Salade met spinazie en kip
Maaltijd
Hoofdgerecht
,
Lunch
Porties
1
Porties
1
Ingrediƫnten
Max. 10
g
Knoflook
geperst
Min. 1
handje
Bieslook
fijn gehakt
Min. 1
handje
Basilicum
fijn gehakt
Min. 1
handje
Peterselie
fijn gehakt
Max. 150
g
Bladspinazie
Max. 200
g
Cherrytomaatjes
in kwartjes gesneden
Max. 50
g
Lente-ui
in ringetjes gesneden
Max. 120
g
Kipfilet
in blokjes gesneden
Max. 1
el
Kokos;/olijfolie
koud geperst (extra vergine)
Max. 1
el
(Appel)azijn
Instructies
Meng de helft van de olie met de azijn en de groene kruiden tot een kruidige dressing en zet dit apart.
Meng de spinazie met de gesneden tomaatjes en de lente-ui ringetjes.
Verhit de resterende olie in een pan, voeg de stukjes kip toe en bak deze in een aantal minuten gaar en goudbruin.
Schep de salade op je bord, verdeel de gebakken kip stukjes over de salade, besprenkel het geheel met de kruidige dressing en serveer!
Gerelateerd