Recept Afdrukken
Snijbiet rolletjes gevuld met gehakt
Snijbiet rolletjes gevuld met gehakt
Maaltijd Hoofdgerecht
Porties
Ingrediënten
Maaltijd Hoofdgerecht
Porties
Ingrediënten
Snijbiet rolletjes gevuld met gehakt
Instructies
  1. Breng een laagje water aan de kook en stoom de bloemkoolrijst hierboven gaar.
  2. Verhit in de tussentijd de olie in een pan, voeg de uisnippers, de knoflook, het gehakt en de gesneden snijbiet delen toe samen met de oregano en een snuf peper en roerbak dit tot het gehakt rul is.
  3. Haal de pan van het vuur, voeg de gesneden olijven, de gestoomde bloemkoolrijst, de fijn gehakte dille en het citroensap toe en roer door.
  4. Plaats dit mengsel in de koeling en laat dit minimaal een half uur in de koeling staan.
  5. Verdeel de snijbiet bladeren over je werkblad, schep op elk blad een deel vh gekoelde gehaktmengsel en rol de bladeren vervolgens op omheen deze vulling.
  6. Verdeel de rolletjes (deze kan je met een prikker vastzetten) over de bodem van een stoommandje (of de bodem van een koekenpan) en stoom of bak deze 3-5 minuten (tot ze warm zijn van binnen en de bladeren zacht zijn geworden).
  7. Serveer de rolletjes warm of koud.
Deel dit Recept

Josien Schuttevaar

View all posts

Add comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Aangenaam!

Mijn naam is Josien Schuttevaar. Ik ben diëtiste/voedingsdeskundige. In 2013 ben ik mijn eigen praktijk begonnen genaamd Personal Weightloss. Op mijn website kun je alles lezen over voeding, wat ik voor je kan doen en een beetje over mij.

Josien Schuttevaar

Gratis en vrijblijvend advies

Wil je weten hoe ik jou kan helpen om je doelen (m.b.t. het optimaliseren van je gezondheid en het controleren van je gewicht) te bereiken? Vul dit formulier dan in en ik geef je gratis en vrijblijvend advies. Het bereiken van je doelen is ook voor jou weggelegd!