Porties |
Ingrediënten
- Een aantal bladeren Savooiekool
- Max. 1 el Kokos/olijfolie
- Max. 10 g Ui gesnipperd
- Max. 10 g Knoflook geperst
- Max. 75 g Light feta in blokjes gesneden
- Een snufje Peper
- Max. 200 g Bloemkoolrijst
- Saus-ingrediënten max. 10 g knoflook (geperst), max. 200 g tomaten (fijn gehakt), max. 100 g pure tomatensaus (Passata), max. 1 eetlepel (appel)azijn en peper
Ingrediënten
|
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Breng een laagje water aan de kook en blancheer de koolbladeren tot ze zacht zijn geworden.
- Laat de bladeren uitlekken op keukenpapier.
- Stoom de bloemkool korrels in een aantal minuten (boven kokend water) gaar en zet deze apart.
- Verhit de helft vd olie in een pan en fruit de knoflook samen met de uisnippers een minuutje.
- Voeg de saus-ingrediënten toe en verhit deze al roerend zo'n 3 minuten.
- Doe de helft vd saus in een kom, voeg de feta blokjes en de gestoomde bloemkool korrels toe en meng dit goed.
- Verdeel het resterende deel vd tomatensaus over de bodem van een ovenschaal, vul de koolbladeren met het feta-mengsel uit de kom en rol deze op omheen de vulling.
- Leg de gevulde kool rolletjes naast elkaar in de ovenschaal.
- Dek de schaal af met folie en plaats het gerecht minimaal een half uur in de oven.
Deel dit Recept
Add comment