Salade met kip en tuinbonen
Maaltijd
Hoofdgerecht
,
Lunch
Porties
1
Porties
1
Ingrediƫnten
Max. 100
g
Andijvie
Max. 100
g
Tuinbonen
gedopt
Min. 1
handje
Munt
Max. 90
g
Kipfilet
Max. 20
g
Feta light
verkruimeld
Max. 1
el
Citroensap
Max. 1
el
Citroenrasp
van een biologische citroen
Max. 1
el
Olijfolie
koud geperst (extra vergine)
Een snufje
Peper
Instructies
Breng een laagje water aan de kook en kook de tuinbonen in zo’n 10 minuten gaar.
Giet de tuinbonen af en laat ze afkoelen.
Leg de kipfilet op je werkblad, leg vershoudfolie op de kipfilet, sla de kipfilet plat met een deegroller en verwijder de folie.
Bestrooi de platgeslagen kipfilet met peper en besprenkel deze met de helft vd olie.
Verhit een (gril)pan en gril de kip aan beide kanten tot deze gaar is.
Meng de citroenrasp met het citroensap, de resterende olie en een snuf peper.
Meng de andijvie met de munt, de tuinbonen, de citroen olie en de feta.
Snijd de gegrilde kip in reepjes, schep de salade op je bord, verdeel de gegrilde kip over de salade en serveer!
Gerelateerd