Porties |
Ingrediënten
- Max. 120 g Wilde zalmfilet
- Min. 200 g Broccoli in roosjes gesneden
- Max. 1 Rood pepertje fijn gehakt
- Max. 1 Bosuitje in ringetjes gesneden
- Max. 10 g Rauw sesamzaad
- Een snufje Gemberpoeder
- Max. 1 el Ongezoete sojasaus (Tamari)
- Max. 200 g Bloemkool tot korrels gemalen of geraspt
- Max. 1 el Kokos/olijfolie koud geperst (extra vergine)
Ingrediënten
|
Instructies
- Prik gaatjes in een vel bakpapier, bekleed een stoommandje met het papier, doe de broccoliroosjes in het mandje en leg de zalmfilet hier bovenop.
- Meng de sojasaus met de olie, de gemberpoeder en het fijn gehakte pepertje, verdeel deze marinade over de zalm en doe vervolgens de deksel op het stoommandje.
- Zet het stoommandje op een pan met kokend water en stoom de inhoud van het mandje in zo'n 10 minuten gaar.
- Stoom of kook in de tussentijd in of boven een ander pannetje de bloemkoolkorrels gaar.
- Verdeel de gare bloemkoolrijst over je bord, schep de gestoomde broccoli met zalm op de rijst, begiet dit met de achtergebleven marinade uit het mandje, garneer met sesamzaad en serveer!
Deel dit Recept
Add comment