Roerei met spitskool, shiitakes en prei
Maaltijd
Lunch
,
Ontbijt
Porties
1
Porties
1
Ingrediƫnten
Max. 1
el
Kokos/olijfolie
koud geperst (extra vergine)
Min. 200
g
Spitskool
in reepjes gesneden
Min. 100
g
Shiitakes
in reepjes gesneden
Min. 1
Bosuitje
in ringetjes gesneden
Een snufje
Gemberpoeder
Max. 10
g
Knoflook
geperst
Max. 1
el
Ongezoete sojasaus (Tamari)
Max. 1
el
(Appel)azijn
Max. 2
Eieren
los geklopt
Instructies
Verhit de olie in een pan, voeg de bosui ringetjes, de knoflook en een snuf gemberpoeder toe en bak dit een minuutje.
Voeg de shiitakes toe en bak deze 3 minuten mee.
Voeg de spitskool toe en bak dit een minuutje mee.
Giet de sojasaus en de azijn in de pan en blijf al roerend bakken tot de spitskool beetgaar is geworden.
Voeg de los geklopte eieren toe, laat deze lichtelijk stollen en ga vervolgens goed roeren, zodat de eieren gestolde kruimels vormen.
Schep de inhoud van de pan op je bord en serveer!
Gerelateerd