Porties |
Ingrediënten
- Kruidenmengsel max. 2 lente uitjes ( in ringetjes gesneden), gemberpoeder, max. 10 g knoflook (geperst), min. 1 handje koriander (grof gehakt)
- Max. 120 g Kipgehakt (of zelf gemalen kipfilet)
- Min. 200 g Savooiekool in de vorm van losse bladeren
- Saus-ingrediënten max. 0.5 eetlepel koud geperste olijfolie, max. 1 eetlepel citroensap en max. 0.5 eetlepel ongezoete sojasaus (Tamari) en max. 10 g rauw sesamzaad
Ingrediënten
|
Instructies
- Breng een laagje water aan de kook, blancheer de koolbladeren zo’n 2 minuten en meng in de tussentijd het kruidenmengsel door het kipgehakt.
- Spoel de geblancheerde koolbladeren af onder koud water en verdeel ze over je werkblad.
- Schep een hoopje gekruid gehakt in het midden van elk koolblad en vorm rolletjes omheen het gehakt door de zijkanten van de kool naar binnen te vouwen.
- Verdeel de rolletjes over de bodem van een stoommandje, plaats het mandje boven een laagje kokend water, dek het mandje af en stoom de rolletjes in 15-20 gaar.
- Verdeel de gare rolletjes over je bord, verdeel de saus over de rolletjes en serveer!
Deel dit Recept
Add comment