Porties |
Ingrediënten
- Max. 0.5 el Kokos/olijfol koud geperst (extra vergine)
- Max. 100 g Bloemkoolrijst
- Max. 200 g Snijbiet bladeren intact gehouden en overige delen fijn gehakt
- Max. 10 g Ui gesnipperd
- Max. 10 g Knoflook geperst
- Min. 1 handje Forelfilet fijn gehakt
- Min. 1 handje Dille fijn gehakt
- Een snufje Peper
- Max. 50 g Olijven op waterbasis (zonder additieven) fijn gehakt
- Max. 120 g Mager rundergehakt
- Max. 1 el Citroensap
Ingrediënten
|
Instructies
- Breng een laagje water aan de kook en stoom de bloemkoolrijst hierboven gaar.
- Verhit in de tussentijd de olie in een pan, voeg de uisnippers, de knoflook, het gehakt en de gesneden snijbiet delen toe samen met de oregano en een snuf peper en roerbak dit tot het gehakt rul is.
- Haal de pan van het vuur, voeg de gesneden olijven, de gestoomde bloemkoolrijst, de fijn gehakte dille en het citroensap toe en roer door.
- Plaats dit mengsel in de koeling en laat dit minimaal een half uur in de koeling staan.
- Verdeel de snijbiet bladeren over je werkblad, schep op elk blad een deel vh gekoelde gehaktmengsel en rol de bladeren vervolgens op omheen deze vulling.
- Verdeel de rolletjes (deze kan je met een prikker vastzetten) over de bodem van een stoommandje (of de bodem van een koekenpan) en stoom of bak deze 3-5 minuten (tot ze warm zijn van binnen en de bladeren zacht zijn geworden).
- Serveer de rolletjes warm of koud.
Deel dit Recept
Add comment