Roerbak met aubergine en taugé
Maaltijd
Hoofdgerecht
Porties
1
Porties
1
Ingrediënten
Min. 100
g
Taugé
Min. 100
g
Champignons
in kwartjes gesneden
Max. 1
Aubergine
in blokjes gesneden
Max. 100
g
Peultjes
Max. 10
g
Ui
gesnipperd
Max. 10
g
Knoflook
geperst
Min. 1
Bosuitje
in ringetjes gesneden
Kruiden
gemberpoeder en peper
Max. 1
el
Kokos/olijfolie
koud geperst (extra vergine)
Max. 1
el
Ongezoete sojasaus (Tamari)
Max. 120
g
Biefstuk
in reepjes gesneden
Instructies
Meng de helft vd olie met de kruiden en de bosui ringetjes en marineer de biefstuk reepjes minimaal 10 minuten in dit mengsel.
Verhit de olie in een pan, voeg de uisnippers, de knoflook en de gesneden groenten toe en roerbak dit mengsel tot de groenten beginnen te slinken.
Voeg de taugé toe en bak dit een minuutje mee.
Voeg de biefstukreepjes inclusief de marinade toe en bak dit mee tot de stukjes gaar zijn.
Voeg de sojasaus toe, laat het vocht in de pan al roerend verdampen, schep het gerecht op je bord en serveer!
Gerelateerd