Porties |
Ingrediënten
- Max. 120 g Verse tonijn
- Max. 1 el Olijfolie koud geperst (extra vergine)
- Max. 2 el Citroensap
- Max. 10 g Knoflook geperst
- Max. 10 g Ui gesnipperd
- Max. 1 Aubergine in blokjes gesneden
- Max. 200 g Tomaten in blokjes gesneden
- Max. 1 Chilipepertje gemalen
- Een snufje Peper
- Min. 1 handje Peterselie fijn gehakt
Ingrediënten
|
Instructies
- Meng de helft vd olie met een eetlepel citroensap en wrijf de tonijn hiermee in.
- Laat dit minimaal 15 minuten intrekken op kamertemperatuur.
- Verhit de resterende olie in een pan voeg de uisnippers en knoflook toe en fruit deze een aantal minuten.
- Voeg de aubergine blokjes toe en bak deze 2 minuten mee.
- Voeg de tomatenblokjes, een snuf peper, de fijn gehakte peterselie, het gemalen chilipepertje, de tomatenpuree en de resterende eetlepel citroensap toe, roer dit door en laat dit zo'n 10 minuten stoven.
- Verhit in de tussentijd een gril pan, voeg de tonijnsteak toe en gril deze zo'n 3-4 minuten per kant (zodat deze na het grillen nog roze kleurt van binnen).
- Schep het aubergine mengsel op je bord, schep de tonijn er bovenop en serveer!
Deel dit Recept
Add comment