Porties |
Ingrediënten
- Max. 40 g Kokosmelk zonder additieven
- Min. 200 g Shiitakes grof gesneden
- Max. 120 g Kipfilet in stukjes gesneden
- Max. 2 Rode pepers fijn gehakt
- Max. 10 g Knoflook geperst
- Max. 10 g Gember geraspt
- Max. 1 el Citroensap
- Max. 1 el Citroenrasp (van een biologische citroen)
- Max. 1 el Ongezoete, glutenvrije sojasaus (Tamari)
- Max. 50 g Bladspinazie
- Max. 100 g Taugé
- Een snufje Chilipepervlokjes
- Max. 50 g Lente-ui in ringetjes gesneden
- Max. 1 el Koriander grof gehakt
Ingrediënten
|
Instructies
- Breng een gewenste hoeveelheid water samen met de kokosmelk, de knoflook, de gemberpoeder, de peper-ringetjes, het citroensap, de citroenrasp en de sojasaus aan de kook.
- Laat dit op laag vuur 10 minuten pruttelen.
- Voeg de chilipepervlokjes en shiitakes toe en laat dit zo'n 3 minuten mee pruttelen.
- Voeg de kipstukjes toe en kook deze mee tot ze bijna gaar zijn.
- Voeg op het laatst de spinazie en taugé toe en laat dit een minuutje mee pruttelen.
- Schep de soep in een bord of kom en garneer met lente-ui-ringetje en koriander.
Deel dit Recept
Add comment