Porties |
Ingrediënten
- Max. 0.5 el Kokos/olijfolie koud geperst (extra vergine)
- Max. 20 g Kokosmelk zonder additieven
- Max. 10 g Ui gesnipperd
- Max. 10 g Knoflook geperst
- Max. 2 Rode chilipepers in dunne reepjes gesneden
- Een snufje Garam Masala omijn, koriander, kardemom, peper, kaneel, kruidnagel, nootmuskaat
- Een snufje Currykruiden kruidnagel, koriander, chilipoeder, kurkuma, komijnzaad
- Max. 120 g Mager rundvlees in blokjes gesneden
- Een snufje Ongeraffineerd mineraalzout
- Max. 200 g Tomaten fijn gehakt
- Max. 100 g Pure tomatensaus (Passata)
- Max. 300 g Bladspinazie
- Max. 1 el Citroensap
Ingrediënten
|
Instructies
- Verhit de olie in een pan en fruit hierin de uisnippers met de knoflook.
- Voeg de gesneden chilipepers toe en bak deze zo'n 3 minuutjes mee.
- Voeg de currykruiden en garam masala toe en bak dit 2-3 minuten mee.
- Voeg de rundvleesblokjes en wat zout toe en bak ook dit 3 minuten mee.
- Voeg de tomatenblokjes, tomatensaus, kokosmelk en spinazie toe en laat dit onder regelmatig roeren zo'n 20 minuten pruttelen.
- Roer het citroensap er vervolgens door en blijf roeren tot de curry tot een gewenste consistentie is ingedikt.
Deel dit Recept
Add comment