Porties |
Ingrediënten
- Max. 200 g Paksoi fijn gesneden
- Max. 1 Chilipepertje fijn gehakt
- Min. 300 g Bloemkool in roosjes gesneden
- Max. 120 g Kipfilet
- Max. 0.5 el Kokos/olijfolie koud geperst (extra vergine)
- Max. 10 g Ui gesnipperd
- Max. 10 g Knoflook geperst
- Een snufje Kurkuma
- Een snufje Kerriepoeder
- Max. 1 Rode paprika in blokjes gesneden
- Max. 10 g Rauwe cashewnoten
- Max. 1 el Ongezoete sojasaus (Tamari)
Ingrediënten
|
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Voeg de sojasaus toe aan de kip, wrijf deze in met de saus en laat dit minimaal 10 minuten marineren.
- Breng een laagje water aan de kook en kook de bloemkoolroosjes in 10-15 minuten gaar.
- Verhit in de tussentijd de olie in een pan, voeg de uisnippers, de knoflook, de paprikablokjes en het fijn gehakte pepertje toe en bak dit een aantal minuten.
- Voeg de kurkuma, de kerrie en de sojasaus toe, roer door en haal de pan van het vuur.
- Pureer de gare bloemkoolroosjes met een pureestamper, voeg de inhoud van de pan en de gesneden paksoi toe en meng dit goed.
- Schep de stamppot op je bord, serveer de geroosterde kip bij de stamppot en garneer met de cashewnoten.
Deel dit Recept
Add comment