Porties |
Ingrediënten
- Max. 0.5 el Kokos/olijfolie koud geperst (extra vergine)
- Max. 50 g Olijven op waterbasis grof gehakt
- Max. 10 g Ui gesnipperd
- Max. 10 g Knoflook geperst
- Baharat-kruiden gemberpoeder en peper
- Max. 300 g Venkel in reepjes gesneden
- Max. 120 g Garnalen gepeld
- Max. 1 el Citroensap
- Max. 1 el Citroenrasp van een biologische citroen
- Min. 1 handje Basilicum grof gehakt
Ingrediënten
|
Instructies
- Verhit de olie in een stoofpan en fruit de uisnippers zo'n 5 minuten.
- Voeg de knoflook en de kruiden toe en bak dit 2 minuten mee.
- Voeg de venkelreepjes en een beetje water toe en breng dit aan de kook.
- Zet het vuur laag, dek de pan af en laat de venkel in zo'n 15 minuten gaar stoven.
- Voeg de garnalen, het citroensap, de citroenrasp, de olijven en de basilicum toe en laat dit zo'n 10 minuten mee pruttelen (tot de garnalen roze en gaar zijn).
- Schep het stoofpotje op je bord, garneer met basilicum en serveer!
Deel dit Recept
Add comment