Stoofpotje met boerenkool, tomaat en ei
Maaltijd
Hoofdgerecht
Porties
1
Porties
1
Ingrediƫnten
Max. 10
g
Knoflook
geperst
Max. 1
(Punt)paprik
in reepjes gesneden
Max. 10
g
Ui
gesnipperd
Max. 1
el
Kokos/olijfolie
koud geperst (extra vergine)
Een snufje
Paprikapoeder
Max. 1
el
Oregano
fijn gehakt
Een snufje
Chilipepervlokjes
Max. 300
g
Boerenkool
Max. 100
g
Pure tomatensaus
(Passata)
Max. 2
Eieren
Een snufje
Ongeraffineerd mineraalzout en peper
Instructies
Verhit de olie in neen pan en fruit de uisnippers samen met paprikapoeder, oregano en chilivlokjes.
Voeg de knoflook, paprikareepjes en boerenkool toe en roerbak dit zo’n 5 minuten.
Voeg de tomatensaus toe samen met een scheutje water en wat peper en zout en stoof dit op laag vuur zo’n 10 minuutjes (roer regelmatig even door).
Maak 2 holtes in het stoofpotje en breek boven elke holte een ei open.
Bestrooi het ei met peper. Doe de deksel op de pan en laat de eieren in 10 minuten stollen.
Notities
Extra bloemkoolpuree of bloemkoolrijst hierbij serveren, kan en mag natuurlijk altijd!
Gerelateerd