Stamppot met snijbonen en kip
Maaltijd
Hoofdgerecht
Porties
1
Porties
1
Ingrediƫnten
Min. 300
g
Bloemkool
in roosjes gesneden
Min. 100
g
Prei
in ringetjes gesneden
Max. 10
g
Ui
gesnipperd
Max. 10
g
Knoflook
geperst
Max. 0.5
el
Kokos/olijfolie
koud geperst (extra vergine)
Min. 100
g
Snijbonen
grof gesneden
Max. 120
g
Kipfilet
gekookt en in flarden gescheurd
Max. 20
g
Kokosmelk (zonder additieven)
Kruiden
peper, cayennepeper, gemberpoeder en nootmuskaat
Instructies
Breng in twee pannetjes een laagje water aan de kook.
Kook de bloemkool in zo’n 20 minuten in het ene pannetje gaar en de snijbonen in het andere pannetje in zo’n 8 minuten beetgaar.
Verhit in de tussentijd de olie in een pan, fruit de uisnippers samen met de knoflook, voeg de prei ringetjes toe en bak deze tot ze zacht zijn.
Giet de bloemkool en snijbonen af, voeg de kokosmelk en de kruiden toe aan de bloemkool en pureer dit.
Meng de bloemkool puree met de beetgare snijbonen, de gebakken prei en de kip flarden, schep de inhoud van de pan op je bord en serveer!
Gerelateerd