Salade met peultjes en taugé
Maaltijd
Hoofdgerecht
,
Lunch
Porties
1
Porties
1
Ingrediënten
Max. 250
g
Cherrytomaatjes
gehalveerd
Max. 100
g
Taugé
Max. 100
g
Peultjes
Max. 10
g
Rauwe pijnboompitten
Max. 0.5
el
Kokos/olijfolie
koud geperst (extra vergine)
Max. 1
el
Citroensap
Max. 1
Lente-uitje
in ringetjes gesneden
Een snufje
Peper
Min. 1
handje
Bieslook
fijn gehakt
Max. 120
g
Forelfilet
Instructies
Breng een laagje water aan de kook, stoom de forelfilet boven het kokende water in zo’n 20 minuten gaar en laat deze vervolgens afkoelen.
Doe de peultjes in de pan met kokend water, blancheer ze een aantal minuten, giet ze af en spoel ze af onder koud water.
Giet een beetje van het hete water (voorafgaand aan het afgieten vd peultjes) over de taugé en spoel ook deze af onder koud water.
Verdeel de tomaatjes samen met de taugé over je bord en verdeel hier de lente-ui ringetjes, een snufje peper en de forel (in stukjes) over.
Meng de olie met het citroensap en sprenkel dit over de salade.
Garneer de salade met de bieslook en de pijnboompitjes en serveer!
Gerelateerd