Stoofpotje met pompoen, kip en Baharat
Maaltijd
Hoofdgerecht
Porties
1
Porties
1
Ingrediƫnten
Max. 1
el
Kokos/olijfolie
koud geperst (extra vergine)
Max. 120
g
Kipfilet
in stukjes gesneden
Max. 200
g
Pompoen
in stukjes gesneden
Max. 1
Aubergine
in stukjes gesneden
Max. 100
g
Sperziebonen
gehalveerd
Max. 100
g
Pure tomatensaus (Passata)
Max. 10
g
Ui
gesnipperd
Max. 10
g
Knoflook
geperst
Kruiden
Baharat kruiden en peper
Min. 1
handje
Koriander
grof gehakt
Instructies
Verhit de olie in een pan, voeg de uisnippers en de knoflook toe en fruit deze.
Voeg de kipstukjes toe en bak deze mee tot ze rondom bruin kleuren.
Voeg de gesneden groenten samen met de kruiden toe en roerbak dit tot de groenten wat zachter beginnen te worden.
Voeg de tomatensaus toe en leng dit aan met een klein beetje water.
Doe een deksel op de pan en laat het geheel (onder regelmatig roeren) zo’n 20 minuten stoven (tot de kipstukjes en ook de groenten gaar zijn).
Haal de deksel van de pan, laat het overtollige vocht verdampen en schep het stoofpotje op je bord.
Garneer met koriander en serveer!
Gerelateerd