 g taugé
Kruiden
gemberpoeder, kaneel, tijm, chilipepervlokjes, cayennepeper, nootmuskaat, 5 spice
Min. 200
g
Taugé
Max. 1
el
Olijfolie
koud geperst (extra vergine)
Min. 1
Bosuitje
in ringetjes gesneden
Min. 1
handje
Koriander
grof gesneden
Instructies
Doe de kipfiletreepjes in een zak.
Voeg de kruiden en de saus ingredienten toe, sluit de zak en masseer de kipreepjes, zodat deze goed vermengd raken met de kruidige saus.
Leg de zak minimaal een half uur in de koeling, zodat de kip kan marineren.
Verhit de olie in een pan en fruit de uisnippers samen met de knoflook en de chilipeperstukjes.
Voeg de gemarineerde kipreepjes inclusief de marinade toe en bak de reepjes rondom bruin.
Voeg de snijbonen toe en roerbak deze een aantal minuten mee.
Voeg vervolgens ook de taugé toe en bak dit een minuutje mee.
Schep de taughetti op je bord, garneer met de koriander en bosui ringetjes en serveer!
Gerelateerd