Porties |
Ingrediënten
- Max. 10 g Rauwe amandelen
- Max. 300 g Pompoen in blokjes gesneden
- Max. 1 Rode paprika in blokjes gesneden
- Max. 10 g Ui gesnipperd
- Max. 10 g Knoflook geperst
- Max. 120 g Kipfilet
- Max. 60 g Pruimen (gedroogd en geweld)
- Max. 0.5 el Kokos/olijfolie koud geperst (extra vergine)
- Een snufje Ongeraffineerd mineraalzout
- Ras el hanout peper, gemberpoeder, komijnzaad, korianderzaad, kaneel, nootmuskaat, kardemom, paprikapoeder, kurkuma, piment, zout, kruidnagel
Ingrediënten
|
Instructies
- Meng de olie met de kruiden en marineer de kipfilet hierin.
- Verhit een pan, voeg de gemarineerde kip samen met de uisnippers en de knoflook toe en bak deze rondom bruin.
- Voeg de pompoen- en paprikablokjes toe, roer door en laat het gerecht (met deksel op de pan) stoven tot de pompoenblokjes zacht worden.
- Haal de gare kip uit de pan en roer wat zout door het gerecht om deze op smaak te brengen.
- Schep de pruimen en amandelen door de groenten, verdeel dit over je bord, leg de kip op het gerecht en serveer!
Deel dit Recept
Add comment