Porties |
Ingrediënten
- Max. 120 g Kipfilet in stukjes gesneden
- Min. 200 g Taugé
- Min. 100 g Snijbonen in stukjes gesneden
- Max. 10 g Ui gesnipperd
- Max. 10 g Knoflook geperst
- Max. 1 Chilipepertje fijn gehakt
- Kruiden gemberpoeder, kaneel, chilipepervlokjes, tijm, cayennepeper, vijfkruidenpoeder,nootmuskaat en peper
- Max. 1 el Ongezoete sojasaus (Tamari)
- Max. 0.5 el Kokos/olijfolie koud geperst (extra vergine)
- Max. 10 g Rauw sesamzaad
- Max. 1 Bosuitje in ringetjes gesneden
- Min. 1 handje Koriander grof gesneden
Ingrediënten
|
Instructies
- Meng de kipstukjes met de sojasaus en de kruiden en marineer dit minimaal 10 minuten.
- Verhit de olie in een pan, voeg de uisnippers en de knoflook toe en fruit deze.
- Voeg de gemarineerde kipstukjes toe samen met de marinade en bak deze rondom bruin.
- Voeg de snijbonen stukjes en het fijn gehakte chilipepertje toe en roerbak deze mee tot de groenten beetgaar zijn.
- Verhit in de tussentijd een beetje water, giet dit over de taugé, laat dit een minuutje staan en giet de beetgare taugé af.
- Verdeel de geblancheerde taugé over je bord, schep de inhoud van de pan op de taugé, garneer met het sesamzaad, de bosui ringetjes en de gehakte koriander en serveer!
Deel dit Recept
Add comment