Porties |
Ingrediënten
- Max. 300 g Pompoen in stukjes gesneden
- Max. 120 g Kipfilet
- Max. 20 g Kokosmelk zonder additieven
- Max. 50 g Bosui in ringetjes gesneden
- Max. 1 el Koriander grof gehakt
- Max. 0.5 el Kokos/olijfolie koud geperst (extra vergine)
- Kruidenpasta-ingrediënten max. 10 g ui (gesnipperd), max. 2 pepers (fijn gehakt), max. 10 g knoflook (geperst), peper, komijnzaad, korianderzaad, max. 1 eetlepel ongezoete, glutenvrije sojasaus (Tamari), chilipoeder
Ingrediënten
|
Instructies
- Doe de kruidenpasta-ingrediënten in een keukenmachine en maal deze tot een puree.
- Verhit de olie in een pan en bak de kruidenpasta kortstondig.
- Voeg de pompoen toe en roerbak dit een minuutje mee.
- Voeg een gewenste hoeveelheid water samen met de kokosmelk toe en breng dit aan de kook.
- Voeg de kip toe.
- Laat de soep op laag vuur pruttelen tot de pompoen zacht en kip gaar is.
- Haal de kip uit de pan en snijd of scheur deze aan stukjes of flarden.
- Pureer de soep.
- Voeg de kipstukjes of kipflarden toe aan de gepureerde soep, verhit dit nog even, roer de koriander en bosui-ringetjes door de soep en serveer!
Deel dit Recept
Add comment