Soep met zalm, sperziebonen en pompoen
Maaltijd
Hoofdgerecht
Porties
1
Porties
1
Ingrediƫnten
Max. 1
el
Kokos/olijfolie
koud geperst (extra vergine)
Max. 10
g
Knoflook
geperst
Max. 10
g
Ui
gesnipperd
Max. 1
Chilipepertje
fijn gehakt
Max. 1
el
Ongezoete sojasaus (Tamari)
Max. 300
g
Pompoen
in blokjes gesneden
Max. 100
g
Sperziebonen
gehalveerd
Max. 200
g
Tomaten
grof gehakt
Max. 120
g
Wilde zalmfilet
in stukjes gesneden
Max. 1
el
(Appel)azijn
Instructies
Verhit de olie in een pan.
Voeg de uisnippers toe en fruit deze.
Voeg de knoflook en het fijn gehakte chilipepertje toe en roerbak dit een minuutje mee.
Voeg een gewenste hoeveelheid water, de sojasaus, de pompoenstukjes en de sperziebonen toe en breng dit aan de kook.
Zet het vuur lager en laat de soep zo’n 7 minuten pruttelen (tot de pompoen gaar is).
Voeg de stukjes tomaat, de stukjes zalm en de azijn toe en laat dit 2 minuten mee pruttelen.
Serveer!
Gerelateerd