Stoofpotje met paprika, chilipeper en tonijn
Maaltijd
Hoofdgerecht
Porties
1
Porties
1
Ingrediƫnten
Max. 120
g
Tonijn
in blokjes gesneden
Max. 1
el
Citroe nsap
Max. 0.5
el
Kokos/olijfolie
koud geperst (extra vergine)
Max. 20
g
Kokosmelk (zonder additieven)
Max. 1
el
Ongezoete sojasaus (Tamari)
Min. 1
Groen chilipepertje
in reepjes gesneden
Max. 2
Paprika’s
in reepjes gesneden
Max. 10
g
Ui
gesnipperd
Max. 10
g
Knoflook
geperst
Kruiden
paprikapoeder, kaneel, nootmuskaat, kruidnagel, gemberpoeder en peper
Instructies
Wrijf de tonijn blokjes in met citroensap en laat dit even intrekken.
Verhit de olie in een pan en roerbak de tonijnblokjes zo’n 3 minuten.
Schep de blokjes vervolgens uit de pan.
Doe de kruiden in de pan, voeg een scheutje water, de kokosmelk en de sojasaus toe en breng dit aan de kook.
Zet het vuur lager, voeg de peper-reepjes, de paprika-reepjes en de voor gegaarde tonijnblokjes toe en laat dit stoven tot het vocht is verdampt.
Haal de pan van het vuur, schep het stoofpotje op je bord en serveer!
Gerelateerd