Porties |
Ingrediënten
- Max. 120 g Kabeljauwfilet
- Een snufje Ongeraffineerd mineraalzout en peper
- Max. 1 el Kokos/olijfolie koud geperst (extra vergine)
- Max. 10 g Knoflook geperst
- Max. 10 g Ui gesnipperd
- Max. 1 Chilipepertje fijn gehakt
- Kruiden paprikapoeder, venkelzaad, gemberpoeder en saffraan
- Max. 200 g Tomaten grof gesneden
- Max. 100 g Pure tomatensaus (Passata)
- Max. 300 g Venkel in grove repen gesneden
- Max. 1 el Citroenap
- Min. 1 handje Koriander grof gehakt
Ingrediënten
|
Instructies
- Bestrooi de kabeljauw met zout en peper.
- Verhit de olie in een pan, bak de kabeljauw gaar en haal deze uit de pan.
- Fruit de uisnippers vervolgens samen met knoflook en het pepertje in de resterende olie.
- Voeg de kruiden toe en roer door.
- Voeg de tomaten en tomatensaus toe, bak dit even mee en voeg vervolgens een laagje water toe (tot de gehele inhoud vd pan onder een laagje water staat).
- Laat dit mengsel 30 minuten stoven op laag vuur.
- Voeg de venkel toe en laat ook dit nog zo'n 30 minuten mee stoven (tot de venkel gaar is).
- Snijd de kabeljauw in stukjes, voeg deze toe aan het stoofpotje, besprenkel het geheel met citroensap en laat alles samen nog 10 minuten stoven.
- Garneer het stoofpotje met koriander en serveer!
Deel dit Recept
Add comment