Taugé-salade met kip
Maaltijd
Hoofdgerecht
,
Lunch
Porties
1
Porties
1
Ingrediënten
Max. 120
g
Kipfilet
Max. 1
el
Ongezoete, glutenvrije sojasaus
(Tamari)
Max. 50
g
Sla
Max. 1
stengel
Lente-ui
in ringetjes gesneden
Max. 0.5
Komkommer
in halve plakjes gesneden
Max. 100
g
Taugé
geblancheerd
Max. 1
el
Munt
grof gehakt
Max. 0.5
el
Kokos/olijfolie
koud geperst (extra vergine)
Max. 10
g
Rauw sesamzaad
Max. 1
el
Citroensap
Een snufje
Peper
Instructies
Verhit de olie in een pan en bak de kipfilet rondom bruin en gaar.
Snijd de gare kipfilet in blokjes en schep deze door de sojasaus.
Laat de sojasus intrekken.
Meng de olie uit de pan met citroensap en peper en zet dit mengsel apart.
Meng de groenten met de munt en de gemarineerde kipfilet-blokjes.
Voeg de dressing toe en meng dit door de salade.
Schep de salade op je bord en garneer met sesamzaad.
Gerelateerd