Porties |
Ingrediënten
- Min. 300 g Sperziebonen
- Max. 1 el Kokos/olijfolie koud geperst (extra vergine)
- Max. 10 g Ui gesnipperd
- Max. 10 g Knoflook geperst
- Een snufje Geelwortel
- Een snufje Komijnzaad
- Een snufje Kaneel
- Een snufje Rode pepervlokjes
- Max. 1 Tomaat fijn gesneden
- Max. 100 g Pure tomatensaus (Passata)
- Max. 1 el Citroensap
- Een snufje Ongeraffineerd mineraalzout en peper
- Max. 1 el Kokos/olijfolie koud geperst (extra vergine)
Ingrediënten
|
Instructies
- Verhit de helft vd olie in een pan en bak de kipfilet rondom bruin en gaar van binnen.
- Haal de kipfilet uit de pan, laat hem afkoelen en scheur hem aan flarden.
- Verhit de andere helft vd olie en fruit hierin de uisnippers.
- Voeg de knoflook toe en bak dit een minuutje mee.
- Voeg geelwortel, komijnzaad, kaneel en de rode pepervlokjes toe en roer door.
- Voeg de sperziebonen, fijn gehakte tomaat, tomatensaus en wat water toe (zodat de sperziebonen onder een laagje water staan) en bestrooi dit met peper en zout.
- Roer door, dek de pan af en laat het stoofpotje zo'n 40 minuten op laag vuur pruttelen.
- Voeg de kipflarden toe, verhit dit nog even mee, roer het citroensap door het stoofpotje en serveer!
Notities
Extra bloemkoolrijst hierbij serveren, kan en mag natuurlijk altijd!
Deel dit Recept
Add comment