Stamppot met broccoli en prei
Maaltijd
Hoofdgerecht
Porties
1
Porties
1
Ingrediƫnten
Min. 1
stronkje
Broccoli
in roosjes gesneden
Min. 1
Prei
in ringetjes gesneden
Max. 10
g
Ui
gesnipperd
Max. 1
Rood pepertje
fijn gehakt
Max. 10
g
Knoflook
geperst
Max. 90
g
Mager rundergehakt
Kruiden
kerriepoeder, nootmuskaat en peper
Max. 0.5
el
Kokos/olijfolie
koud geperst (extra vergine)
Max. 20
g
Kokosmelk (zonder additieven)
Max. 10
g
Parmezaanse kaas
geraspt
Instructies
Breng een laagje water aan de kook, voeg de broccoli roosjes toe en kook deze zo’n 10-15 minuten.
Verhit de olie in een andere pan,voeg de uisnippers, de knoflook en het fijn gehakte pepertje toe en fruit dit een aantal minuten.
Voeg het gehakt en de kruiden toe en bak het gehakt al roerende rul.
Voeg de prei toe en bak dit mee tot de prei zacht is geworden.
Giet de broccoli af, voeg de kokosmelk toe en stamp dit mengsel tot een puree.
Schep de inhoud van de koekenpan door de broccolipuree, schep dit mengsel (de stamppot) op je bord, garneer met de kaas en serveer!
Gerelateerd