Porties |
Ingrediënten
- Min. 1 Venkel knol grof gesneden
- Max. 50 g Prei grof gesneden
- Max. 1 el Kokos/olijfolie koud geperst (extra vergine)
- Max. 10 g Ui gesnipperd
- Max. 10 g Knoflook geperst
- Kruiden Italiaanse tuinkruiden en peper
- Min. 50 g Boerenkool grof gehakt
- Min. 1 handje Bladspinazie
- Een snufje Nootmuskaat
- Max. 75 g Light feta verkruimeld
Ingrediënten
|
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed de bakplaat met bakpapier.
- Meng de gesneden venkel en prei met de helft vd olie, verdeel dit over de bakplaat en rooster dit 15-20 minuten in de oven.
- Verhit in de tussentijd de resterende olie in een soeppan, voeg de uisnippers en de knoflook toe en fruit deze.
- Voeg een gewenste hoeveelheid water samen met de kruiden toe en breng dit aan de kook.
- Zet het vuur lager, voeg de geroosterde groenten als ook de boerenkool toe en laat dit 20 minuten koken.
- Voeg de spinazie toe en laat dit al roerend slinken.
- Pureer de soep, schep de soep in een kom of bord, garneer met de feta, bestrooi met de nootmuskaat en serveer!
Deel dit Recept
Add comment