Porties |
Ingrediënten
- Max. 300 g Pompoen grof gesneden
- Max. 200 g Griekse yoghurt (0% vet)
- Kruiden kaneel, kruidnagel, chilipoeder
- Max. 1 el Kokos/olijfolie koud geperst (extra vergine)
- Max. 10 g Rode ui gesnipperd
- Max. 1 Rode paprika in blokjes gesneden
- Max. 10 g Knoflook geperst
Ingrediënten
|
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Verdeel de pompoenstukken over de bodem van een ovenschaal, bestrooi ze met de kruiden en schud ze vervolgens goed door elkaar.
- Besprenkel de stukken met de helft vd olie en schud opnieuw.
- Rooster de stukken zo'n 10-15 minuten en haal ze vervolgens uit de oven.
- Verhit de andere helft vd olie in een soeppan en roerbak de uisnippers samen met de knoflook, wat chilipoeder en de paprikablokjes zo'n 5 minuten.
- Voeg de geroosterde pompoen toe en bak dit nog even mee.
- Giet een gewenste hoeveelheid water bij in de pan en laat de soep zo'n 30 minuten pruttelen.
- Pureer de soep, schep hem in een kom en schep de yoghurt op de soep.
Deel dit Recept
Add comment