Porties |
Ingrediënten
- Max. 50 g Peultjes
- Max. 0.5 el Kokos/olijfolie koud geperst (extra vergine)
- Max. 1 el Ongezoete, glutenvrije sojasaus (Tamari)
- Max. 10 g Rauw sesamzaad
- Max. 120 g Tonijn
- Max. 1 el Citroensap
- Max. 50 g Bosui in ringetjes gesneden
- Max. 200 g Komkommer in dunne reepjes gesneden
- Max. 1 Rode peper in ringetjes gesneden
- Max. 10 g Knoflook geperst
- Een snufje Gemberpoeder
- Max. 100 g Champignons in kwartjes gesneden
- Max. 50 g Taugé
- Een snufje Ongeraffineerd mineraalzout en peper
- Max. 1 el Tuinkers fijn gehakt
Ingrediënten
|
Instructies
- Breng een laagje water aan de kook en kook de peultjes zo'n 5 minuten.
- Spoel ze af onder koud water.
- Wrijf de tonijn in met de helft vd sojasaus, de helft vh het citroensap en de helft vd olie.
- Laat dit 5-10 minuten intrekken.
- Verhit de andere helft vd olie in een pan en fruit hierin de knoflook samen met gemberpoeder.
- Voeg de champignons en komkommerreepjes vervolgens toe en bak deze zo'n 5 minuten mee.
- Voeg de rode peper en de voorgekookte peultjes toe en bak ook deze mee.
- Verhit een andere (gril)pan en bak de gemarineerde tonijn zo'n 5 minuten (2.5 minuut met kant).
- Bak op het laatst de taugé nog even mee met de groenten.
- Voeg de andere helft vd sojasaus en het citroensap toe aan de pan met groenten, roer dit door en breng op smaak met zout en peper.
- Serveer de tonijn bovenop de groenten en bestrooi het gerecht met sesamzaad en tuinkers.
Deel dit Recept
Add comment