Soep met tomaat en kruidnagel
Maaltijd
Hoofdgerecht
,
Lunch
Porties
1
Porties
1
Ingrediƫnten
Max. 1
el
Kokos/olijfolie
koud geperst (extra vergine)
Max. 10
g
Ui
gesnipperd
Max. 120
g
Witvisfilet
in stukjes gesneden
Kruiden
korianderzaad, komijnzaad en allspice (kaneel, kruidnagel en noootmuskaat)
Min. 200
g
Tomaten
fijn gesneden
Max. 100
g
Pure tomatensaus (Passata)
Een snufje
Italiaanse kruiden
Min. 50
g
Bloemkoolrijst
Min. 1
handje
Peterselie
fijn gehakt
Min. 1
handje
Munt
fijn gehakt
Max. 2
el
Naturel youghurt
Instructies
Verhit de olie in een soeppan en fruit de uisnippers.
Voeg de kruiden toe en roer dit door.
Voeg de tomatenstukjes, de tomatensaus, de Italiaanse tuinkruiden en een gewenste hoeveelheid water toe en breng dit aan de kook.
Zet het vuur lager, voeg de vis stukjes toe en kook deze in 5 minuten gaar in de soep.
Voeg de bloemkoolrijst toe, haal de pan van het fornuis, doe de deksel op de pan en laat de pan 10 minuten staan.
Schep de soep met de inmiddels gaar geworden bloemkoolrijst in een kom of bord.
Meng de yoghurt met de peterselie en de munt, schep deze kruidige yoghurt op de soep en serveer!
Gerelateerd