Porties |
Ingrediënten
- Max. 120 g Schelvisfilet
- Max. 250 g Champignons in kwartjes gesneden
- Min. 2 handjes Bieslook of peterselie grof gehakt
- Min. 300 g Bloemkool in roosjes gesneden
- Max. 2 Zon gedroogde tomaatjes (zonder additieven) geweekt in water en in reepjes gesneden
- Max. 10 g Ui gesnipperd
- Max. 10 g Knoflook geperst
- Max. 1 el Olijfolie koud geperst (extra vergine)
- Een snufje Peper
- Een snufje Nootmuskaat
- Max. 1 el Mosterd zonder additieven
Ingrediënten
|
Instructies
- Breng een laagje water aan de kook, kook de bloemkoolroosjes in 15-20 minuten gaar en giet ze vervolgens af.
- Verhit in de tussentijd de olie in een pan en fruit de uisnipper samen met de knoflook.
- Voeg de champignon kwartjes toe en bak deze zo’n 5 minuten mee.
- Voeg de zon gedroogde tomaat reepjes en een snuf peper toe, roer dit door en schep het groentenmengsel vervolgens uit de pan.
- Wrijf de schelvisfilet in met peper en mosterd, schep deze vervolgens in de pan en bak deze zo’n 5 minuten per kant.
- Pureer de bloemkool en schep het gebakken champignon mengsel en de peterselie samen met wat nootmuskaat en peper door de puree.
- Schep de gebakken schelvis op je bord, schep de peterselie-champignonpuree erbij naast en serveer!
Deel dit Recept
Add comment