Porties |
Ingrediënten
- Max. 1 Rode paprika
- Min. 200 g Bloemkool in roosjes gesneden
- Max. 10 g Ui gesnipperd
- Max. 1 el (Appel)azijn
- Max. 1 el Olijfolie koud geperst (extra vergine)
- Max. 3 Zure augurken (zonder additieven) fijn gesneden
- Max. 1 el Kappertjes (zonder additieven)
- Min. 1 handje Peterselie fijn gehakt
- Max. 120 g Tonijn (op waterbasis, zonder additieven) uitgelekt
- Een snufje Peper
Ingrediënten
|
Instructies
- Rooster de paprika boven het gasfornuis tot deze zwart is gekleurd.
- Doe de geblakerde paprika in een afgesloten zak en laat het velletje in zo'n 10 minuten los stomen.
- Haal de paprika uit de zak, verwijder het velletje en snijd de paprika vervolgens in reepjes.
- Breng een laagje water aan de kook en kook de bloemkool roosjes beetgaar.
- Meng de azijn, de olie en een snuf peper tot een dressing.
- Meng de gekookte bloemkool met de paprikareepjes, de uisnippers, de augurkenstukjes, de kappertjes, de peterselie en de tonijn en besprenkel dit met de dressing.
- Zet de salade minimaal 30 minuten in de koeling.
Deel dit Recept
Add comment