Rode kool steaks met yoghurt-dip
Porties
1
Porties
1
Ingrediënten
  • Max. 1 Rode koolin dikke plakken van 1 cm gesneden
  • Marinade-ingrediëntenmin. 1 handje peterselie (fijn gehakt), max. 0.5 eetlepel koud geperste olijfolie, max. 1 eetlepel (appel)azijn, max. 10 g knoflook (geperst), kruidnagel
  • Yoghurt-dip ingrediëntenmax. 200 g Griekse yoghurt, max. 10 g knoflook (geperst), min. 1 handje peterselie (fijn gehakt), max. 10 g rauwe walnoten (grof gehakt)
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 160 graden en leg bakpapier op de bakplaat.
  2. Marineer de rode kool steaks (plakken) minimaal 10 minuten in de marinade, verdeel ze vervolgens over de bakplaat en besprenkel de resterende marinade over de steaks.
  3. Rooster de steaks zo’n 40 minuten in de oven (let wel op dat ze niet verbranden), verdeel ze vervolgens over je bord, garneer ze met de walnoten en serveer ze samen met de yoghurt-dip!