Porties |
Ingrediënten
- Min. 300 g Bloemkool in roosjes gesneden
- Min. 100 g Spitskool in reepjes gesneden
- Max. 50 g Postelein grof gehakt
- Max. 10 g Ui gesnipperd
- Max. 10 g Knoflook geperst
- Kruiden kerriepoeder en peper
- Max. 1 el Mosterd (zonder additieven)
- Max. 1 el Kokos/olijfolie
- Max. 2 Eieren gekookt en in blokjes gesneden
Ingrediënten
|
Instructies
- Breng een laagje water aan de kook en kook de bloemkool in zo'n 15 minuten gaar.
- Giet de roosjes af, maar bewaar wel iets van het kookvocht.
- Verhit de olie in een pan en fruit de uisnippers samen met de knoflook.
- Voeg de spitskool reepjes toe, bestrooi ze met de kruiden en roerbak ze een aantal minuten (tot de reepjes beetgaar zijn geworden).
- Voeg het achtergehouden kookvocht samen met de mosterd toe aan de gare bloemkool en stamp dit tot een puree.
- Meng de gebakken spitskool, de grof gehakte postelein en de ei blokjes door de puree, schep de stamppot op je bord en serveer!
Deel dit Recept
Add comment