Porties |
Ingrediënten
- Max. 120 g Verse tonijn in blokjes gesneden
- Een snufje Ongeraffineerd mineraalzout en peper
- Max. 1 el Citroensap
- Max. 0.5 el Kokos/olijfolie koud geperst (extra vergine)
- Max. 20 g Kokosmelk zonder additieven
- Max. 1 el Ongezoete, glutenvrije sojasaus (Tamari)
- Max. 3 Groene chilipepertjes in dunne reepjes gesneden
- Max. 2 Paprika's in reepjes gesneden
- Max. 10 g Ui gesnipperd
- Max. 10 g Knoflook geperst
- Een snufje Paprikapoeder
- Een snufje Kaneel
- Een snufje Nootmuskaat
- Een snufje Kruidnagel
- Een snufje Gemberpoeder
Ingrediënten
|
Instructies
- Wrijf de tonijn blokjes in met citroensap en zout en laat dit even intrekken.
- Verhit de olie in een pan en roerbak de tonijnblokjes zo'n 3 minuten.
- Schep de blokjes vervolgens uit de pan.
- Meng de specerijen (in een vijzel) met elkaar en doe deze in de pan.
- Voeg een scheutje water, de kokosmelk en de sojasaus toe en breng dit aan de kook.
- Zet het vuur lager, voeg de peper-reepjes, de paprika-reepjes en de voorgegaarde tonijnblokjes toe en laat dit stoven tot het vocht is verdampt.
- Haal de pan van het vuur en serveer!
Notities
Extra bloemkoolrijst hierbij serveren, kan en mag natuurlijk altijd!
Deel dit Recept
Add comment