Roerbakgerecht met venkel en varkensvlees
Maaltijd
Hoofdgerecht
Porties
1
Porties
1
Ingrediƫnten
Max. 120
g
Mager varkensvlees
in dunne reepjes gesneden
Max. 400
g
Venkel
in dunne reepjes gesneden
Max. 1
el
Kokos/olijfolie
koud geperst (extra vergine)
Max. 50
g
Lente-ui
in dunne reepjes gesneden
Max. 10
g
Knoflook
geperst
Max. 1
el
Ongezoete sojasaus
(Tamari)
Een snufje
AllSpice kruiden
kaneel, steranijs, peper, venkelzaad en kruidnagel
Een snufje
Ongeraffineerd mineraalzout en peper
Een snufje
Cayennepeper
Instructies
Bestrooi het vlees met zout en peper.
Verhit de olie in een pan en roerbak de vleesreepjes een minuutje.
Schep de vleesreepjes uit de pan.
Doe de venkel samen met de knoflook in de pan en roerbak dit een minuutje.
Voeg de lente-ui toe en roerbak ook dit een minuutje mee.
Voeg de sojasaus samen met de kruiden en de aangebraden vleesreepjes toe, roer door en serveer.
Garneer met nog wat peper en chilivlokjes.
Notities
Extra bloemkoolrijst of bloemkoolpuree hierbij serveren, kan en mag natuurlijk altijd!
Gerelateerd